11 °C Budapest

Nehogy ezekkel a forintérmékkel fizess, nagyot bukhatsz - a 28. hét hírei

Pénzcentrum
2014. július 13. 18:31

Ezek a 28. hét lefontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb hírei a Pénzcentrum.hu-n. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

10+1 fontos kérdés és válasz a devizahiteles csomagról
Az elmúlt napokban rengeteg olvasói levelet kaptunk devizahiteles témában, első cikkünkben azokra a kérdésekre válaszolunk, amik a legtöbb olvasónkat érdeklik. Kiderül, hogy kiknek jár vissza pénz, kiket zár ki a törvény elévülés miatt, és az is, hogy kik azok a végtörlesztők akik visszatérítésre számíthatnak.

Tényleg nem jár visszatérítés a végtörlesztőknek? Érdemes perelni?
A pénteken megszavazott devizahiteles mentőcsomag kisebb meglepetést okozott, mivel a kedvezményes végtörlesztők nem részesülnek automatikusan a visszatérítésből. Megmarad azonban a lehetőségük, hogy bepereljék a bankjukat, így érvényt szerezve igazuknak. Igaz, kétséges, hogy a visszatérítéssel, vagy a kedvezményes végtörlesztéssel járnak jobban. Kiszámoltuk, hogy megéri-e a bírósághoz fordulni. Te bepereled a bankodat? Szavazz!

Újabb öngyilkosság: állítólag a devizahitel miatt - mi az igazság?
A halálba menekült a fojtogató törlesztőrészletek elől a 27 éves K. János - írta a mai nap folyamán a Blikk. Bár az elmúlt években több hasonló esetről is beszámolt a sajtó, tendenciáról viszont korántsem beszélhetünk.

Ennyiért vehetsz Makovecz-villát - itt az országos lista!
Közel 30 eladó Makovecz-villa van jelenleg a magyar piacon. Mélyen a zsebébe kell nyúlnia viszont annak, aki egy organikus családi házba költözne.

Okosan legyél beteg: támadnak a táppénzellenőrök!
Nem tanácsos betegszabadság alatt nyaralni, strandolni vagy bulizni menni, Facebook-oldalunkra posztolni pedig végképp nem az. Bármikor előfordulhat ugyanis, hogy a főnökünk meglátva a vidám, mosolygós képeket, ránk küldi a táppénzellenőröket. És bizony sokan vannak, akik ezt meg is teszik.

Lebuktak a magyar boltok a csalóka akcióikkal
100 millió forintra büntették a boltokat az idei év első hat hónapjában. A tipikus hibák között a magyar vásárlók számára ismerős jogsértésekkel találkozhatunk. Az akciókon például nagyon sokan elcsúsznak, gyorsan összejön a milliós bírság.

Hatalmasat bukhatsz, ha ezekkel a forintérmékkel fizetsz!
Évről-évre új emlékérméket ad ki a Magyar Nemzeti Bank különböző címletekben. Ez azt jelenti, hogy akár fizethetnénk egy 10 ezer forintos érmével, ha akarnánk, bár nem igazán érné meg. Ezeknek az érméknek az értéke ugyanis folyamatosan változik, egy 5000-es érme akár 15 ezret is érhet.

Egyre többen kerülik ki a hosszú sorokat a pénztáraknál: mi a titkuk?
Hiába tűnik úgy, hogy hazánkban is rohamosan nő az egy érintéses bankkártyák száma, meglepő módon még mindig vannak olyan nagy bankok, akiknél egyáltalán nem lehet ilyen plasztikot igényelni. Ráadásul a kínálat sem olyan bő, mint gondolnánk: a kapható PayPass-os dombornyomott kártyák száma minimális, payWave-es plasztikot pedig csak egy bank bocsájt ki.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ezt tízből kilencen elrontják bankváltásnál: mégsem olyan egyszerű?
Vannak, akik a dráguló banki költségek miatt keresnek mostanában új pénzintézetet, míg másoknak a bankja mondta fel a szerződést. Éppen ezekre az esetekre vezették be az egyszerűsített bankváltás folyamatát, hogy ne tartson hónapokig az ügyintézés. A Pénzcentrum.hu utánajárt, hogy valóban lehet-e egyszerű a bankváltás, valamint cikkünkből az is kiderül, hogy mik lehetnek a buktatók.

Tényleg tízezreket spórolhatunk hitelkártyával, vagy kamu az egész?
Hazánkban is egyre népszerűbbek a pénzvisszatérítést kínáló hitelkártyák, és a tapasztalatok szerint egyre tudatosabban is használjuk ezeket a plasztikokat. Ez nem meglepő, hiszen éves szinten akár több tízezer forintot is spórolhatunk hitelkártyánkkal. A Pénzcentrum.hu utánajárt, hogy melyek most a legnépszerűbb és legtöbb pénzt visszatérítő kártyák. Cikkünkből az is kiderül, hogy mennyit kellene költenünk havonta, ha a maximum jóváírást szeretnénk kapni.

Ezek a legolvasottabb könyvek idén nyáron - itt a lista
Csupán az óriási rajongótáborral rendelkező Vavyan Fable tudta megelőzni a Lovasi Andrásról szóló riportkönyvet a Bookline júniusi TOP50 összesítésében. A dobogó harmadik helyén az Amit rosszul tudunk a gyerekekről című pszichológiai újdonság végzett, a listában azonban számos magyar szépirodalmi alkotás is megtalálható.

Készülhetnek a nyugdíjasok! Hamarosan jön egy kis pénz!
Akinek a számlájára utalják, ezen a héten már biztosan megkapja júliusi nyugdíját, akinek a postás viszi, azt levélben tájékoztatták a pontos dátumról. Íme a legfontosabb idei dátumok.

6+1 tipp: így szerezz olcsóbb repülőjegyet
Hogy találhatsz igazán olcsó repülőjegyet a nyári utazáshoz? Hol bukkanhatsz igazán kedvező árakra? Mik azok az apró trükkök, amelyekkel gyorsan és egyszerűen foglalhatsz? Hogy lehet kijátszani a légitársaságok gyorsan változó árait?

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Bankmonitor  |  2024. április 19. 07:25
A Babaváró kölcsön maximális összegét 10 millióról 11 millió forintra emelték 2024-ben. De mekkora p...
Holdblog  |  2024. április 19. 06:01
A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente...
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem