21 °C Budapest

Megtört a jég? Elengedi devizahiteleseinek tartozását egy nagy bank - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. május 5. 17:15

Az egyik hazai nagybank egy olyan programot indított, melynek keretében elengedheti a devizaadósai tartozásának egy részét, ha azok eladják ingatlanukat és a befolyt összeget végtörlesztésre fordítják. Ez esetben a bank keresi fel az ügyfeleket, de körkérdésünkre a többi hitelintézet szakértője elmondta, hogy érdemes lehet az ügyfeleknek megegyezést keresni, több banknál is van hasonló lehetőség a szociálisan rászoruló ügyfelek részére. A Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei a 18. héten.

Megtört a jég? Elengedi devizahiteleseinek tartozását egy nagy bank
Elengedi leginkább bajban lévő adósai tartozásának egy részét az AXA bank. De feltételként szabja, hogy adják el lakásukat, házukat és a befolyt összeget a hitel törlesztésére fordítsák. Így ha az adós meg tud egyezni a bankkal, tiszta lappal kezdheti újra az életét, tartozás nélkül, de valahol máshol, otthon nélkül. A program része még egy kedvező hitel is, amit azok kaphatnak a banktól, akik megvásárolják az megmentett adós lakását.

Érdemes a bankokkal tárgyalni devizahitelünk elengedéséről
Körkérdésünkre a többi hitelintézet szakértője elmondta, hogy érdemes lehet az ügyfeleknek megegyezést keresni, több banknál is van hasonló lehetőség a szociálisan rászoruló ügyfelek részére.

Nem is ér annyit az állami támogatás, mint ahogy azt sokan hiszik
A betét már nem nagy üzlet, a jegybanki kamatdöntések miatt egyre kevesebbet fizetnek a pénzünkért a bankok. Épp ezért lehet, hogy már a pesti buliközpontnak számító Erzsébet tér füvén is a lakáskasszákról beszélnek. De sokan nem tudják, hogy mit jelent valójában a 30 százalékos állami támogatás, és meddig éri meg takarékoskodni valójában.

Adótitkokhoz jut a nyugdíjfolyósító: tízezrek kálváriája a kedvezményért
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságtól kell kérelmezniük a szolgálati járandóságban, illetve az országgyűlési képviselők korhatár alatti ellátásában részesülőknek, hogy folyósítsa részükre a tavalyi évben ki nem használt családi adókedvezményt. Ehhez azonban a házas- vagy élettársuknak hozzá kell járulniuk, hogy adótitkaikat kiszolgáltassa az adóhatóság a nyugdíjfolyósítónak. Így már nemcsak a volt korhatár alatti nyugdíjasok, hanem a családjuk jövedelmi helyzetét is fel lehet térképezni. Ráadásul nem kevés papírmunkával kell számolniuk az érintetteknek.

Megtévesztő információ a kormánytól magyarok millióinak
Többel emelte a kormány a minimálbért, mint az előző két kormány összesen - ez az egyik legfőbb érv a nemrégiben az állampolgárok postaládáiban elhelyezett, "Magyarország jobban teljesít" című propagandafüzetben. Az viszont már nem derül ki a kiadványból, hogy a bruttó összeg nőtt havi 24 500 forinttal, amiből mindössze 3 590 forint maradt a dolgozók zsebében. Ha pedig összevetjük az idei nettó minimálbért a 2009. évivel, akkor azt látjuk, hogy a legkisebb kereset most ötezer forinttal kevesebbet ér, mint négy évvel ezelőtt.

Lejárt a pénztárgépek online bekötésének első határideje
Április 30-ig kellett volna a Nemzeti Adó-és Vámhivatalhoz online bekötni több ezer magyar pénztárgépet. A kereskedők ugyan kapnak néhány hónapnyi határidőt, azonban egyelőre nem úgy tűnik, hogy júliusra megoldódna a helyzet. A Pénzcentrum.hu mutatja a legfontosabb tudnivalókat, és néhány izgalmas részletbe bevezetjük olvasóinkat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kiszámoltuk, ennyi marad a magyar családok zsebében idén
Júliustól 10 százalékkal csökken a szemétszállítás, a víz és a csatorna díja Magyarországon. Kiszámoltuk, ennyi marad a családok zsebében az újabb rezsivágást követően.

Fotók: eladó a legendás Horthy-villa
Te laknál az egykori kormányzó, Vitéz nagybányai Horthy Miklós vadászkastélyában? Beköltöznél a legendás magyar szinkronszínész, Gruber Hugó budai álomlakásába? Na és kifizetnél mindezért több tíz, esetleg százmillió forintot? Ezek a leghíresebb ingatlanok most a piacon.

Így vásárolunk a jövő boltjaiban: csodálkozhatnak a magyar vevők is
Szép lassan a magyar boltokban is helyet kap a csúcstechnológia. A hazai élelmiszerüzletekben is egyre gyakrabban találkozhatunk olyan újszerű megoldásokkal, amelyek segítik a vásárlást, könnyebbé teszik a vevők, vagy épp az eladók dolgát. A Pénzcentrum.hu mutatja, hogy vásárolunk néhány év múlva.

A nyugdíjasok is fizethetnek: így drágul a vonatozás
Bekövetkezett, amitől hónapok óta tartottak a vonattal utazók: árat emelt a MÁV-START. Tény, hogy a két hét múlva életbe lépő változás hivatalosan nem jegyáremelés, hanem egy, a gyorsvonatos utakra kiszabott pótjegy formájában jelenik meg, azonban sokak pénztárcáját fájdalmasan érintheti. Egy Budapest-Miskolc retúr 500 forinttal kerül majd többe, a pótjegyért ráadásul semmilyen extra szolgáltatást nem kap az utas. A Pénzcentrum.hu mutatja a részleteket.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 09:26
A lista győztese ugyanaz maradt, mint hosszú évek óta, de a dobogón így is változás történt. Politik...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm