Mutatjuk, hogyan kaszálhatsz duplán az állampapírokon

Pénzcentrum
2013. november 6. 05:20

Újabb hasznos tippel szeretnénk ellátni azokat, akik a csökkenő betéti kamatokat látva inkább állampapírba fektetnék a pénzüket. Sokan rendelkeznek hitelkártyával, mégsem azzal vásárolják meg befektetésüket. Pedig az állampapírok a webkincstárban is elérhetőek, ahol hitelkártyával is fizethetünk, így a jóváírások révén extra hozamhoz juthatunk.

Korábbi, állampapírral kapcsolatos írásainkatitt találod!

Már rengetegen használnak hitelkártyát és keresnek vele akár tízezreket évente a jóváírásoknak köszönhetően. Hiszen a legtöbb hitelkártya a vásárlás értékének megfelelően 1-4 százalékos jóváírást is ad a tulajdonosának. Ez elkölthető pontokban vagy azonnali kedvezményekben szerezhető meg. Mindemellett, amíg a bank pénzét költjük, addig a bankban sajátunk kamatozhat, ami újabb százasokat jelenthet havonta a családi kasszába.

De, ha a pénzünket állampapírba szeretnénk fektetni és van megfelelő hitelkeretünk is a hitelkártyán, akkor megtakarításunkkal is kereshetünk egy pillanat alatt több ezer forintot. 300 ezer forint lekötése esetén például 3 ezret, ami egy átlagos 1 százalékos jóváírást biztosító hitelkártyával is megvan.

Akár azonnal is kiegyenlíthetjük a hitelkártya tartozásunkat (az egyébként állampapír vásárlásra szánt pénzünkből). Persze azok, akik bíznak magukban és biztosan nem felejtik várhatnak a türelmi időszak lejártáig (eddig nem kell kamatot fizetni a hitelkártyás költéseink után). Eddig a napig pedig a számlájukon is tovább kamatozhat a pénz.

Mennyi pluszt jelent a hitelkártya?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ha 300 ezerért veszünk féléves kincstárjegyet, aminek éves kamata 3,5 százalék, 5 250 forint kamatra számíthatunk a félév végén. A hitelkártyás vásárlással ehhez jöhet még 3 ezer forint kedvezmény, amit már egy 1 százalékos jóváírási kártyával megkapunk. Ehhez még hozzávehetjük az egy havi kamatot is, amit akkor kapunk, ha a kamatmentes időszak végéig lekötjük a pénzünk. Ez 1,5 százalékos kamattal számolva további 375 forint. Ráadásul ezt a plusz "hozamot" már szinte a megtakarítási idő legelején megkapjuk.

Olvassuk el a hitelkártya hirdetményt!
Nem minden bank hitelkártyájával lehet ezt megcsinálni. A hirdetményekben nézzük meg, hogy állampapír vásárlásnál is él a kapható kedvezmény.

A Pénzcentrum.hu-n ide kattintva mostantól te is kiválaszthatod a legjobb hitelkártyát, megnézheted a díjakat és a kedvezményeket is. De akár azt is elolvashatod, hogyan kaszálhatsz tízezreket.

A kamatmentes időszak két részből áll: a költési vagy elszámolási időszakból, valamint az ezen időszak alatt végzett költéseink visszafizetésére időt hagyó türelmi időszakból. Az elszámolási időszak vagy egy teljes naptári hónapot, vagy pl. az adott hónap 15-étől a következő hónap 14-éig tartó időszakot takar, a türelmi időszakot pedig a fizetési határidő zárja le. A kártya igénylésekor kérdezzünk rá, hogy milyen hosszú a türelmi időszak, vagy ha szükségesnek látjuk, van-e lehetőség a fizetési határidő megválasztására, módosítására,illetve hogy hogyan tudjuk rendezni tartozásunkat. Ha ugyanis időben visszafizetjük a banknak a hitelkártya keretünkből vásárlásra felhasznált összeget, valamint a kártya használatával járó díjakat (éves díj, havi számlavezetési díj, SMS értesítések díja, stb.), nem kell semmilyen kamatot fizetnünk.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. május 19. 16:52
Képbe szeretnéd hozni magad az új hét indulására? Vasárnap délutánra készültünk egy csokorra a  hét...
Buxelliott  |  2024. május 19. 16:40
A múlt héten az előrejelzésnek megfelelően megérkezett a várt esés, mely nagyságrendben már elérte a...
MEDIA1  |  2024. május 19. 10:05
A nemrégiben leállt online cégbetekintő platform mostantól új helyen érhető el, de már e-szignó is k...
Holdblog  |  2024. május 19. 09:20
Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fej...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm