12 °C Budapest

Adókedvezményt kapsz, ha beleadsz az államdósságba

Pénzcentrum
2011. április 20. 16:10

Adókedvezményekkel segíti, ismeri el az állam azoknak az embereknek az erőfeszítéseit, akik részt vesznek az államadósság csökkentésében - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Miniszterelnökségen szerda délután tartott sajtótájékoztatón.

Elismerik az adósságalapba történő befizetést

A szja, az egyszerűsített vállalkozási adó és az eho alapjából levonhatják azt az összeget az adózók, amelyet az államadósság alapba fizettek be - magyarázta Szijjártó Péter, aki azt is elárulta a mai kormányülést követően, hogy négy éven keresztül le lehet vonni ezt az összeget az adóalapból.

A vállalatok, vállalkozások esetében is kedvezményt nyújt az állam. A társasági adó esetében elismert költségnek minősül az alapba történő befizetés - fűzte hozzá a szóvivő, aki hangsúlyozta azt is, hogy az intézkedés egyenlege mindenképp pozitív lesz az adókedvezményekkel együtt is.

Program a vállalkozói terhek csökkentésére

A kormány ma döntött a Széll Kálmán terv egy újabb részletéről, drasztikus bürokráciacsökkentő programot hajt végre - jelezte a sajtótájékoztatón Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter tájékoztatása szerint a kormány június 30., illetve augusztus 30. határidővel kidolgoz jogszabályokat, ami összesen 500 milliárd forinttal csökkenti a vállalkozók adminisztrációs terheit.

100 és 400 milliárd forintos adminisztrációs terheléscsökkentő jogszabálycsomagot kell a kormány és a parlament elé vinni a fenti határidőkig - mondta Matolcsy György, aki kiemelte: csütörtökön részletes lista lát napvilágot a bürokrácia leépítését szolgáló intézkedésekről.

A nemzetgazdasági miniszter elmondása szerint összesen az 500 milliárd forintos, a Széll Kálmán terv keretében elindítandó program 1,2-1,3%-os többlet gazdasági növekedést hoz Magyarország számára a ciklus végéig.

Itt vannak a részletek!

Matolcsy György a szerda délutáni sajtótájékoztatón több konkrét területet is megnevezett a holnap (az NGM oldalán) nyilvánosságra kerülő listából:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- a terv érinti az adóbevallások módjának egyszerűsítését, ez 15 milliárd forintos megtakarítást jelenthet a vállalkozások számára

- átutalások egyszerűsítése, adóbevallások számának csökkentése

- a könyvvizsgálói kötelezettség eltörlése a kis és középvállalkozások esetében. 200 millió forintig nem kell kötelezően könyvvizsgálói szolgáltatást igénybe venni. Ez összesen önmagában 5,6 millárd forintos tehercsökkentést eredményez a vállalkozói szféra számára

- a cégek (állam felé történő) kötelező adatszolgáltatás rendszerében is jelentős ritkítás lesz. Ebből 32 milliárd forint megtakarítása származik majd a magyar üzleti életnek

- a kormány egymáshoz igazítja, összevezeti a hatósági adatbázisokat

- a bürokrácia-, illetve tehercsökkentő csomag kiterjed a foglalkoztatással kapcsolatos adminisztrációra is. Önmagában ebből mintegy 46 milliárd forint megtakarítása származik majd a magyarországi vállalkozásoknak - emelte ki a tárcavezető.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm