Hátrányos kistérségben tanít pénzügyet a Provident

2011. március 21. 16:02

A Provident Pénzügyi Zrt. által kezdeményezett és finanszírozott Családi Kasszasikerek Program a magyar családok, háztartások alapvető pénzügyi ismereteit, öngondoskodó képességét bővíti. Ennek érdekében ingyenes oktatási anyagokat fejlesztenek, melyeket a témakörrel foglalkozó civil szervezetek, helyi közösségek, szakértők, illetve közvetlenül családok, magánszemélyek használnak fel oktatási, művelődési céllal. A program keretében ezúttal a hatvani kistérség 13 településének hátrányos helyzetű családjait segíthetik hasznos tanácsokkal azok a szociális területen dolgozó szakemberek, akik elvégezték a pénzügyi öngondoskodási továbbképzést.

Az elmúlt évek különféle kutatási eredményei kedvezőtlen képet festenek a magyarok gazdasági öngondoskodó képességéről (lásd:
A magyarok negyede még csak kívülről látott bankot! Megdöbbentő felmérés!). Az egyének esetleges megalapozatlan gazdasági döntései nem csak saját magukra vagy családjukra jelenthetnek kockázatot, de nehéz helyzetbe hozhatják a nekik szolgáltató piaci szereplőket (pl.: vissza nem fizetett hitelek) vagy az államháztartást (túlterhelt szociális háló).

Pénzügyi képzés a családi kasszák sikere érdekében

A hatvani kistérség 13 településének hátrányos helyzetű családjait és saját környezetüket is hasznos tanácsokkal segíthetik azok a szociális területen dolgozó szakemberek, akik elvégezték a "Családi Kasszasikerek" pénzügyi öngondoskodási továbbképzést. A több intézmény, köztük a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint családsegítő szolgálatok által közösen kifejlesztett pénzügyi továbbképző tanfolyam célja, hogy módszerekkel, eszközökkel és helyes szemlélettel lássa el a résztvevőket és rajtuk keresztül a majdan gondozott családokat azzal kapcsolatban, hogy hogyan bánjanak felelősen a pénzünkkel.

Tar János, a program kifejlesztését elindító és koordináló Provident Pénzügyi Zrt. regionális vezetője elmondta: "A Provident mint pénzintézet nem csak azért támogatja a pénzügyi ismeretek oktatását, mert ez a terület jól illeszkedik a vállalat Társadalmi Felelősségvállalás Programjához, hanem azért is, mert a jobb gazdasági ismeretekkel rendelkező ügyfelek felelősebb döntést tudnak hozni többek közt a kölcsönfelvételről is. Bízunk abban, hogy a szakmai partnerekkel közösen elindított program a hatvani kistérség szakemberei számára is hasznos, naprakész, gyakorlatba ültethető ismereteket nyújtott."

Jelentett a Provident! Mennyit kell most százezer forintra visszafizetni?

Dr. Bulcsu Elemér, Apc polgármestere
, a Hatvan Körzete Kistérségi Többcélú Társulás Szociális Bizottságának elnöke hét sikeresen vizsgázó térségi szociális szakembernek nyújtotta át a pénzügyi továbbképző tanfolyam oklevelét. A képzés során elsajátítható ismeretanyag gerincét a program keretében közösen fejlesztette ki több intézmény, köztük a Budapesti Corvinus Egyetem, a Provident Pénzügyi Zrt., és családsegítő szakemberek. A program sikerét és szakmai elismertségét mutatja, hogy eddig több mint 40 tréningnapot vezényeltek le sikeresen.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A sikeresen vizsgázó szociális szakemberek


A Majoros Márta szociálpszichológus tréner vezetette képzésben részt vevő szakemberek olyan gazdasági és pénzügyi, valamint adósságkezelési és szegénységgel kapcsolatos ismeretekkel gazdagodtak, amelyeket a gyakorlatban tudnak hasznosítani saját környezetükben, például a hozzájuk forduló bajbajutott családok gazdálkodásának korrekciója során. A tananyag főbb témakörei közé tartoztak többek között az öngondoskodás alappillérei (pl. társadalom- és egészségbiztosítás, nyugdíj, stb.), a háztartás bevételforrásai, kiadásai és költségvetési egyensúlya, az ésszerű vásárlás, a felelős hitelfelvétel, a megtakarítások és befektetések, és gyermekeink pénzügyi nevelése.

Mint az ország minden területén, a hatvani kistérségben is vannak családok, amelyek nehezen tudják egyensúlyban tartani otthoni költségvetésüket. Ezért fontos, hogy a családok saját lehetőségeiket reálisan felmérve, felelős módon döntsenek a pénzügyeiket illetően. Büszke vagyok arra, hogy olyan szakembereknek adhatok át okleveleket, akik életüket a bajba jutott családok támogatásának, megsegítésének szentelik, és az eredményes munkavégzés érdekében tanfolyamokra járnak, hogy ismereteiket elmélyítsék, fejlesszék" - mondta el Dr. Bulcsu Elemér.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24