1 °C Budapest

Újabb magyar banknál jön az olcsóhitel

Pénzcentrum
2012. szeptember 26. 11:26

Újabb nagyobb banknál érhetőek el a új kamattámogatott hitelek. Az FHB, OTP és K&H bankokkal szemben az Unicredit csak használt lakás vásárlására kínálja kedvezményes hitelét, melynek költségei az első évben 8,95-9,41 százalék kamatperiódustól függően.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A törvény által maximumnak meghatározott kamattal indítja útjára saját kamattámogatott hiteltermékét az Unicredit. A teljes ügyleti kamat az ÁKK referenciahozam százharminc százaléka és még 3 százalék, ebből az első évben 8,95, illetve 9,41 százalékot fizetnek meg az ügyfelek. Ez az aktív banki ügyfeleknek 0,5 százalékponttal csökkenthető. Az új lakás vásárlására is kínál kamattámogatott hiteleket a bank, de ezeket a régi típusú, 2009-ben bevezetett feltételek szerint.

Annak, hogy az UniCredit Bank az új kamattámogatott hitelek közül a használt lakás vásárlására igényelhetővel lépett a piacra, két fontos oka van. Egyrészt, ügyfeleink és az érdeklődők túlnyomó többsége használt lakás vásárlására keresett nálunk kamattámogatott hitelt, vagyis erre tapasztaltunk jól érzékelhető keresletet. Másrészt, új lakás vásárlására, építésére és meghatározott korszerűsítési célokra már eddig is volt és továbbra is van kamattámogatott hitel a kínálatunkban, ez a 2009 óta igényelhető hitel ráadásul az ügyfelek számára előnyösen hosszabb időre, 20 éven át biztosít kamattámogatást - mondta el kérdésünkre Bunna Gyula ügyvezető igazgató, Lakossági és kisvállalati divízió, UniCredit Bank Hungary Zrt.

Az Unicredit ajánlata

Forrás: Unicredit Bank Hirdetmény

A bank két eltérő hitelperiódussal tette elérhetővé az új kamattámogatott hiteleket. Az ÁKK referenciahozam 130%-ra 3% kamatfelárat tesznek, de az Aktív kedvezménnyel -melyet más jelzáloghitelére is nyújt a Bank- ez a felár 2,5%-ra csökken. Az Aktív kedvezmény feltétele legalább 150 000 Ft rendszeres havi jóváírás, és kártyás vásárlás minimum 15 000 Ft értékben.

Forrás: Unicredit Bank Hirdetmény

A 6. évtől a kölcsön kamatozása a Bank piaci kamatozású lakáshiteleinek kamatozásával fog megegyezni, méghozzá a magasabb kamattal kínált induló költségek nélküli kondíciókkal (1 éves kamatperiódusra vonatkozóan). A UniCredit, csakúgy, mint több más pénzintézet is, díjvisszatérítéssel enyhít a hitelfelvétel induló költségein, az Otthonteremtő hitel értékbecslési díját és közjegyzői díját visszatéríti a folyósítást követő 60 napon belül - hívta fel a figyelmünket Gergely Péter, a BankRáció.hu hitelszakértője.

Az online hitel összehasonlító oldalon  saját igényünkre szabhatjuk a kölcsönünket, ezzel a legjobb ajánlatot könnyebben megtalálhatjuk

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Kamattámogatott hitelek

Az eddigi banki ajánlatoknak több közös eleme is van, amitől a törvényi szabályozás miatt el sem térhetnek. Ilyen a maximálisan felszámolható ügyleti kamat (a kamatplafon), ami az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által megállapított megelőző három hónapban közzétett 1 vagy 5 éves aukciós (ennek hiányában referencia) átlaghozamok 130 százalékának 3 százalékponttal növelt értéke .

A jogszabály a kamattámogatás mértékét is pontosan meghatározza, ennek mértéke a hitelcéltól és új lakás vásárlása, építése esetén gyermekszámtól is függően eltérő, a már említett ÁKK referenciahozam bizonyos százaléka. A kamattámogatás évente csökkenő mértékét az alábbi táblázat tartalmazza. Az Unicreditnél jelenleg csak használt lakásra lehet új kamattámogatott hitelt ígényelni, de a régi kamattámogatás továbbra is megmaradt az új lakásra vágyóknak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?