21 °C Budapest

Orbán találkozik Csányival ma este: miről fognak beszélni?

Pénzcentrum
2013. november 8. 10:05

A mostani húsáfa-csökkentés a munkahelyvédelmi akcióterv része, nem a rezsicsökkentés része, nem szociális szempontok alapján döntött a kormány - fejtette ki a közrádióban a miniszterelnök. Azt is elmondta, hogy ma este találkozik az OTP elnökével. A következő évekre pedig fantasztikus éveket ígért, kormányon maradásuk esetén.

A húsáfa csökkentéséről

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorban a miniszterelnök elismerte, hogy az elmúlt időszakban felgyorsultak az események, ez a költségvetés elfogadása miatt van így.

Hozzátette: a sertéstenyésztők megsegítését célozza az intézkedés, a termelésben dolgozók megvédéséről beszélünk, talán az árak is csökkennek. Az áfacsökkentés oka, hogy a magyar gazdák versenyhátrányba kerültek a feketekereskedelem és az olcsó import miatt. A mostani áfacsökkentés igazságot tesz - magyarázta Orbán Viktor.

Ha a sertéshús áfáját a pulton is csökkenteni tudjuk, akkor csökkenhetnek az árak - vetítette előre a kormányfő, aki szintén azt nyilatkozta, hogy ez csak a kezdeti lépés az áfacsökkentés tekintetében. Más intézkedésekre is szükség van, de majd csak az első lépés hatásainak megvizsgálása után - fűzte hozzá.

Találkozik Csányival

Fantasztikus évek várnak ránk, ha bizalmat kapunk a következő évekre is - mondta. Szerinte most Magyarország a saját lábán áll és független, van annyi pénze, hogy új intézkedéseket hozzon, mint például a húsáfa csökkentése vagy a gyed extra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Azt is elárulta, hogy a takarékossági világnap alkalmából elmegy az Operában rendezett estre, ahol találkozni fog az OTP elnökével. Itt nem fogjuk elkerülni a devizahitelek ügyét - fogalmazott.

Ezt megelőzően arról beszélt: a kormány úgy vélte, hogy meg kell tenni néhány intézkedést a devizahitelesek érdekében, amíg nem tisztázódik a jogi helyzet. Ezt szolgálja az árfolyamgát kiterjesztése és a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy van egy körülmény, ami mellett a kormány nem mehet el: egymásnak ellentmondó bírói ítéletek születtek a devizahitelek ügyében. A bíróság felülírja a kormány döntéseit - húzta alá Orbán, megemlítve, hogy ezért kell megvárnia a kormánynak a Kúria álláspontját. Arra bírjuk a Kúriát, hogy hozzon jogegységi döntést - tette hozzá jogegységi eljárást sürgetve.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 21. 20:57
A Tisza Párt alelnöke egy Facebook-bejegyzés alatt fejtette ki, mit gondol az MTVA által szervezendő...
Bankmonitor  |  2024. május 21. 15:27
Az MNB mai döntése alapján 2024.05.22-től az alapkamat értéke 7,25% lesz. Ez 50 bázispontos csökkené...
Kiszámoló  |  2024. május 21. 14:41
Valaki tanácsot kért, hogy befizessen-e egy magyar tanfolyamra, aminek az első része most "csak" 350...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 20. 21:36
Eladtam ma az összes részvényemet 22 és 22,2 dolláron, 33% felett egy kicsivel kerestem rajtuk. Soka...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm