18 °C Budapest

A szakértő válaszol: ezt kell tudni a személyi kölcsönökről

Pénzcentrum
2014. június 27. 14:00

Az elmúlt napokban a Pénzcentrum.hu kiemelten foglalkozott a személyi kölcsönökkel. Szót ejtettünk arról, hogyan és mikor éri meg személyi kölcsönt felvenni, milyen gyorsan, milyen kondíciókkal folyósítanak a pénzintézetek, és tippeket is adtunk az optimális hitelfelvételhez. Tematikus hetünk zárásaként olvasóink kérdéseit mutatjuk, amelyekre a K&H Bank szakértői válaszoltak.

Ősszel (szeptember végén) házasodik a lányom. Úgy számoljuk, hogy 2,5 millió forint lesz az esküvő költsége, viszont a család addigra csak 1,6-1,8 milliót tud majd összegyűjteni. Mit tanácsolnak, vegyünk fel személyi kölcsönt? Mennyit lehet, mennyit érdemes (a szülők közösen törlesztenék a későbbiekben). Mennyivel előtte kellene elindítani az ügyintézést?

Személyi kölcsönnel érdemes kipótolni az önerőt, így biztonsággal meg tudják rendezni az esküvőt, de érdemes az időközben felmerülő költségekre is gondolni, így egy körülbelül 1.000.000 Ft-os kölcsön lehet segítség. A személyi kölcsönt az igénylést követő 2 munkanapon belül tudjuk folyósítani, így nem kell hónapokkal az esemény előtt benyújtani az igénylést . Fontos tudni, hogy az igénylők ingatlanát nem vonja be a bank fedezetként és a személyi kölcsön másik nagy előnye, hogy a havi törlesztés kiszámítható és a futamidő alatt végig fix összegű.

Kisvállalkozásomnak több követelése is van más cégek felé, akik sajnos már jó ideje nem fizetnek. Arra gondoltam, hogy saját nevemben veszek fel személyi kölcsönt, hogy ne kelljen végleg lehúzni a rolót. Mit tanácsolnak, milyen hitelt válasszak?

Kifejezetten vállalkozás finanszírozási célra nem ajánlott a személyi kölcsön, azt javasoljuk, hogy a cég bankszámlájához kapcsolódó folyószámla hitelkeretet igényeljen, mert ez a legjobb megoldás a napi likviditás menedzselésére.


Vőlegényemmel augusztus végére tervezzük az esküvőt. Mivel csak ő dolgozik - havi jövedelme nettó 160 ezer forint -, és családunk sem áll túl jól, arra gondoltunk, személyi kölcsönt veszünk fel. Kérdezem, hogy ha 800 ezer forintot vennénk fel (kaphatunk annyit egyáltalán?), mi lenne a legkisebb törlesztőrészlet, amivel vissza tudnánk fizetni?

Hitelfelvételkor nagyon fontos, mind a bank, mind az ügyfél részéről, hogy átgondoltan, megfontoltan döntsenek a hitelösszegről annak alapján, hogy mekkora havi törlesztőrészletet tud, képes vállalni az igénylő az egyébként is felmerülő, rendszeres havi kiadásai mellett. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy az ügyfél vegye igénybe az előzetes hitelbírálatot, amelynek eredményeképpen, az ügyfél pontos élethelyzete (bevételei, kiadásai, munkavállalói státusza) alapján pár perc alatt meg tudja a bank mondani az igényelhető hitelösszeg nagyságát és annak kondícióit.

Nyugdíjasként (74 éves vagyok) vehetek fel személyi kölcsönt (kb. 750 ezer forintra lenne szükségem)? A kor számít az elbírálásnál?

Ebben az esetben is a bank a szokásos módon bírálja el az igényt, a hiteligényléshez adóstárs bevonása szükséges.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Olvastam cikküket arról, hogy melyik bank milyen gyorsan ad hitelt: ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy úgy tudok személyi kölcsönt felvenni, hogy most elintézem a papírmunkát, de csak szeptembertől kérem a folyósítást? Ez jelenthet valamilyen kedvezményt esetleg?

Mivel az igényléstől számított 2 munkanapon belül tudja a bank folyósítani a személyi kölcsönt , ezért nincsen szükség arra, hogy hónapokkal előbb elkezdje az igénylési folyamatot, annál is inkább, mert a bank mindig az aktuális élethelyzetet vizsgálja, ezét egy ilyen helyzetben szeptemberben mindenképpen elvégezné a bank az új hitelbírálatot.

Nemrég töltöttem a 66. évemet, és szükségem lenne kölcsönre. Olvastam, hogy ehhez adóstárs bevonása szükséges: ez pontosan mit jelent? Ki lehet az adóstársam? Egy rokonom? Vagy valaki, akinek rendszeres fizetése van? Egy másik nyugdíjas lehet adóstárs?

Egyenesági rokont illetve házastársat elfogad a bank adóstársként.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MEDIA1  |  2024. március 28. 11:20
Bírságot kapott a héten a Tamási Rádió és a Jazz TV az NMHH Médiatanácsától, és a holland társhatósá...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm