19 °C Budapest

Mi ez a hosszú sor az OTP előtt? Fotók

Pénzcentrum
2014. március 27. 15:03

Hosszú sorokról kaptunk képeket: az OTP Bank egyik budapesti fiókját bojkottálják.

FRISS! Reagált az OTP Bank
Az OTP Bank a Pénzcentrum.hu-t az alábbiakról tájékoztatta: "A bankfiók magánterület, amelyre az ügyfelek zavartalan kiszolgálása és az ügyféladatok biztonsága érdekében egyedi biztonsági szabályok vonatkoznak. Ezek a szabályok kizárják például, hogy bármilyen célból - előzetes engedély nélkül - kép- vagy hangfelvétel készüljön.

A bankfiók területén politikai rendezvény vagy demonstráció nem tartható.

A fiókvezető mérlegelési jogkörébe tartozik, hogy amennyiben nem látja biztosíthatónak az ügyféladatok biztonságát és az ügyfelek zavartalan kiszolgálását, korlátozza az ügyfélforgalmat, vagy szükség esetén bezárja a fiókot.

A konkrét esetben a fiók átmeneti bezárását - a fiókvezető kérésére - rendőri intézkedés előzte meg, erre azért volt szükség, mert a politikai rendezvény résztvevői benyomultak a bankfiókba és kameráikkal felvételeket készítettek."


"Bojkottálja" az OTP Bank egyik budapesti fiókját a "Nem adom a házamat" nevű bankellenes mozgalom.

Forrás: Nem adom a házamat Facebook-csoport Forrás: Nem adom a házamat Facebook


Amint az a szervezet Facebook-oldalára feltöltött képekből is látszik, a demonstrálók hosszú sorban várakoznak az OTP Nyugati téri fiókja előtt - a Pénzcentrum.hu információi szerint ez az egyik legnagyobb alapterületű bankfiók Magyarországon.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szélsőséges, bankellenes akcióiról elhíresült szervezet Facebook-oldalán az alábbi felhívást tette közzé: "Hosszú sorok kígyóznak az OTP Bank nyugati téri fiókja előtt, a bank 12 óráig bezárta a kapuit, a fiókvezető kizavarta az ügyfeleket, majd kiírták, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel bizonytalan ideig be is zárnak! Mindenki aki tud jöjjön ki, vagy menjen ki lakókörzetében a legközelebb eső bankfiókhoz, és érdeklődjön aktuális banki ügyletével kapcsolatban, de FIGYELEM! - Egyedül senki ne menjen, 10-15 fő kell egy banki ügyintézéshez, rokonok, ügyvédek, pénzügyi szakemberek, mert ezek csalnak.."

Pénzcentrum vélemény
A csoport korábban már több bankellenes tiltakozást, akciót is kezdeményezett. Vezetőjük, Póka László Orbán Viktor miniszterelnök háza előtt éhségsztrájkolt, és többször tüntettek már bíróságok - például a Kúria épülete - előtt is. A mai demonstráció sem egyértelműen a devizahitelesek érdekvédelmének szolgálja, részben politikai megmozdulásnak is felfogható. Mindenesetre érdekes, hogy a főszervező kezében egy nemzeti színű szalaggal átkötött csákány látható...

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. május 5. 12:50
Lássuk a legfontosabb pénzügyi aktualitásokat, melyek a mögöttünk álló egy hétben megjelentek a Bank...
Holdblog  |  2024. május 5. 09:35
Igazán szomorú eredmény, hogy a megkérdezettek bő 80 százaléka egyáltalán nem szándékszik hazatérni...
MEDIA1  |  2024. május 4. 21:24
A Media1 néhány nappal elsőként mutatta be, hogy milyen jogsértő módszerrel kampányolt több napon át...
Buxelliott  |  2024. május 4. 09:56
Az OTP elemzésben látható bullish kép a magyar tőzsdeindex képében is megmutatkozik, nyilvánvalóan n...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 5. vasárnap
Györgyi
18. hét
Május 5.
Anyák napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm