Mennyi nyugdíjat kapnak a magyar celebek? Itt a lista!

2010. augusztus 3. 04:44

Számos magyar híresség a kisnyugdíjasok táborát gazdagítja. A múlt és a közelmúlt sztárjai között akadnak olyanok, akiknek több évtizedes munkásságukat követően 30-50 ezer forintot hoz a pénzespostás. Sokuknak, ha csak ebből kellene megélni, akkor könnyen felkophatna az álluk, így marad a haknizás akár a hatodik hetedik iksz környékén is.

48 év munka után 34 ezer forint, bár szörnyen hangzik, valóban csak ennyi nyugdíjat tud felmutatni Komár László. A művész - egy a Magellánnak adott interjúban elmondta -, hogy az egyetlen pozitívum, hogy ingyen utazhatna a tömegközlekedési járműveken, habár nagyon ritkán él ezzel a lehetőséggel. A művész szerint harminc-egynéhányezer forintból nehéz a "rock and roll"-életformát biztosítani, ezért többek között neki is marad a haknizás, pedig - mint mondta - egyik lábukkal már a sírban vannak. Komár kíváncsi lenne, hogy a befizetett járulékok alapján hogyan jött ki a havi 34 ezer forintos nyugdíj, ha ebből kellene megélnie, akkor - akárcsak a többiek, ő is - nagy bajban lenne.

Medveczky Ilona udvarát korábban kertész ápolta, a villában a rendről egy házvezetőnő gondoskodott, a művésznőt sofőr szállította. Ez a múlt, a locsolás, a fűnyírás, a mosás, a főzés, a takarítás és az 52 780 forintos nyugdíjszelvény pedig a jelen. Az egykor ünnepelt dívának már többen javasolták, hogy adjon túl a százmilliókat érő budai luxusvilláján, de az otthonához már hosszú évtizedek óta ragaszkodik. A művésznő az elmúlt években kitanulta a spórolás művészetét, de szívesen fogadja az ismerősök segítségét is.

Magyar celebek az APEH szégyenlistáján! Milliókkal tartoznak

Bergendy István nyugdíj ma már 50 ezer forint felett van, habár a művész elmondása szerint szokatlan dolog történt az ellátás folyósításának kezdetén. A kilencvenes években egy levelet kapott, amiben az állt, hogy 4 711 forint lesz a nyugdíja, ami ellen 15 napon belül fellebbezhet, megtette. A válaszlevélben elnézést kértek tőle, hogy valószínűleg a kollégák hibáztak a számítás során, a pontos összeg 4 311 forint, azóta nem nyújtott be semmilyen más ügyben fellebbezést a zenész.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16