16 °C Budapest

Hidegzuhany az Erstétől! Nem fizetnek jutalékot a szegények hitele után

2011. március 16. 04:44

Az Erste Bank tegnap jelentette be, hogy olyan lakásfelújítási kölcsönprogramot indít, mely kifejezetten az alacsony jövedelmű családokat célozza meg. A tisztes otthon megteremtését biztosító hitelnek azonban nem mindenki örül, a hitelközvetítőket hidegzuhanyként érheti a hír, mely szerint az Erste Bank nem fizet jutalékot a speciális kölcsönök után.

A Pénzcentrum.hu információi szerint a hiteltermék bemutatását követően a bank módosította a belső szabályzatait. A változtatás értelmében a megbízási szerződéssel rendelkező partnerek hiába vesznek részt a "Van esély!" lakásfelújítási kölcsönprogramban, a közvetített ügyletek után a bank nem fizet jutalékot.

Az Erste közvetítői eddig olyan esetekben nem kaptak jutalékot, ha a szerződésben a bank munkavállalója volt a hitelfelvevő, illetve, ha a bank direkt marketing kampány keretében, közvetlenül kereste meg egyedi ajánlattal az adott ügyfelet termékével, de a kérelmet egy közvetítő nyújtotta be.

Miről szól a hitelprogram?

A "Van esély" kölcsönprogramot az Erste Bank és a Habitat for Humanity - a méltatlan lakáskörülmények felszámolásáért küzdő nemzetközi szervezet- indította. A cél, hogy tömegesen biztosítson lehetőséget a tisztes otthon megteremtésére azok számára, akik kiesnek minden más, piaci hitelezésből. A hitelt csak lakáskorszerűsítésre használhatják fel az igénylők.

A hitelbírálatnál az alapítvány által megadott szociális szempontok alapján fog dönteni a bank, vagyis bizonyos jövedelem felett nem lesz igénybe vehető a kölcsön. A kezdeményezés egyedülálló, mert a rászorulók még az eddig elérhető szociális célú hiteleknél is kedvezőbb feltételekkel juthatnak hozzá a jelzálog nélkül felvehető kölcsönhöz.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bővebb információkért kattints ide!

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?