Dupla törlesztőrészlet miatt dühös a frankhiteles celeb

2010. augusztus 17. 05:20

Az elszabadult árfolyamok miatt megugrott havi törlesztőrészletek hónapról-hónapra számos magyar család kasszáját ürítik ki, de a válság a hírességeket sem kíméli. A leginkább a TV2-n futó kórházas sorozatból ismert - de korábban a Barátok köztben is feltűnt - Szorcsik Viktória is a megemelkedett havi kiadásairól vallott a Magellánnak adott interjújában.

A 31 éves színésznő két évvel ezelőtt vágott bele a lakásvásárlásba, a vételár kiegyenlítéséhez deviza alapú lakáshitelt vett igénybe. Az induló havi törlesztőrészlet 60 ezer forint volt, ami nem okozott gondot, mivel nagyon futott a szekér. Akkor a legkeresettebb lapok címlapjain szerepelt, azóta viszont kiírták a Jóban-rosszban sorozatból és az általa vezetett 10! című műsor is megszűnt.


Szorcsik Viktória

A havi törlesztőrészlet az árfolyam- és kamatváltozások miatt egészen 106 ezer forintig emelkedett, ami teljesen felborította a művésznő költségvetését. A befizetésre váró csekkek havi szinten 230-240 ezer forintot tesznek ki, így a színésznőnek olyan dolgokról is le kellett mondania, amiket korábban vígan megengedhetett magának.

Ezt a pénzt valahogy elő kell teremteni, ezért most a saját előadásával járja az ország színházait és kisebb fellépéseket is vállal. Korábban legalább annyi spórolt pénzzel rendelkezett, hogy egy-másfél évig akkor se legyenek anyagi problémái, ha elveszíti a munkáját, mára azonban úgy is elfogytak a tartalékok, hogy a művésznő nem él nagylábon.

Különböző spórolási praktikák bevetésével a színésznőnek sikerült úgy átcsoportosítania a pénzeket, hogy legalább évi egy tengerparti búvárkodás és egy erdélyi út a nehézségek ellenére is beleférjen.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Százmilliós széfet nyitott Sebestyén Balázs? Képeken az Év Háza

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?