10 °C Budapest

Újabb magyar banknál jön az olcsóhitel

Pénzcentrum
2012. szeptember 26. 11:26

Újabb nagyobb banknál érhetőek el a új kamattámogatott hitelek. Az FHB, OTP és K&H bankokkal szemben az Unicredit csak használt lakás vásárlására kínálja kedvezményes hitelét, melynek költségei az első évben 8,95-9,41 százalék kamatperiódustól függően.

A törvény által maximumnak meghatározott kamattal indítja útjára saját kamattámogatott hiteltermékét az Unicredit. A teljes ügyleti kamat az ÁKK referenciahozam százharminc százaléka és még 3 százalék, ebből az első évben 8,95, illetve 9,41 százalékot fizetnek meg az ügyfelek. Ez az aktív banki ügyfeleknek 0,5 százalékponttal csökkenthető. Az új lakás vásárlására is kínál kamattámogatott hiteleket a bank, de ezeket a régi típusú, 2009-ben bevezetett feltételek szerint.

Annak, hogy az UniCredit Bank az új kamattámogatott hitelek közül a használt lakás vásárlására igényelhetővel lépett a piacra, két fontos oka van. Egyrészt, ügyfeleink és az érdeklődők túlnyomó többsége használt lakás vásárlására keresett nálunk kamattámogatott hitelt, vagyis erre tapasztaltunk jól érzékelhető keresletet. Másrészt, új lakás vásárlására, építésére és meghatározott korszerűsítési célokra már eddig is volt és továbbra is van kamattámogatott hitel a kínálatunkban, ez a 2009 óta igényelhető hitel ráadásul az ügyfelek számára előnyösen hosszabb időre, 20 éven át biztosít kamattámogatást - mondta el kérdésünkre Bunna Gyula ügyvezető igazgató, Lakossági és kisvállalati divízió, UniCredit Bank Hungary Zrt.

Az Unicredit ajánlata

Forrás: Unicredit Bank Hirdetmény

A bank két eltérő hitelperiódussal tette elérhetővé az új kamattámogatott hiteleket. Az ÁKK referenciahozam 130%-ra 3% kamatfelárat tesznek, de az Aktív kedvezménnyel -melyet más jelzáloghitelére is nyújt a Bank- ez a felár 2,5%-ra csökken. Az Aktív kedvezmény feltétele legalább 150 000 Ft rendszeres havi jóváírás, és kártyás vásárlás minimum 15 000 Ft értékben.

Forrás: Unicredit Bank Hirdetmény

A 6. évtől a kölcsön kamatozása a Bank piaci kamatozású lakáshiteleinek kamatozásával fog megegyezni, méghozzá a magasabb kamattal kínált induló költségek nélküli kondíciókkal (1 éves kamatperiódusra vonatkozóan). A UniCredit, csakúgy, mint több más pénzintézet is, díjvisszatérítéssel enyhít a hitelfelvétel induló költségein, az Otthonteremtő hitel értékbecslési díját és közjegyzői díját visszatéríti a folyósítást követő 60 napon belül - hívta fel a figyelmünket Gergely Péter, a BankRáció.hu hitelszakértője.

Az online hitel összehasonlító oldalon  saját igényünkre szabhatjuk a kölcsönünket, ezzel a legjobb ajánlatot könnyebben megtalálhatjuk

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kamattámogatott hitelek

Az eddigi banki ajánlatoknak több közös eleme is van, amitől a törvényi szabályozás miatt el sem térhetnek. Ilyen a maximálisan felszámolható ügyleti kamat (a kamatplafon), ami az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által megállapított megelőző három hónapban közzétett 1 vagy 5 éves aukciós (ennek hiányában referencia) átlaghozamok 130 százalékának 3 százalékponttal növelt értéke .

A jogszabály a kamattámogatás mértékét is pontosan meghatározza, ennek mértéke a hitelcéltól és új lakás vásárlása, építése esetén gyermekszámtól is függően eltérő, a már említett ÁKK referenciahozam bizonyos százaléka. A kamattámogatás évente csökkenő mértékét az alábbi táblázat tartalmazza. Az Unicreditnél jelenleg csak használt lakásra lehet új kamattámogatott hitelt ígényelni, de a régi kamattámogatás továbbra is megmaradt az új lakásra vágyóknak.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 08:37
Egyre kevesebbet költenek médiára a magyarországi nagy hirdetők az árbevételük arányában. Amíg példá...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 08:26
A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a tel...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 07:30
Még mindig a változó kamatozású állampapírokkal érhető el a legmagasabb hozam a lakossági állampapír...
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem