Hátrányos kistérségben tanít pénzügyet a Provident

2011. március 21. 16:02

A Provident Pénzügyi Zrt. által kezdeményezett és finanszírozott Családi Kasszasikerek Program a magyar családok, háztartások alapvető pénzügyi ismereteit, öngondoskodó képességét bővíti. Ennek érdekében ingyenes oktatási anyagokat fejlesztenek, melyeket a témakörrel foglalkozó civil szervezetek, helyi közösségek, szakértők, illetve közvetlenül családok, magánszemélyek használnak fel oktatási, művelődési céllal. A program keretében ezúttal a hatvani kistérség 13 településének hátrányos helyzetű családjait segíthetik hasznos tanácsokkal azok a szociális területen dolgozó szakemberek, akik elvégezték a pénzügyi öngondoskodási továbbképzést.

Az elmúlt évek különféle kutatási eredményei kedvezőtlen képet festenek a magyarok gazdasági öngondoskodó képességéről (lásd:
A magyarok negyede még csak kívülről látott bankot! Megdöbbentő felmérés!). Az egyének esetleges megalapozatlan gazdasági döntései nem csak saját magukra vagy családjukra jelenthetnek kockázatot, de nehéz helyzetbe hozhatják a nekik szolgáltató piaci szereplőket (pl.: vissza nem fizetett hitelek) vagy az államháztartást (túlterhelt szociális háló).

Pénzügyi képzés a családi kasszák sikere érdekében

A hatvani kistérség 13 településének hátrányos helyzetű családjait és saját környezetüket is hasznos tanácsokkal segíthetik azok a szociális területen dolgozó szakemberek, akik elvégezték a "Családi Kasszasikerek" pénzügyi öngondoskodási továbbképzést. A több intézmény, köztük a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint családsegítő szolgálatok által közösen kifejlesztett pénzügyi továbbképző tanfolyam célja, hogy módszerekkel, eszközökkel és helyes szemlélettel lássa el a résztvevőket és rajtuk keresztül a majdan gondozott családokat azzal kapcsolatban, hogy hogyan bánjanak felelősen a pénzünkkel.

Tar János, a program kifejlesztését elindító és koordináló Provident Pénzügyi Zrt. regionális vezetője elmondta: "A Provident mint pénzintézet nem csak azért támogatja a pénzügyi ismeretek oktatását, mert ez a terület jól illeszkedik a vállalat Társadalmi Felelősségvállalás Programjához, hanem azért is, mert a jobb gazdasági ismeretekkel rendelkező ügyfelek felelősebb döntést tudnak hozni többek közt a kölcsönfelvételről is. Bízunk abban, hogy a szakmai partnerekkel közösen elindított program a hatvani kistérség szakemberei számára is hasznos, naprakész, gyakorlatba ültethető ismereteket nyújtott."

Jelentett a Provident! Mennyit kell most százezer forintra visszafizetni?

Dr. Bulcsu Elemér, Apc polgármestere
, a Hatvan Körzete Kistérségi Többcélú Társulás Szociális Bizottságának elnöke hét sikeresen vizsgázó térségi szociális szakembernek nyújtotta át a pénzügyi továbbképző tanfolyam oklevelét. A képzés során elsajátítható ismeretanyag gerincét a program keretében közösen fejlesztette ki több intézmény, köztük a Budapesti Corvinus Egyetem, a Provident Pénzügyi Zrt., és családsegítő szakemberek. A program sikerét és szakmai elismertségét mutatja, hogy eddig több mint 40 tréningnapot vezényeltek le sikeresen.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A sikeresen vizsgázó szociális szakemberek


A Majoros Márta szociálpszichológus tréner vezetette képzésben részt vevő szakemberek olyan gazdasági és pénzügyi, valamint adósságkezelési és szegénységgel kapcsolatos ismeretekkel gazdagodtak, amelyeket a gyakorlatban tudnak hasznosítani saját környezetükben, például a hozzájuk forduló bajbajutott családok gazdálkodásának korrekciója során. A tananyag főbb témakörei közé tartoztak többek között az öngondoskodás alappillérei (pl. társadalom- és egészségbiztosítás, nyugdíj, stb.), a háztartás bevételforrásai, kiadásai és költségvetési egyensúlya, az ésszerű vásárlás, a felelős hitelfelvétel, a megtakarítások és befektetések, és gyermekeink pénzügyi nevelése.

Mint az ország minden területén, a hatvani kistérségben is vannak családok, amelyek nehezen tudják egyensúlyban tartani otthoni költségvetésüket. Ezért fontos, hogy a családok saját lehetőségeiket reálisan felmérve, felelős módon döntsenek a pénzügyeiket illetően. Büszke vagyok arra, hogy olyan szakembereknek adhatok át okleveleket, akik életüket a bajba jutott családok támogatásának, megsegítésének szentelik, és az eredményes munkavégzés érdekében tanfolyamokra járnak, hogy ismereteiket elmélyítsék, fejlesszék" - mondta el Dr. Bulcsu Elemér.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem