16 °C Budapest

Te mennyit kapsz vissza a bankodtól? - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2014. június 29. 18:31

Egy olvasónk kiszámolta, neki mekkora összeg jár vissza a folyósítási árfolyamrés miatt, és meghökkentő számot kapott eredményül. Megmutatjuk, hogyan tudod kiszámolni, hogy te mennyit kapsz vissza, ennyivel biztosan csökkenni fog a tőketartozásod. Ez, és sok más érdekes, hasznos hír a Pénzcentrum.hu 26. heti hírösszefoglalójában. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!

A Pénzcentrum.hu-n a héten a személyi kölcsönök kerültek fókuszba. Hasznos információkat olvashattatok a felvétel menetéről, és arról mire érdemes felvenni ezeket a hiteleket, vagy hogy milyen ajánlataik vannak a bankoknak, mivel kell számolnia annak, aki így szeretné finanszírozni az esküvőjét, vagy éppen a csalási nyaralást.

A személyi kölcsön tematikus hetünk cikkei
A padlóra lökték a kamatokat: tényleg megéri most hitelt felvenni?
Az utóbbi két évben jelentősen csökkentek a kamatok, ezért egyre többen gondolkoznak hitel felvételén. A hitelek között a szabadon felhasználhatósága miatt nagy népszerűségnek örvendenek a fedezet nélküli személyi hitelek, de kérdés, hogy mi alapján válasszunk a tucatnyi konstrukció közül?

Túl drága a hiteled? Találhatsz olcsóbb megoldást is

Hazánkban szinte mindegyik bank, illetve több, kifejezetten erre szakosodott pénzügyi szolgáltató kínál személyi kölcsönöket - sok család használja is ezeket a pénzügyi termékeket. A személyi kölcsön népszerűsége nem véletlen: a gyors ügyintézés és pénzhez jutás lehetősége sokak számára jelent megoldást váratlan esetek, családi kiadás esetén, valamilyen értékesebb háztartási cikk vásárlásánál, sőt, akár adósságrendezéshez is.

Így juthatsz villámgyorsan pénzhez idén nyáron
Hirtelen jött költségek, meghibásodott háztartási készülékek, vagy egy nagy családi esemény, netán esküvő - ezekre mind felvehetünk személyi kölcsönt. Első látásra talán bonyolultnak tűnnek a feltételek, de valójában a banki hitelek közül a személyi hitelhez a legtöbb esetben könnyen és gyorsan hozzá juthatunk. A Pénzcentrum.hu most összeszedte, milyen feltételeknek kell megfelelni az igénylés során, és milyen papírokra van hozzá szükség.

5+1 tipp: így kell jól felvenni a személyi kölcsönt

Egy előre nem tervezett pénzügyi kiadás esetén sok magyar család számára jelent megoldást a személyi kölcsön, amely a meglepően lendületes ügyintézés, és a gyors pénzhez jutás lehetősége miatt rendkívül népszerű termék Magyarországon. Nem szabad ugyanakkor megfeledkeznünk arról, hogy a személyi kölcsön is egy hitel, amelynek felvételéről felelősen kell döntenünk. Nem kell azonban megijednünk tőle, egyszemélyi kölcsön is - természetesen tudatosan használva - segítségünkre lehet céljaink eléréséhez. Ezúttal a biztonságos hitelfelvételhez nyújt némi kapaszkodót a Pénzcentrum.hu.

A szakértő válaszol: ezt kell tudni a személyi kölcsönökről
Az elmúlt napokban a Pénzcentrum.hu kiemelten foglalkozott a személyi kölcsönökkel. Szót ejtettünk arról, hogyan és mikor éri meg személyi kölcsönt felvenni, milyen gyorsan, milyen kondíciókkal folyósítanak a pénzintézetek, és tippeket is adtunk az optimális hitelfelvételhez. Tematikus hetünk zárásaként olvasóink kérdéseit mutatjuk, amelyekre a K&H Bank szakértői válaszoltak.

