16 °C Budapest

Felpofozná hitelügyintézőjét a Class FM sztárja: százezerrel többet fizet havonta!

2010. augusztus 18. 05:20

Nem kertel, legszívesebben egy irgalmatlan sallert nyomna le a hitelügyintézőjének, majd elküldené melegebb éghajlatra a tanácsadóját Rákóczi Ferenc, a Class FM műsorvezetője. A Morning Show triumvirátusának egyik meghatározó hangját sem kímélte a válság, a megemelkedett törlesztőrészletekről a Magellánnak adott interjújában beszélt.

Legszívesebben egy taslival nyitna Rákóczi Ferenc, ha újra a hiteltanácsadójával diskurálhatna a lakáshiteléről. A rádiós a kislányuk érkezésekor vágott bele a párjával a közös otthon megteremtésébe. Ekkor vásárolták meg a 70 négyzetméteres lakásukat, de megfelelő tőke híján a vételár kiegyenlítéséhez svájci frank alapú lakáshitelt vettek fel.

Rákóczi Ferenc, a Class FM műsorvezetője

Ma ennek a hitelnek a törlesztőrészleteit nyögik, a műsorvezető elmondása szerint összegszerűen az emelkedés mértéke eléri a százezer (!) forintot. Ennyit lecsípni a havi bevételekből nem könnyű, és mivel alig volt félretett pénzük, a családfő szinte éjjel-nappal dolgozik.

A CHF/HUF árfolyam alakulása az elmúlt három évben (Forrás: portfoliofinancial.hu)

Nehezen tudják megszokni az egyre nagyobb összegekről szóló csekkek látványát, a frank árfolyama pedig egyre csak távolodik az egykori 145-ös szinttől. Rákóczi Ferenc elmondta, hogy már akkor érezte, hogy ebben a történetben lesz még néhány csavar, amikor megkapták az első olyan csekket, melyen kereken ötvenezer forinttal több szerepelt, mint az induló összeg. Feltette a kérdést, hogy hova tovább, de a válasz egyelőre az, hogy felfelé.

Százmilliós széfet nyitott Sebestyén Balázs? Képeken az Év Háza

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Dupla törlesztőrészlet miatt dühös a frankhiteles celeb

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?