0 °C Budapest
Újabb milliós csalás: rengeteg magyart vertek át a szélhámosok

Újabb milliós csalás: rengeteg magyart vertek át a szélhámosok

MTI
2016. május 5. 21:00

Nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség két nő ellen, akik európai uniós támogatás ígéretével csaltak ki pénzt mintegy száz embertől, több mint 19 millió forint értékben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A vádhatóság közleményében azt írta, hogy a két nő egy hitelközvetítő irodával kötött megállapodás keretében kínált pénzügyi szolgáltatásokat. A vádlottak 2013-ban határozták el, hogy valós szolgáltatás mellett ténylegesen nem létező pályázati lehetőségeket is kínálnak az ügyfeleknek.

A két hitelközvetítő azt állította, hogy olyan kedvező kamatozású, könnyített hitelbírálatú vállalkozásfejlesztési hitel lehetőségéről tud, amely az uniós támogatások év végén bennragadt összegének szétosztásából származik. Azt mondták, hogy a hitelt csak úgy lehet igényelni, ha az ügyfelek a pályázat meghirdetése előtt rendelkezésre bocsátják a pályázati anyagot, illetve ügyintézésre, illetékre 200 ezer forintot adnak.

A vádlottak számos esetben valótlan tartalmú számlát, okiratot állítottak ki, az átvett pénzt pedig a saját céljaikra fordították.

A két nő 2013 áprilisa és 2014 decembere között összesen mintegy száz embert tévesztett meg, az általuk okozott kár több mint 19 millió forint, sértettenként 100-500 ezer forint - áll a közleményben.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20