20 °C Budapest

Kajajegyre és gyerektartásra is ad hitelt az Erste Bank

2010. október 1. 04:42

A héten jelentős változásokat vezetett be a jelzáloghitelezés területén az Erste Bank, az intézkedések elsősorban az elfogadható jövedelmek körének bővítésére vonatkoznak.

Gyermektartási díj

A hiteligénylés során jövedelemként vehető figyelembe a legalább 6 hónapja a kérelmező számára érkező azonos, rendszeres összegű jóváírás, melyösszegét bírósági ítélet vagy egyezséget jóváhagyó végzés is megerősít. A jóváírás a hitelkérelem befogadásakor a tizedik életévét be nem töltött gyermek esetén vehető figyelembe. A válást kimondó jogerős bontóperi végzés benyújtása kötelező.

Bónusz, prémium, jutalom

Bónusz, prémium és jutalom akkor vehető figyelembe, ha az elmúlt 12 hónapban került kifizetésre és az nem a saját vagy egy közeli hozzátartozó vállalkozásából származik. A munkáltatói igazoláson feltüntetett jövedelmen felül a prémium/ bónusz/jutalom nettó összegének 1/18-ad része vehető havi jövedelemként figyelembe.

Cafeteria keretében kapott juttatások

Cafeteria is akkor fogadható el jövedelemként, ha az nem a saját vagy egy közeli hozzátartozó vállalkozásából származik. Az elfogadható juttatások közé a melegétkezési utalvány, a hidegétkezési utalvány, az internet utalvány, a helyi utazásra szolgáló bérlet-hozzájárulás valamint az egészségpénztári hozzájárulás tartozik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Családi vállalkozásból származó jövedelem

A mai jövedelmi viszonyokat figyelembe véve a bank bevezette a családi vállalkozásból származó jövedelmet, mint új jövedelemtípust. Családi vállalkozásnak tekintik azon egyéni vagy társas vállalkozást, melyben a hiteligénylők, (férj és/vagy feleség, vagy mint élettársak) valamelyikének vagy együttes tulajdoni hányada legalább 51%. Ha a további tulajdonos(ok) közvetlen hozzátartozó(k), akkor 50% is elegendő.

A bank a vállalkozás elmúlt 12 havi számlaforgalma alapján határozza meg a vállalkozásból jövedelemként figyelembe vehető összeget(a bejövő jóváírások fele, de legfeljebb havi 350 ezer forint fogadható el családi vállalkozásból származó jövedelemként).

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 15:39
Hazai kommunikációért és országmárkázásért felelős kormánybiztosként az ő dolga lesz a médiával való...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?