Ne lepődj meg, ha sok pénzt kapsz a bankodtól ezekben a napokban

Ne lepődj meg, ha sok pénzt kapsz a bankodtól ezekben a napokban

Pénzcentrum
2015. március 4. 11:01

A devizaleveleket április végéig postázzák ki a bankok és a visszatérítéseket ezután utalják el. Néhány esetben előfordul azonban, hogy az ügyfelek előbb kapják meg a visszatérített pénzt, mint az elszámoló levelet. Melyik bankoknál fordulhat ez elő?

A devizahiteles értesítőket március és április folyamán postázzák a bankok, azonban előfordulhat, hogy a devizalevél kézhezvétele előtt megkapják a visszatérítésüket. A Pénzcentrum megkérdezte a bankokat, hogyan lehetséges ez.

Megkaptam a visszatérítést, pedig nem jött levél

Vannak olyan ügyletek, amelyek esetében már a pénzügyi teljesítés is megtörtént, vagyis még az elszámoló levél kézhezvétele előtt megérkezett az ügyfelek számlájára a pénz. Ez azoknál fordult elő, akinek tartozás fennmaradása nélkül kifutott a kölcsönszerződése, és van a banknál számlájuk

 - válaszolt kérdésünkre az Erste Bank. Akik nem vezetnek a hitelező bankjuknál számlát, azok az értesítő kézhezvétele után (az új bankszámlaszám megadása után) kapják meg a visszatérítést.

Az elszámolás miatti visszatérítés a jelenleg, illetve korábban devizalapú hitellel rendelkező ügyfélkörnek 2015. március 1-április 30. között több körben, ütemezetten történik

- mondta el kérdésünkre a Raiffeisen Bank.

Azoknak, akik nem állnak számlavezetési kapcsolatban az elszámolással érintett társasággal, vagy ez a kapcsolat nem értelmezhető (a lízingtársaságok esetében ugyanis nincs számlavezetés), a jogszabályban meghatározott határidő szerint nyilatkozniuk kell az elszámolás következtében számunkra visszajáró összeg kifizetésének módjáról, így a visszatérítést ezt követően tudjuk teljesíteni

- válaszolt a Pénzcentrum kérdésére a CIB csoport. Fontos tehát, hogy amennyiben lízingszerződésünk volt az elszámoló kézhezvételét követően vegyük fel a kapcsolatot a kölcsönt nyújtó pénzintézettel, hogy minél előbb hozzájussunk a visszatérítéshez.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Jelenlegi tervek szerint a K&H Bank 2015. márciusának második felében számol el devizaalapú jelzáloghiteles ügyfeleivel

- olvastuk a hitelintézet válaszában. Vagyis esetükben egyelőre még nem érkeztek visszatérítések az ügyfelek számláira.

Az élő hitelek esetén nem készpénzben kapják meg az ügyfelek a visszatérítést, hanem előtörlesztésként számolják el. Ennek köszönhetően a tőketartozás és ezzel összhangban a törlesztőrészlet is csökkenni fog.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25