21 °C Budapest

Ennyibe kerülne az adófizetőknek az ócsai bedőlthiteles-telep

2011. augusztus 11. 14:12

A kormány tervei szerint már az idén elkezdődhet a szociális családiház-építési program, amelynek első üteme helyszíneként a Pest megyei Ócsát javasolja a Belügyminisztérium. A Pénzcentrum.hu annak járt utána, hogy milyen mélyen kellene a zsebébe nyúlnia a kormánynak a projekt kivitelezése során.

A kormány kezdeményezi Ócsa területén a szociális lakásépítés megvalósítását, összesen minimum 66 hektáron. Ez tartalmaz lakó-, közlekedési, intézmény- és zöldterületet is. Elrendeli 80-100 negyven négyzetméteres, 200-220 ötven négyzetméteres, 80-100 hatvan négyzetméteres, 35-55 hetven négyzetméteres, 20-25 nyolcvan négyzetméteres lakás, valamint egyéb szolgáltató intézmények, utak, közüzemi szolgáltatások kiépítését - olvasható a Magyar Közlönyben.

A Pénzcentrum.hu segítségül hívta a 2010-es építőipari költségbecslési segédletet, hogy pontosabb képet kaphassunk a beruházás volumenéről. A segédlet szerint egy könnyűszerkezetes családi ház egy négyzetméterre vetített bekerülési költsége gépészettel együtt alaphangon 210 ezer forintra rúg.Nagyobb térképre váltás

 

Az Építőipari költségbecslési segédlet
Az Építésügyi Tájékoztatási Központ Kft. közel 20 éve minden évben megjelenteti az Építőipari költségbecslési segédlet című kiadványát. A könyv a szakemberek számára nélkülözhetetlen támpontot, a lakosság számára pedig segítséget nyújt a különböző építési-szerelési munkák költségeinek pontos meghatározásához az alapoktól a teljes házépítésig. A kiadvány szakmai súlyát jelzi, hogy megjelenését a nagyobb kamarák és szakmai szervezetek támogatják.

Azonban a kormány tervei szerint az ingatlanokban korszerű és energiatakarékos közműellátás lenne, amely gondoskodna az alacsony rezsiköltségekről. Az építőipari költségbecslési segédlet szerint egy teljes mértékben automatizált könnyűszerkezetes ház bekerülési költsége, mely megfelel a modern energetikai követelményeknek, azonban már négyzetméterenként mintegy 400 ezer forintba kerül.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Magyar Közlönyben megjelent információk szerint összesen mintegy 25 ezer négyzetméternyi ingatlan kerülne kivitelezésre. Becslésünk szerint tehát ennek bekerülési költsége mintegy 10 milliárd forintjába kerülne a magyar államnak és így az adófizetőknek. (Természetesen  ez az összeg csak a lakóépületek kivitelezésére értendő, a konyhabútor például már nincs benne.)

Azt megbecsülni is nehéz, hogy az ingatlanokhoz elengedhetetlen infrastruktúra megteremtése, így az utak, a szolgáltatási intézmények, a közüzemi szolgáltatások kiépítése mennyibe fájna. Egy 66 hektáron elterülő, 25 ezer négyzetméternyi ingatlant magába foglaló beruházás esetében a Pénzcentrum.hu által megkérdezett szakértő szerint a teljes infrastruktúra megteremtése alsó hangon is további tízmilliárdos tétel.

 

Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?