33 °C Budapest

Adósságcsapdában a Megasztár esélyese? 190 ezres lakáshiteltől retteg

2010. szeptember 17. 05:22

Habár bejutott a legjobb huszonnégy előadó közé, mégsem felhőtlen Kökény Attila boldogsága. A TV2 Megasztár versenyzőjének családja ugyanis rettenetesen nehéz helyzetbe kerül, ha az énekes elköltözik otthonról.

Attila bárzenészként az egyedüli kereső a családban, arról pedig egyelőre fogalmuk sincs, a kiesett bevételt mivel pótolják - tudta meg a Blikk. Ráadásul a Kökény családot is fenyegeti a lakáshitel-csapda: hitelük havonta akár 190 ezer forintra is rúghat, nem is beszélve a számlákról és arról, hogy akkor is kell enniük a gyerekeknek és a feleségnek, ha Attila eközben készül a döntőkre. 


Attila egyelőre próbálja megoldani, hogy a kifizetésekre halasztást kapjon, és a felesége szülei is segítenek. "A feleségem azt mondta, elmegy dolgozni, ha bejutok, de ki tudja, mikor talál munkát? Emellett sorra hívnak régi barátok, akik biztosítanak arról, hogy ne aggódjak, nem fognak éhezni a gyerekeim, ha továbbjutok, mert ők ott lesznek. Ez rettenetesen megható dolog, és mindenkinek vissza fogok fizetni mindent, de attól ez még csak átmeneti megoldás. Nem várhatom el, hogy más gondoskodjon a családomról! Most ameddig tudok, dolgozom, aztán bele se merek gondolni abba, hogy mi lesz" - árulta el a lapnak Kökény Attila, aki ennek ellenére mindent megtesz, hogy továbbjusson. Melyik banknál mekkora lakáshitelt veszünk fel?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A válság következtében az elmúlt két évben jelentősen átalakult a lakáshitelezés rendszere hazánkban. A devizahitelek korlátozásával, majd felfüggesztésével teljessé vált a forinthitelek térhódítása.

A válság előtt egyeduralkodó svájci frank alapú termékek - egy-két finanszírozó kivétellel (Aegon, UCB Ingatlanhitel) - teljesen eltűntek a magyarországi bankok kínálatából, euróhitelt négy helyen találtunk (kizárólag hitelkiváltásra) az új kihelyezések ennek megfelelően forintban történnek.


A bankok által megadott adatok szerint az elmúlt három hónapban átlagosan 7 millió forint lakáshitelt igényeltek az ügyfelek, az átlagos futamidő banktól függően 17 és 21,9 év között alakult.

A legmagasabb átlagos igényelt összeget az Aegon Hitelnél találtuk 13,8 millió forinttal, míg az FHB Bank ügyfelei (a II. negyedéves adatok szerint) átlagosan 4 millió forintot vettek fel. A legalacsonyabb átalagos futamidőt a z OTP Bank ügyfelei választották 17 évvel (az előző negyedévben a Volksbank ügyfelei 16 évre vettek fel hitelt), az Aegon Hitelnél 263 hónap a kérelmek átlagos futamideje.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. július 4. 06:26
“Miért nem megy napjainkban még feljebb az arany, ilyen inflációs környezetben?” Az aran...
Kiszámoló  |  2022. július 3. 16:37
Bő ötven éve nem zárt olyan rossz első félévet az S&P 500, mint idén, 20% feletti zuhanás lett a...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
MEDIA1  |  2022. július 2. 10:09
Mong Attila újságíró volt a Media1 legutóbbi podcast- és rádióműsorának vendége, akit Németországban...
5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?