18 °C Budapest

Csak a felszínt kapargatja majd a Nemzeti Eszközkezelő

2011. augusztus 31. 09:03

A Nemzeti Eszközkezelő legfeljebb ötezer jelzáloghitellel terhelt lakás megvásárlását tervezi 2014 végéig, így a bajba jutott adósok csak töredékének tud majd segíteni, hiszen mintegy 50 ezer devizahiteles küszködik hitelével - írja a Világgazdaság.

A kormány tervei szerint az eszközkezelő azokat a jelzáloghiteleiket nem fizető adósokat segíti majd, akik még az árfolyamgát alkalmazásával sem tudják törlesztéseiket fizetni. Az ő esetükben a társaság megvásárolja és visszabérelteti lakásaikat. A bankokkal kötött megállapodás szerint a tranzakciót a hitelszerződésben szereplő forgalmi érték 55, egyéb városokban 50, községekben pedig 35 százalékáért teszi majd meg.

Ugyanakkor az árfolyamgát alkalmazásáról szóló törvény kizárja az árfolyamgát alkalmazásából a 90 napnál hosszabb késedelembe esett adósokat.

A Magyar Nemzeti Bank március végén 1279,8 milliárd forint értékű, késésben lévő devizaalapú lakossági jelzáloghitelt tartott számon. Ennek több mint harmada, 457,3 milliárd forint értékű adósságot már több mint 90 napja nem fizették. Így a tervezett ötezer lakás nagyon kevésnek tűnik ahhoz képest, hogy ténylegesen hány problémás hiteles van az országban.

Az árfolyamrögzítésből így kimaradó több mint 457,3 milliárd forint adósság átlagosan 8-10 millió forintos hitelekkel számolva mintegy 50 ezer adóst érinthet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?