13 °C Budapest
Meglepő dolog derült ki a magyar boltok pontgyűjtő kártyáiról - a 43. hét hírei

Meglepő dolog derült ki a magyar boltok pontgyűjtő kártyáiról - a 43. hét hírei

2014. október 26. 18:31

Ezek voltak a 43. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

A 43. héten kiemelten foglalkoztunk a gyorskölcsönökkel és a hitelkiváltással a Pénzcentrumon. Alábbi cikkeinkben erről olvashatsz:

Szuperhosszú lesz idén a téli szünet
Valószínűleg a legtöbb diák, tanár, sőt, sok szülő is számolja már a napokat, mennyi van még hátra az őszi szünetig. De meddig is tart ez pontosan, és ha már itt tartunk: mikor jön a téli szünet?

Meglepő dolog derült ki a magyar boltok pontgyűjtő kártyáiról
A magyarok többségét gyakorlatilag mágnesként vonzzák a boltok akciói: a felmérések szerint átlagosan 3-4 különböző üzletben intézzük a bevásárlást, és gyakorlatilag mindent ott veszünk meg, ahol azt olcsónak gondoljuk. A hűségprogramokat is imádjuk - nem véletlen, hogy az áruházláncok egyre gyakrabban rukkolnak elő ilyen promóciókkal.

Jó kis trükk: így kaphatsz kemény kedvezményt a Media Marktban
Egy olvasónk alkudozni próbált a Media Marktban, a kedvezmény több is volt, mint remélte. Tényleg működik a trükk, vagy ez csak egyedi eset?

Magyar sörbár a világ legjobbjai között - top21
Ha olcsóságban nem is járunk az élen, minőségben legalább verjük a fél világot. A világ legjobb 21 sörbárjának toplistájára ugyanis egy budapesti egység is felkerült.

Évente 50 ezret húz ki az új adó a családok zsebéből
A kedden benyújtott tervezet szerint 150 forintot fizethetünk az internetes adatforgalomért GB-onként. Ez nagyobb terhet jelenthet a magyar családoknak, mint elsőre gondolnánk. De mekkora forgalamat használunk havonta? Kiszámoltuk, hogy mennyibe kerül mindez, és megnéztük, mit kell nélkülöznünk emiatt.

Megvan, milyen árfolyamon forintosítják a devizahiteleket
November 4-én, kedden nyújtja be a kormány a parlamentnek a "fair bankrendszerről" szóló törvényjavaslatot, és valamikor ekkor érkezik külön javaslat formájában a forintosításról szóló törvény is - értesült több független forrásból a Portfolio. Ennél még fontosabb, hogy a tervek szerint aktuális piaci árfolyamon, a bankok közötti hitelkiváltási versenyben forintosítják a devizahiteleket várhatóan 2015 első felében.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ennyi nyugdíjas kénytelen dolgozni Magyarországon
A szigorodó szabályok ellenére két évtized alatt több mint ötszörösére nőtt a nyugdíjas munkavállalók száma. Habár az időskori munkavállalással tovább növelhetjük a későbbi nyugdíjat, sokaknak ma már választaniuk kell: tovább dolgoznak vagy csak nyugdíjat kapnak.

Sosem gondolnád, mennyit küldenek haza a kint dolgozó magyarok
Számos adat látott már napvilágot a kivándorolt magyarok számáról, így pontosan nem tudhatjuk, hogy hányan dolgoznak már külföldön. Az azonban biztos, hogy több százezren vannak, és évről-évre egyre több pénzt küldenek haza. Leginkább a férfiak és a kevésbé iskolázottak támogatják itthon maradt rokonaikat, a legtöbb pénz pedig Németországból érkezik.

Te jó ég! Tényleg csak ennyi jut egy magyar kórházi ápoltnak?
Mire elég 550 forint? Az új, egészséges kórházi koszt napi ötszöri étkeztetéssel elvileg ki kell, hogy jöjjön ennyi pénzből.

Óriási fejetlenség a terhesgondozásban: a kismama bánja
Nagy a káosz a terhesgondozásban. Július óta új a rendszer, mégsem tud senki semmit. Pedig hivatalosan a tájékoztatást mindenki megkapta. Ide-oda küldözgetik a várandós kismamákat, mert nem tudják pontosan, milyen vizsgálatot kell elvégezni. Az EMMI az új rendelet pontosítását tervezi.

Talált pénz az utcán: akár börtön is járhat érte
Múlt hétvégén tele volt a sajtó a hírrel: aranytömböt talált két munkás Budapesten. Leadták a rendőrségen. De vajon jól tették? Vagy eladhatták volna? Mi járt volna azért, ha lenyúlják az aranytömböt?

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?