26 °C Budapest

Reagált a hitelező! Az adósmentő-csomag gyenge pontjai

2010. október 14. 10:02

"Az egyes pénzügyi tárgyú törvényeknek a nehéz helyzetbe került lakáscélú hitelt felvevő fogyasztók megsegítése érdekében szükséges módosításáról" szóló csomag kapcsán két érdekességre hívta fel a Pénzcentrum.hu figyelmét egy magyarországi hitelező.

Törlesztési árfolyam

A kötelezően közép-árfolyamon történő átváltás kizárólag a lakáscélú hitel- vagy kölcsönszerződéseket érinti. Ezek szerint a szabad felhasználású vagy a hitelkiváltási célú kölcsönök esetén továbbra is a vételi, illetve az eladási árfolyamon történik az átváltás. Az indítvány egyfelől igazságtalan a nem lakáscélú jelzálogkölcsönnel rendelkezőkkel szemben, és azokkal szemben, akik lakáscélú hitelüket kedvezőbbre váltották, hiszen nekik továbbra is a vételi, illetve az eladási árfolyamon kell hitelüket törleszteniük, másfelől a pénzintézetek számára technikai nehézséget okoz. A hitelező szerint a helyes az lenne, ha a vételi és az eladási ár közti különbözetet limitálnák.

Végtörlesztési díjak

Limitálnák a végtörlesztés díját, kivéve, ha az "pénzügyi intézmény által folyósított kölcsönből történik". Az ügyfelek terheinek csökkentésére megfelelő megoldás a hitelkiváltás, amellyel csökkenthetik terheiket. Ezt a lehetőséget nehezíti az ebben az esetben követelhető végtörlesztési díj. Az indoklása szerint az indítvány azoknak készült, "akik nehéz helyzetükön maguk is próbálnak segíteni". Meglátásunk szerint azok az ügyfelek, akik kedvezőbb hitelre kívánják cserélni meglévő kedvezőtlen hitelüket, igyekeznek nehéz helyzetükön segíteni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 11:39
A műsorvezető-szerkesztő a Media1-nek azt mondta, hogy a műsorban is tettek arra való utalást, hogy...
Holdblog  |  2022. május 27. 11:29
Hold After Hours podcast. Miközben Zsiday Viktorral moonwalkolunk, egyben demisztifikáljuk Kínát, az...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?