15 °C Budapest

Egyházak is csökkentenék az államadósságot

2011. április 22. 10:02

Valamennyi keresztény egyházat foglalkoztatja, hogyan segíthetnék az államadósság csökkentését. Kiss-Rigó László püspök bejelentette, hogy a Szeged-csanádi Egyházmegye százmillió forintot fizet a kormány által létrehozott alapba - írja a Magyar Nemzet.

Bár az egyházmegye is nehézségekkel küzd, szolidaritást vállal azokkal az állami intézményekkel, amelyeknek zárolták a költségvetésük egy részét a hiánycél teljesítésének érdekében - mondta el Kiss-Rigó László, a Szeged-csanádi Egyházmegye püspöke. Ezért százmillió forintot ad az adósság csökkentésére.

Márfi Gyula veszprémi érsek nemes gesztusnak nevezte a kezdeményezést. Elmondta: a saját fizetéséből mindenképpen hozzájárul az államadósság csökkentéséhez, s ezt ajánlja püspöktársainak is. Bábel Balázs, a kalocsa-kecskeméti érsek viszont nem tudja támogatni a kezdeményezést, mivel elment a pénzük a műemléképületek felújítására. Spányi Antal, székesfehérvári megyés püspök szerint az egyházközségeknek egyeztetniük kellene a kezdeményezésről.

A Magyarországi Református Egyház hivatalosan még nem foglalkozott az üggyel. A Magyarországi Evangélikus Egyház a hónap végi országos presbiteri találkozón napirenden kívül tárgyalja a kérdést - mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

A kormány a jövő héten nyújtja be a parlament elé az államadósság csökkentését célzó alapra vonatkozó törvényjavaslatot. Az alapot a kezdeményezés ötletgazdája, Rédly Elemér győri plébános, Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetési ügyekért felelős helyettes államtitkára és Horváth Tihamér, a Széchenyi Gazdaságfejlesztő Társaság elnöke irányítja. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 25. 17:01
Hosszú fejezet zárult le Roman Abramovics távozásával, aki 19 esztendő után adta át azt a klubot, am...
MEDIA1  |  2022. május 25. 16:48
Automatizált stúdió segíti a 200 munkatárs munkáját.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?