További híreink a héten:

Te mennyit kapsz vissza a bankodtól? Egyszerűen kiszámolhatod
Egy olvasónk kiszámolta, neki mekkora összeg jár vissza a folyósítási árfolyamrés miatt, és meghökkentő számot kapott eredményül. Megmutatjuk, hogyan tudod kiszámolni, hogy te mennyit kapsz vissza, ennyivel biztosan csökkenni fog a tőketartozásod.

Paráznak a magyar autósok: tényleg átvernek a benzinkútnál?
Az elmúlt hetekben gyakran lehetett találkozni olyan, főleg a Facebookon terjedő hírekkel, amelyek benzinkúti átverésekről, lenyúlásokról szólnak. Az egyik ilyen szerint egy fővárosi benzinkútnál a 65 literes tankba 70 litert sikerült tankolni a kijelző szerint. Egy másik példa szerint a tankolt üzemanyag fele vizet tartalmazott, mely a gépkocsi azonnali meghibásodását eredményezte.

Még soha nem volt ilyen alacsonyan a Diákhitel kamata
A Diákhitel1 kamata 5,75 százalék lesz a 2014. július 1-jei és december 31-ei időszakban. A kötött felhasználású Diákhitel2 kamatlába az említett periódusban 7 százalék lesz, melyből az állami kamattámogatás folytán a diákokra eső rész továbbra is fix 2 százalék - derült ki a Diákhitel Központ sajtótájékoztatóján.

Itt az MKB nagy bejelentése: kipucolják az összes számlacsomagot
A tegnapi napon felfüggesztette legtöbb jelenlegi lakossági számlacsomagjának értékesítését; továbbá a tranzakciós díjakra hivatkozva szeptember elsejével megemeli a lakossági számlavezetéshez kapcsolódó standard kondícióit az MKB Bank - értesült a Pénzcentrum.hu. A meglévő ügyfeleket új szolgáltatáscsomagok felé terelik.

Mellkasig ért a víz, mire visszaértek a nyaralásból
Beköszöntött a nyár és a jó idővel együtt elkezdődött a nyári viharok korszaka is, így megszaporodnak a villámcsapások és a viharkárok. Magyarországon viszont a lakóingatlanok közel 30 százaléka nincs biztosítva, ami megnöveli a károk elleni védekezés fontosságát. Hogyan készüljünk fel a villámok okozta károkra, hogyan biztosítsuk be vagyontárgyainkat? Mi ellen nyújt még védelmet a lakásbiztosítás?

Mi lesz így a hitelemmel? Újra csökkent az alapkamat

A Monetáris Tanács mai ülésén 2,3 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot. Ez hatással lesz a megtakarításainkra és a hitelünkre is. Meddig csökken a bankbetétek kamata? Megéri kiváltani a régi hitelemet?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ilyen undorító sebek borítják a balatoni halakat: mi az igazság?
A Pénzcentrum.hu-hoz érkezett fotók tanúsága szerint undorító sebek borítják a balatoni halakat. A NÉBIH szerint nincs gond a tó vízének minőségével.

Megérte várni: megszületett a devizahiteles mentőcsomag
"A Kúria múlt heti döntése világos helyzetet teremtett, felhatalmazta a kormányt a cselekvésre" - mondta Kurucz Éva kormányszóvivő. A devizahitelek rendezése kétlépcsős folyamat lesz, ennek első lépését előkészítő törvényjavaslatot a héten nyújtja be a kormány az országgyűlés elé.

Nem is gondolnák a devizahitelesek, milyen sokat kaphatnak vissza

Kész van a devizahiteles mentőcsomag, és a kormány már a héten benyújtja a törvényjavaslatot a parlamentnek. Az árfolyamrés és az egyoldalú szerződésmódosítás miatt nagy összeg járhat vissza a devizahiteleseknek, de pontosan mennyire számítsunk, mennyivel csökkenhet a törlesztőrészlet?

