16 °C Budapest
Kifogyóban a keret: az MNB sem mentheti meg a devizahiteleseket?

Kifogyóban a keret: az MNB sem mentheti meg a devizahiteleseket?

2016. október 18. 09:32

Vészesen fogy a Nemzeti Eszközkezelő kerete, amely adósmentő megoldást az MNB programjának köszönhetően újra sokan választanak - írja a Világgazdaság.

Folyik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bajba jutott adósokat segítő programja, amelynek keretén belül a bankok adósságrendezési alternatívákat adnak a bajba jutott jelzáloghiteles ügyfeleknek. Már korábban is népszerű volt a Nemzeti Eszközkezelőhöz (NET) való csatlakozás, azonban a jegybanki programnak köszönhetően újra felpörgött a jelentkezés, így a NET-ben már csupán 1500 hely maradt. Ez azért lehet probléma, mert az adatok szerint még 144 ezer család helyzete rendezetlen.

A NET egyébként átlagosan 3,8 millió forintot fizetett egy lakásért (a piaci ár 35 százalékáért veszik meg az ingatlant), a lakók pedig átlagosan havi 10,5 ezer forintért bérlik azt vissza. Persze olyan is akad, aki ezt sem tudja kifizetni, eddig 534 bérlőt kellett emiatt kitenni. Lehetőség van az ingatlan visszavásárlására is a NET által kifizetett ár jegybanki alapkamattal növelt összegéért (plusz az esetleges értéknövelő beruházások). Eddig 146-an éltek ezzel a lehetőséggel, és további 28 adás-vétel zajlik jelenleg.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06