Nem vonul ki, de összezsugorodik az AXA Bank

Pénzcentrum
2012. március 2. 15:29

A hazai jelzáloghitel-kihelyezés ellehetetlenülése és a kedvezőtlen középtávú kilátások miatt az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe március közepétől ügyfélcentrumait fokozatosan összevonja, erőforrásait átcsoportosítja. Ezzel párhuzamosan a bank irányítását új vezető veszi át. A bank a jövőben a meglévő hitelállomány gondozására, a kormányzati árfolyam-rögzítési program támogatására és betétgyűjtésre fordítja majd erőforrásait - közölte az AXA.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A társaság közleménye úgy fogalmaz, hogy a pénzügyi szolgáltatók tevékenységét érintő, jelenlegi nehéz környezetben a bank felülvizsgálta üzletágait és szervezetét. A költséghatékonyság fenntartása érdekében a menedzsment úgy döntött, hogy az országos ügyfélcentrum-hálózatot összevonja, és 13 ügyfélcentrum tevékenységét fokozatosan megszünteti. Július 1-jétől az AXA - a direktbanki lehetőségek mellett - Budapesten kettő, Debrecenben, Győrött, Pécsett és Kecskeméten pedig egy-egy kiemelt regionális központot tart meg.

Az ügyfélcentrumok majd fokozatos összevonásuk után a regionális központok kibővített ügyintézői létszámmal és meghosszabbított nyitva tartással dolgoznak az új árfolyamrögzítési programra való tekintettel. A regionális központok július 1-je után is tovább folytatják a bank meglévő jelzáloghitel-állományának gondozását és a betétgyűjtést is.

Közleménye szerint az AXA Csoport továbbra is, hosszú távon elkötelezett a magyar pénzügyi piac és az ügyfelei iránt. Miközben az AXA csoport Magyarország többi üzletágát (biztosító, egészségpénztár, nyugdíjpénztár) továbbra is Jacques Maire irányítja, a bank vezetését Albert Roggemans veszi át. A belga állampolgárságú vezető mostani pozícióját megelőzően közel negyven évig dolgozott az ING lakossági bankjánál, ahol hitelezési és értékesítési területen tevékenykedett. A szakember az elmúlt három évben az ING Románia vezérigazgatójaként jelentős tapasztalatokat szerzett a kelet-európai pénzügyi szolgáltatói piac működéséről.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?