Véget ért Pataky Attila kálváriája: meglepő kijelentést tett a zenész

Véget ért Pataky Attila kálváriája: meglepő kijelentést tett a zenész

2016. augusztus 24. 17:17

Visszafizette egykori devizahitelét Pataky Attila, a legendás zenész 28 millió forinttól szabadult meg. Jelentős megkönnyebbülést jelent ez az Edda frontemberének, hiszen 28 millió forintos tartozást tudott le, aminek a törlesztőrészletei több százezer forintot tettek ki havonta.

Pataky Attila "baráti segítséggel" szabadult meg a forintosított, egykori svájci frank alapú lakáshitelétől - írja a Ripost.

Ahogy arról korábban a Pénzcentrumon beszámoltunk az Edda frontembere szerint a bank nem volt tisztességes, ezért beperelte a pénzintézetet, azonban arról nincs hír, hogy a per milyen szakaszban jár. Ennek oka valószínűleg az, hogy a hitele (az egykori devizahitelekhez hasonlóan) csupán az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés kérdésében volt tisztességtelen. Ezek miatt pedig a bankok már elszámoltak az ügyfeleikkel, így valószínűleg Patakyval is.

Az ufók is visszatérnek Magyarországra?

A zenész 2013-ban azt nyilatkozta, hogy az ufók a svájci frank alapú kölcsönök (és a nagy államadósság) miatt kerülik el Magyarországot:

A devizahitelek forintosítása azonban megoldhatta az ufó problémát, hiszen a 2015-ös banki elszámolás során ezeket a kölcsönöket forintra váltották át. Persze arról azóta nem nyilatkozott Pataky, hogy az idegenek vajon visszatértek-e hazánkba.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mekkora adósságtól szabadult meg a zenész?

Pataky eredetileg felvett kölcsöne volt olyan idő, hogy a 45 millió forintot is elérte, de még most is 28 millió forintot követelt rajta a bank. Ha 10 éves hátralévő futamidővel számolunk, akkor

a havi törlesztőrészlet a 300 ezer forintot is megközelíthette,

így látható, hogy jelentős tehertől szabadult meg a zenész.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?