15 °C Budapest

Hatékonyabb ügyfélpanasz-kezelés: tanács döntheti el a pénzügyi vitákat

2010. november 11. 09:17

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről (PSZÁF) szóló törvényjavaslat szerint július elsejétől a Pénzügyi Békéltető Testület segíthet majd a pénzügyi szolgáltatók valamint a panaszosok vitás ügyeinek orvosolásában - írja a Világgazdaság.

A vitás kérdéseket háromtagú tanács igyekszik majd a bíróság bevonása nélkül rendezni. A testület az eljárás során egyezségre törekszik majd a felek között. Amennyiben a felek nem tudnak megegyezni, a testület döntést hoz az ügyben.

A Pénzügyi Békéltető Testülethez csak abban az esetben fordulhat a panaszos - kizárólag írásban -, ha korábban már nyújtott be panaszt a pénzügyi szolgáltatónál. A konkrét ügyben nem feltétlenül kell a testületnek tárgyalást tartania, a felek hozzájárulásával a döntést írásban is közölheti.

A Testület elnökét a PSZÁF jelöli ki. A testület tagjai felügyeleti tanácsadói valamint főtanácsadói cím keretében köztisztviselői jogviszonyban állnak majd. Törvényben rögzítik azt is, hogy a tagsághoz elengedhetetlenül szükséges jogi vagy közgazdasági egyetemi végzettség.

Forrás: PSZÁF, VG, Pénzcentrum.hu

A testület saját költségvetésből gazdálkodhat. A testület tagjainak személyére és a létszámkeretre a testület elnöke tesz javaslatot. A költségvetés mértékét az apparátus méretének hiányában egyelőre nehéz megsaccolni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
MEDIA1  |  2022. május 24. 18:23
Korábban a Media1 beszámolt arról, hogy a PestiSrácok anyavállalata, a GerillaPress Lapkiadó Kft. 50...
Holdblog  |  2022. május 24. 15:38
A Todd Boehly amerikai üzletember vezette konzorcium megegyezett Roman Abramovics orosz oligarchával...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?