1 °C Budapest

Mutatjuk, hogyan kaszálhatsz duplán az állampapírokon

Pénzcentrum
2013. november 6. 05:20

Újabb hasznos tippel szeretnénk ellátni azokat, akik a csökkenő betéti kamatokat látva inkább állampapírba fektetnék a pénzüket. Sokan rendelkeznek hitelkártyával, mégsem azzal vásárolják meg befektetésüket. Pedig az állampapírok a webkincstárban is elérhetőek, ahol hitelkártyával is fizethetünk, így a jóváírások révén extra hozamhoz juthatunk.

Korábbi, állampapírral kapcsolatos írásainkatitt találod!

Már rengetegen használnak hitelkártyát és keresnek vele akár tízezreket évente a jóváírásoknak köszönhetően. Hiszen a legtöbb hitelkártya a vásárlás értékének megfelelően 1-4 százalékos jóváírást is ad a tulajdonosának. Ez elkölthető pontokban vagy azonnali kedvezményekben szerezhető meg. Mindemellett, amíg a bank pénzét költjük, addig a bankban sajátunk kamatozhat, ami újabb százasokat jelenthet havonta a családi kasszába.

De, ha a pénzünket állampapírba szeretnénk fektetni és van megfelelő hitelkeretünk is a hitelkártyán, akkor megtakarításunkkal is kereshetünk egy pillanat alatt több ezer forintot. 300 ezer forint lekötése esetén például 3 ezret, ami egy átlagos 1 százalékos jóváírást biztosító hitelkártyával is megvan.

Akár azonnal is kiegyenlíthetjük a hitelkártya tartozásunkat (az egyébként állampapír vásárlásra szánt pénzünkből). Persze azok, akik bíznak magukban és biztosan nem felejtik várhatnak a türelmi időszak lejártáig (eddig nem kell kamatot fizetni a hitelkártyás költéseink után). Eddig a napig pedig a számlájukon is tovább kamatozhat a pénz.

Mennyi pluszt jelent a hitelkártya?

Ha 300 ezerért veszünk féléves kincstárjegyet, aminek éves kamata 3,5 százalék, 5 250 forint kamatra számíthatunk a félév végén. A hitelkártyás vásárlással ehhez jöhet még 3 ezer forint kedvezmény, amit már egy 1 százalékos jóváírási kártyával megkapunk. Ehhez még hozzávehetjük az egy havi kamatot is, amit akkor kapunk, ha a kamatmentes időszak végéig lekötjük a pénzünk. Ez 1,5 százalékos kamattal számolva további 375 forint. Ráadásul ezt a plusz "hozamot" már szinte a megtakarítási idő legelején megkapjuk.

Olvassuk el a hitelkártya hirdetményt!
Nem minden bank hitelkártyájával lehet ezt megcsinálni. A hirdetményekben nézzük meg, hogy állampapír vásárlásnál is él a kapható kedvezmény.

A Pénzcentrum.hu-n ide kattintva mostantól te is kiválaszthatod a legjobb hitelkártyát, megnézheted a díjakat és a kedvezményeket is. De akár azt is elolvashatod, hogyan kaszálhatsz tízezreket.

A kamatmentes időszak két részből áll: a költési vagy elszámolási időszakból, valamint az ezen időszak alatt végzett költéseink visszafizetésére időt hagyó türelmi időszakból. Az elszámolási időszak vagy egy teljes naptári hónapot, vagy pl. az adott hónap 15-étől a következő hónap 14-éig tartó időszakot takar, a türelmi időszakot pedig a fizetési határidő zárja le. A kártya igénylésekor kérdezzünk rá, hogy milyen hosszú a türelmi időszak, vagy ha szükségesnek látjuk, van-e lehetőség a fizetési határidő megválasztására, módosítására,illetve hogy hogyan tudjuk rendezni tartozásunkat. Ha ugyanis időben visszafizetjük a banknak a hitelkártya keretünkből vásárlásra felhasznált összeget, valamint a kártya használatával járó díjakat (éves díj, havi számlavezetési díj, SMS értesítések díja, stb.), nem kell semmilyen kamatot fizetnünk.
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. december 8. 08:58
Sokan panaszkodnak a magas bankszámla költségek miatt, pedig már Magyarországon is találni olyan szá...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 8. 08:00
December elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket...
Holdblog  |  2022. december 8. 05:55
Ha Milton Friedmannak igaza volt, akkor előbb-utóbb jó hírrel szolgálhatunk az inflációval kapcsolat...
MEDIA1  |  2022. december 7. 15:55
A producer-showman vitába szállt Gulyás Márton műsorvezetővel arról, hogy a TV2 a Fidesz televíziója...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?