Gyorshír! Távozik az Erste vezérigazgatója

2011. február 15. 10:23

Távozik posztjáról 2011. május 31-ével Papp Edit, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki 2007 óta irányítja Magyarország második legnagyobb pénzintézetét - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t az Erste Bank.

A közlemény szerint Papp Edit az Erste Banknál eltöltött több mint tíz éves felsővezetői pályafutása során sikeresen építette ki és bővítette a pénzintézet vállalati üzletágát, de emellett évek óta csoportszintű koordinálói feladatot is ellátott az Erste Group Corporate Board elnökeként. 2007-től irányítása alatt az osztrák tulajdonú Erste Bank Hungary pénzügyi csoport megszilárdította helyét a magyar nagybankok sorában. A jövőben Papp Edit más szakmai kihívásokat kíván keresni Magyarországon.


Papp Edit


"Papp Edit tíz éven át volt a vezetőség tagja, s ez idő alatt nagyon sokat tett a bankcsoportért, akár a magyarországi üzletágunk fejlesztését, akár a csoportszintű feladatokat illetően. Edit vezetésével az Erste igen sikeresen kezelte a pénzügyi válságot azzal, hogy következetesen kitartott a szigorúan az alaptevékenységet, vagyis az ügyfeleket és az ügyfelek igényeit a középpontba állító üzleti stratégia megvalósítása mellett. Teljes mértékben elfogadjuk és tiszteletben tartjuk döntését, és csakis a legjobbakat kívánjuk neki a szakmai és a magánéletében egyaránt. Hálásak vagyunk, hogy még pár hónapig vállalja a poszt betöltését, ezzel is támogatva a zökkenőmentes átmenetet" - mondta Andreas Treichl, a tulajdonos Erste Group vezérigazgatója.

"Pályafutásom legizgalmasabb 10 évét töltöttem a banknál, azonban nemrégiben elérkezett az a pillanat, amikor úgy éreztem: szaktudásomat újabb kihívások elé szeretném állítani" - jelentette ki Papp Edit döntését kommentálva. Véleménye szerint vezetése alatt a bank tevékenységét az üzleti növekedés, a magas szintű és biztonságos banküzem működésének megteremtése jellemezte. Ennek köszönhető, hogy a pénzintézet a versenytársakkal szemben a válság közepette is elsősorban az ügyfelek igényeire tudott fókuszálni, többek között az Erste Bank Hungary elsőként vezetett be olyan könnyítéseket, amelyek az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe jutott hiteleseket segítették. A fentiek mind hozzájárultak a bank piaci elismertségének folyamatos növekedéséhez. Emellett a pénzintézet több átfogó programot is indított a lakosság pénzügyi ismereteinek bővítése érdekében.

 

HR BLOGGER
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?