34 °C Budapest

Címke: takarékossági világnap (18 cikk)

Pénzcentrum | 2013. november 8. 10:05

Orbán találkozik Csányival ma este: miről fognak beszélni?

A mostani húsáfa-csökkentés a munkahelyvédelmi akcióterv része, nem a rezsicsökkentés része, nem szociális szempontok alapján döntött a kormány - fejtette ki a közrádióban a miniszterelnök. Azt is elmondta, hogy ma este találkozik az OTP elnökével. A következő évekre pedig fantasztikus éveket ígért, kormányon maradásuk esetén.

Pénzcentrum | 2012. október 31. 15:29

Jelentősen csökkenhet az állami nyugdíj

A 88 évvel ezelőtt életre hívott Takarékossági Világnap alkalmából kedden nagyszabású öngondoskodás konferenciára került sor a Portfolio.hu rendezésében a Budai Várban. A teltházas rendezvényen a megtakarítási piac meghatározó szereplői mind képviseltették magukat, külön apropója volt a konferenciának, hogy a résztvevők ezen a napon hallhattak először az OTP Öngondoskodás Index legújabb eredményeiről, amely szerint romlott a lakosság megtakarítási helyzete. Az előadások és panelbeszélgetések alapján a rendezvény végkövetkeztetése az lehet, hogy a bizonytalan és kedvezőtlen gazdasági környezet miatt a magyar társadalom két részre szakadt, a többségnek nincs lehetősége megtakarítani, viszont van egy jól azonosítható prémium- és privát banki réteg, amely akár hosszabb távra is el tud köteleződni. A szolgáltatók alapvetően ez utóbbi ügyfélkört tudják megszólítani, a jövőben ennek megfelelően felértékelődik az ügyféligények kiszolgálása.

Pénzcentrum | 2012. április 12. 14:01

Nem állunk jobban, mint fél éve: egyre kevesebb a megtakarítás

Egyre többen ismerik fel, hogy a jövőjük anyagi biztonságáról való gondoskodás elsősorban a saját feladatuk, nem pedig az államé. Az egyéni felelősségvállalásban tapasztalt pozitív tendencia ellenére 36-ról 34-re csökkent a lakosság öngondoskodási képességét kifejező OTP Öngondoskodási Index értéke. Az elhúzódó válság miatt sokan élték fel tartalékaikat, az anyagi pozíciójuk romlása és a jövővel kapcsolatos bizonytalanság miatt pedig jelenleg kevesebben tervezik, hogy a közeljövőben megtakarítást indítanak.

Pénzcentrum | 2010. június 17. 13:02

"Hitelek": ingyenes tájékoztató kiadvány a GVH-MNB-PSZÁF támogatásával

90 ezer példányban jelenik meg az a tájékoztató füzet, melynek fókuszában a körültekintő hitelfelvétel áll. A kiadvány megjelenését a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) támogatta.

Pénzcentrum | 2009. október 30. 11:03

Segítünk takarékoskodni! Spórolj napról-napra!

Október utolsó munkanapja a Takarékossági Világnap. Ebből a jeles alkalomból indul el a Pénzcentrum új rovata. Minden napra egy-egy pénztárcakímélő, hasznos és takarékos tippet adunk - az élet minden területén!

Pénzcentrum | 2009. október 29. 13:32

Észpénz nem készpénz: takarékoskodni tanulni kell!

Holnap lesz a Takarékossági Világnap, amiről a fiatalok háromnegyedének fogalma sincs, hogy mit takar. Felmérésekből kiderül, hogy ugyan álmunkból felébresztve is azt szajkózzuk, takarékoskodni muszáj, azonban a mikéntjét illetően lenne még mit tanulnunk. Erről szólna a holnapi nap is.

Pénzcentrum | 2009. augusztus 19. 06:20

A fél világ szomjazik, nálunk meg csapvíz alatt hűtik a dinnyét

A víztakarékosság az édesvíz készletek megcsappanásával egyre inkább előtérbe kerül. A víz mint, értékes piaci tényező bár más-más összefüggésekben, de egyre fontosabbá válik a úgy a világban, mint Magyarországon. Amíg Afrikában és Ázsia nagy részén a vízhez, különösen az egészséges ivóvízhez való hozzáférés is nagy problémát jelent, addig hazánkban az előnyös földrajzi adottságoknak köszönhetően elegendő egészséges víz áll rendelkezésre.

Pénzcentrum | 2005. október 28. 11:30

Életjáradék lakásért

Ma van a Takarékossági Világnap, ennek jegyében tartott a mai nap folyamán sajtótájékoztatót Lantos Csaba, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese és Takács András ügyvezető igazgató. A pénzintézet betétakció indításával, hitelkamatai csökkenésével ünnepli a Takarékossági Világnapot, emellett hamarosan beindítja azt a programját, amellyel előleget, illetve életjáradékot kínál az idős embereknek

Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm