Mutatjuk, hogyan kaszálhatsz duplán az állampapírokon

Pénzcentrum
2013. november 6. 05:20

Újabb hasznos tippel szeretnénk ellátni azokat, akik a csökkenő betéti kamatokat látva inkább állampapírba fektetnék a pénzüket. Sokan rendelkeznek hitelkártyával, mégsem azzal vásárolják meg befektetésüket. Pedig az állampapírok a webkincstárban is elérhetőek, ahol hitelkártyával is fizethetünk, így a jóváírások révén extra hozamhoz juthatunk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Korábbi, állampapírral kapcsolatos írásainkatitt találod!

Már rengetegen használnak hitelkártyát és keresnek vele akár tízezreket évente a jóváírásoknak köszönhetően. Hiszen a legtöbb hitelkártya a vásárlás értékének megfelelően 1-4 százalékos jóváírást is ad a tulajdonosának. Ez elkölthető pontokban vagy azonnali kedvezményekben szerezhető meg. Mindemellett, amíg a bank pénzét költjük, addig a bankban sajátunk kamatozhat, ami újabb százasokat jelenthet havonta a családi kasszába.

De, ha a pénzünket állampapírba szeretnénk fektetni és van megfelelő hitelkeretünk is a hitelkártyán, akkor megtakarításunkkal is kereshetünk egy pillanat alatt több ezer forintot. 300 ezer forint lekötése esetén például 3 ezret, ami egy átlagos 1 százalékos jóváírást biztosító hitelkártyával is megvan.

Akár azonnal is kiegyenlíthetjük a hitelkártya tartozásunkat (az egyébként állampapír vásárlásra szánt pénzünkből). Persze azok, akik bíznak magukban és biztosan nem felejtik várhatnak a türelmi időszak lejártáig (eddig nem kell kamatot fizetni a hitelkártyás költéseink után). Eddig a napig pedig a számlájukon is tovább kamatozhat a pénz.

Mennyi pluszt jelent a hitelkártya?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha 300 ezerért veszünk féléves kincstárjegyet, aminek éves kamata 3,5 százalék, 5 250 forint kamatra számíthatunk a félév végén. A hitelkártyás vásárlással ehhez jöhet még 3 ezer forint kedvezmény, amit már egy 1 százalékos jóváírási kártyával megkapunk. Ehhez még hozzávehetjük az egy havi kamatot is, amit akkor kapunk, ha a kamatmentes időszak végéig lekötjük a pénzünk. Ez 1,5 százalékos kamattal számolva további 375 forint. Ráadásul ezt a plusz "hozamot" már szinte a megtakarítási idő legelején megkapjuk.

Olvassuk el a hitelkártya hirdetményt!
Nem minden bank hitelkártyájával lehet ezt megcsinálni. A hirdetményekben nézzük meg, hogy állampapír vásárlásnál is él a kapható kedvezmény.

A Pénzcentrum.hu-n ide kattintva mostantól te is kiválaszthatod a legjobb hitelkártyát, megnézheted a díjakat és a kedvezményeket is. De akár azt is elolvashatod, hogyan kaszálhatsz tízezreket.

A kamatmentes időszak két részből áll: a költési vagy elszámolási időszakból, valamint az ezen időszak alatt végzett költéseink visszafizetésére időt hagyó türelmi időszakból. Az elszámolási időszak vagy egy teljes naptári hónapot, vagy pl. az adott hónap 15-étől a következő hónap 14-éig tartó időszakot takar, a türelmi időszakot pedig a fizetési határidő zárja le. A kártya igénylésekor kérdezzünk rá, hogy milyen hosszú a türelmi időszak, vagy ha szükségesnek látjuk, van-e lehetőség a fizetési határidő megválasztására, módosítására,illetve hogy hogyan tudjuk rendezni tartozásunkat. Ha ugyanis időben visszafizetjük a banknak a hitelkártya keretünkből vásárlásra felhasznált összeget, valamint a kártya használatával járó díjakat (éves díj, havi számlavezetési díj, SMS értesítések díja, stb.), nem kell semmilyen kamatot fizetnünk.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?