Devizahitel: Te mennyit akarsz visszakapni a bankodtól? Szavazz!
Már a héten a jogalkotók elé kerül a devizahiteles mentőcsomag első lépésének törvényjavaslata. A kormány tegnapi bejelentése szerint a Kúria múlt heti döntését foglalhatják törvénybe, így pénz járhat vissza az ügyfeleknek a jogtalan árfolyamrés és egyoldalú kamatemelések miatt is. Mennyit kaphatunk vissza a bankunktól? Te mennyi pénzre számítasz? Szavazz!

Leáll a fél ország jövő hét kedden

Nemcsak a köztisztviselőket foglalkoztató intézmények, hanem a gyógyszertárak is zárva tartanak jövő hét kedden. Érdemes még ezen a héten vagy legkésőbb hétfőn gondoskodni tehát a szükséges készítmények beszerzéséről, mert kedden csak az ügyeletes patikákban tudjuk ezt majd megtenni.

Ilyet se láttak még a magyar vásárlók: ez egy új kor kezdete

Mint arról a Pénzcentrum.hu beszámolt, két hete új fogyasztóvédelmi szabályozás lépett életbe Magyarországon (is). A vásárlók nagy változással találkozhattak, például több időt kaptak arra, hogy netes rendelés esetén elálljanak a vásárlástól. Az is fontos az online vásárlóknak, hogy eltűntek a rejtett költségek, a teljes árnak szerepelnie kell egy internetes rendelésnél. Ennek kapcsán nem árt tisztázni, mit is jelent az online vásárlás, mire terjednek ki ezek a jogok.

Sok devizahiteles jobban fog járni, mint a forintosok
Kétlépcsős jogalkotásra van szükség a devizahitelek rendezése során - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Orbán Gábor úgy fogalmazott, hogy a Kúria határozatból nem levezethető, hogy minden szerződés tisztességtelen volt, de a döntő többsége az volt, ezt tisztázni kell a nyár folyamán, ennek a rendjét tartalmazza majd az első lépcső.

Újabb magyar banknál drágul a számlavezetés: van megoldás!

Hétfőtől már nem értékesíti az MKB az eddigi szolgáltatáscsomagjai többségét, és ősztől megemeli a meglévők díjait. Az új számlacsomagok átláthatóbbak lesznek, ennek ellenére sokan elgondolkodhatnak a bankváltáson. Segítünk eligazodni az új csomagok között.

Devizahitelesek: megérkezett a törvényjavaslat
Benyújtotta ma a parlamentnek a devizahitelesek megsegítésének első lépcsőfokáról szóló törvényjavaslatot az igazságügyi miniszter, amelyből rögtön kiderül, hogy nemcsak a devizahitelesekre, hanem a forinthitelesekre is vonatkozik a tisztességtelen banki eljárás korrigálásáról szóló jogszabály. Erre csak ma reggeli rádiós interjújában utalt először Orbán Viktor kormányfő. A törvény hatálya egyértelműsíti, hogy a végtörlesztéssel terhüktől megszabadulókra nem vonatkozik a mostani keretrendszer.

Az ételek fele a kukában landol: pazarlás vagy luxus?

Sok millió tonna élelmiszert dobunk ki évente világszerte, aminek a legnagyobb része még csak ki sem volt bontva. Azaz nem csak a vacsoramaradékunkat pocsékoljuk el, hanem sokkal többet vásárolunk, mint amennyire szükségünk van. Becslések szerint Magyarországon évente minden család 50 ezer forintot dob a kukába.

Ezek a legjobb balatoni strandok 2014-ben: itt a lista!

29-30 fokos csúcshőmérséklet, 22 fokos vízhőmérséklet, azaz - elvileg - kiváló strandidő vár minket ma a Balatonnál. Sokan felteszik a kérdést: vajon melyik a legjobb strand a magyar tengernél? A Pénzcentrum.hu mutatja az idei csúcs-strandok listáját. 

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?