Erste frankhitelesek figyelem! Fontos infók a decemberi törlesztésről

2010. december 20. 14:02

A november végén hatályba lépett jogszabály szerint a devizában megállapított bármilyen költség, díj vagy jutalék forintban meghatározott összegének kiszámítása - ha a pénzügyi intézmény nem határoz meg saját deviza-középárfolyamot - a Magyar Nemzeti Bank által megállapított és közzétett, hivatalos devizaárfolyam alapján történik. Az Erste Bank ezt az intézkedést 2010. december 15. és 2010. december 31. között kiterjesztette a normál ütem szerint törlesztett CHF alapú szabad felhasználású jelzáloghitelekre is.

A bank tájékoztatása szerint - a fentiektől függetlenül - a törvény által előírt, a forinttól eltérő devizanemű lakossági lakáscélú hitelek középárfolyamon való törlesztésével kapcsolatos fejlesztés a megszabott határidőben és módon telepítésre került.

December 13-tól minden, forinttól eltérő devizanemű, lakossági lakáscélú hitelügylettel kapcsolatos tranzakció számlakonverziós deviza középárfolyamon kerül elszámolásra (amennyiben korábban számlakonverziós eladási és vételi árfolyamon történtek a tranzakciók), illetve kereskedelmi középárfolyamon kerül elszámolásra (amennyiben korábban kereskedelmi eladási és vételi árfolyamon történtek a tranzakciók).

A törvényben meghatározott, középárfolyamos törlesztés kizárólag a forinttól eltérő devizanemű, lakossági, lakáscélú hitelekre vonatkozik, szabad felhasználású, vagy fogyasztási hitelekre nem érvényes (szabad felhasználású hitelre is csak a fent jelzett időszakban).

Ezzel az intézkedéssel egy átlagos devizahitellel rendelkező ügyfél - banktól függően - havi szinten 100 - 2 000 forint megtakarítást érhet el.

Havi 27 ezer, vagy havi 55 ezer? Nem mindegy! Jelzáloghitel-körkép!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 25. 17:01
Hosszú fejezet zárult le Roman Abramovics távozásával, aki 19 esztendő után adta át azt a klubot, am...
MEDIA1  |  2022. május 25. 16:48
Automatizált stúdió segíti a 200 munkatárs munkáját.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?