18 °C Budapest

Kötelező: nincs minden a kalkulátorokban, erre figyelj!

Pénzcentrum
2011. november 3. 15:38

Stabil árakkal és extra szolgáltatásokkal várja ügyfeleit az Allianz és az Aegon, mindkét vállalat a kalkulátorokban nehezen megjeleníthető termékeivel akarja inkább megnyerni a gépkocsitulajdonosokat.

Tartja kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjait 2012-ben is az Allianz, a tavaly sikeresen bevezetett e-GFB terméket kiterjesztette a 3,5 tonna alatti össztömegű tehergépjárművekre és mezőgazdasági vontatókra is. A várható kedvezőtlen makrogazdasági kilátások, a növekvő infláció és a 2 százalékos általános forgalmi adó növekedés ellenére az Allianz 2012-re is versenyképes díjszintet kínál ügyfelei számára. Például egy 25 kW teljesítményű, 770 ccm-es Fiat (Panda) esetében a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás éves díja 6600 forint lesz a 2012-es évben.* Azok, akik hagyományos kötelező biztosítással rendelkeznek, tovább csökkenthetik díjukat a teljes mértékben elektronikus ügyintézésen alapuló e-GFB termékre való áttéréssel. Ennél a terméknél nemcsak a szerződés megkötése lehetséges az interneten keresztül, hanem minden további ügyintézés: a módosítás, a díjfizetés, valamint a kárbejelentés is elektronikusan, teljesen automatizáltan történik az Allianz ügyfélportálon keresztül. A társaság változatlanul díjazza az éves vagy féléves, illetve lehívásos (csoportos díjbeszedés) vagy bankkártyás díjfizetést.

"A tavaly elsőként bevezetett e-GFB jelentős mérföldkő volt a biztosítási piacon zajló digitális forradalomban, az azóta végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően mára széles körű és magas minőségű online kiszolgálást nyújtunk honlapunkon és ügyfélportálunkon keresztül, ahol már azok is kényelmesen intézhetik ügyeiket, akik még nem álltak át elektronikus termékekre. Ezen felül az e-GFB mellett nemrégiben piacra dobtuk az online köthető e-Casco és lakásbiztosítási (e-ALA) termékeinket is, amelyeknél együttkötési kedvezményeket is érvényesítünk. Ma már ügyfeleink jelentős része használja az online szolgáltatásokat, és várakozásaink szerint a jövőben még tovább emelkedik az online ügyintézést előnyben részesítők száma" - hangsúlyozta Horváth Andrea, az Allianz vezérigazgató-helyettese.

Az e-termékkör kibővítése mellett az Allianz bevezette a GFB mellé köthető új assistance szolgáltatását is. Az új Allianz Assistance 24 kiegészítő biztosítás mindössze évi 3360 forintért Magyarországon még különlegesnek számító károkra is fedezetet nyújt. A "szokásos" assistance szolgáltatások mellett (mint például szállás, utazás, taxi-és kölcsönautó költségek térítése) a jármű műszaki vagy elektronikus hibája, illetve közúti baleseti jellegű töréskár esetén is jár szolgáltatás. Kártérítés jár akkor is, ha például a biztosított a kulcsot a járműbe zárja, elveszíti, vagy jármű ajtajába töri, továbbá ha rossz minőségű, vagy hibás üzemanyagot tankol a járműbe, illetve elfogy az üzemanyaga, defektet kap, vagy a gumiabroncs károsodik.

Az AEGON Magyarország a 2012-es kampányban kitart a korábban hangoztatott elvei mellett. Továbbra sem száll be a piaci árháborúba, átlátható díjrendszerrel kívánja megnyerni az általa kiemelten fontosnak tartott célcsoportot. "Nem szabad elfelejteni, hogy még mindig többségben vannak azok a járműtulajdonosok, akik számára nem csak és kizárólag az ár a döntő szempont, így nem váltanak minden évben társaságot. De az utóbbi években már a biztosítót váltó mintegy másfélmillió ügyfél sem mindig a legolcsóbb ajánlatot választotta, hanem figyelembe vette az ügyfélkiszolgálás minőségét, vagy éppen az elérhető többletszolgáltatásokat is a szerződéskötésnél" - hangsúlyozta Szombat Tamás, az AEGON Magyarország nem-életbiztosításokért felelős vezérigazgató-helyettese.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ezért az AEGON Magyarország 2012-re olyan szolgáltatási csomagot kínál a kötelező biztosítás mellé, amely a maga nemében egyedülállónak számít a piacon. A modul-rendszerű biztosítással az ügyfelek olyan kockázatokat védhetnek ki, amelyet eddig a biztosítók jellemzően csak a casco mellé kínáltak. A díjkalkulátorokban nehezen megjeleníthető többletszolgáltatások a közlekedésben gyakori problémákra kínálnak megoldást. Az assistance szolgáltatás igénybevételével a műszaki hiba (például a lemerült akku, a kilyukadt hűtő), vagy a saját hibás balesetben menetképtelenné vált jármű javítása oldható meg - akár a helyszínen, de ha szükség van erre, akkor a legközelebbi szervizben. Amennyiben a javítás egy napnál tovább tart, bérjármű igénybevételére is van lehetőség. Köthető a kötelező mellé egész évben érvényes utasbiztosítás, kátyúkár valamint vadkárbiztosítás is.

A kötelező tarifák esetében az AEGON idei újítása az elektronikus ügyintézésre adott ePosta kedvezménye, ami a nem is annyira távoli jövőben sokkal többet is jelenthet, mint annak elismerését, hogy az elektronikus ügyintézés környezet- és költségkímélő megoldás. Az AEGON Magyarország a jövőben kiemelt figyelmet fordít az e-biztosítások fejlesztésére, és ezzel ügyfelei kényelmének növelésére, kiszolgálásuk gyorsítására. Így az ePosta szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek - akik megadják mobiltelefonszámukat, e-mailcímüket és vállalják, hogy ügyeiket elektronikusan intézik és regisztrálnak is az erre szolgáló felületen - nem csak kedvezményt kapnak a biztosítási díjból, hanem a jövőben többletszolgáltatásokat is igénybe vehetnek. "Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink a számukra legkényelmesebb módon érhessenek el bennünket. A biztosítóknak a korábbinál szélesebb körű elektronikus szolgáltatásokat kell kínálniuk, akár mobiltelefonos applikációk, vagy saját internetes szolgáltatásaik fejlesztésének formájában" - mondta erről Szombat Tamás vezérigazgató-helyettes.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 16:17
Idealisztikus világban a pénzügyi befektetéseinket elsődlegesen a fenntarthatóság szempontjai alapjá...
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18