-1 °C Budapest

Orbán találkozik Csányival ma este: miről fognak beszélni?

Pénzcentrum
2013. november 8. 10:05

A mostani húsáfa-csökkentés a munkahelyvédelmi akcióterv része, nem a rezsicsökkentés része, nem szociális szempontok alapján döntött a kormány - fejtette ki a közrádióban a miniszterelnök. Azt is elmondta, hogy ma este találkozik az OTP elnökével. A következő évekre pedig fantasztikus éveket ígért, kormányon maradásuk esetén.

A húsáfa csökkentéséről

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorban a miniszterelnök elismerte, hogy az elmúlt időszakban felgyorsultak az események, ez a költségvetés elfogadása miatt van így.

Hozzátette: a sertéstenyésztők megsegítését célozza az intézkedés, a termelésben dolgozók megvédéséről beszélünk, talán az árak is csökkennek. Az áfacsökkentés oka, hogy a magyar gazdák versenyhátrányba kerültek a feketekereskedelem és az olcsó import miatt. A mostani áfacsökkentés igazságot tesz - magyarázta Orbán Viktor.

Ha a sertéshús áfáját a pulton is csökkenteni tudjuk, akkor csökkenhetnek az árak - vetítette előre a kormányfő, aki szintén azt nyilatkozta, hogy ez csak a kezdeti lépés az áfacsökkentés tekintetében. Más intézkedésekre is szükség van, de majd csak az első lépés hatásainak megvizsgálása után - fűzte hozzá.

Találkozik Csányival

Fantasztikus évek várnak ránk, ha bizalmat kapunk a következő évekre is - mondta. Szerinte most Magyarország a saját lábán áll és független, van annyi pénze, hogy új intézkedéseket hozzon, mint például a húsáfa csökkentése vagy a gyed extra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Azt is elárulta, hogy a takarékossági világnap alkalmából elmegy az Operában rendezett estre, ahol találkozni fog az OTP elnökével. Itt nem fogjuk elkerülni a devizahitelek ügyét - fogalmazott.

Ezt megelőzően arról beszélt: a kormány úgy vélte, hogy meg kell tenni néhány intézkedést a devizahitelesek érdekében, amíg nem tisztázódik a jogi helyzet. Ezt szolgálja az árfolyamgát kiterjesztése és a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy van egy körülmény, ami mellett a kormány nem mehet el: egymásnak ellentmondó bírói ítéletek születtek a devizahitelek ügyében. A bíróság felülírja a kormány döntéseit - húzta alá Orbán, megemlítve, hogy ezért kell megvárnia a kormánynak a Kúria álláspontját. Arra bírjuk a Kúriát, hogy hozzon jogegységi döntést - tette hozzá jogegységi eljárást sürgetve.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 27. 22:19
Február 1-jén éjjel pár óráig kiesésekre lehet számítani a szolgáltatónál karbantartás miatt.
Holdblog  |  2023. január 27. 12:47
HOLD After Hours. Adásunkban halmozzuk a titulusokat, ami még jól jöhet a hajbókoló világban. De les...
Bankmonitor  |  2023. január 27. 08:07
Az elmúlt évek egyik slágerbefektetése volt a deviza – ezen belül is az euró – vásárlása...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?