18 °C Budapest

Mennyi nyugdíjat kapnak a magyar celebek? Itt a lista!

2010. augusztus 3. 04:44

Számos magyar híresség a kisnyugdíjasok táborát gazdagítja. A múlt és a közelmúlt sztárjai között akadnak olyanok, akiknek több évtizedes munkásságukat követően 30-50 ezer forintot hoz a pénzespostás. Sokuknak, ha csak ebből kellene megélni, akkor könnyen felkophatna az álluk, így marad a haknizás akár a hatodik hetedik iksz környékén is.

48 év munka után 34 ezer forint, bár szörnyen hangzik, valóban csak ennyi nyugdíjat tud felmutatni Komár László. A művész - egy a Magellánnak adott interjúban elmondta -, hogy az egyetlen pozitívum, hogy ingyen utazhatna a tömegközlekedési járműveken, habár nagyon ritkán él ezzel a lehetőséggel. A művész szerint harminc-egynéhányezer forintból nehéz a "rock and roll"-életformát biztosítani, ezért többek között neki is marad a haknizás, pedig - mint mondta - egyik lábukkal már a sírban vannak. Komár kíváncsi lenne, hogy a befizetett járulékok alapján hogyan jött ki a havi 34 ezer forintos nyugdíj, ha ebből kellene megélnie, akkor - akárcsak a többiek, ő is - nagy bajban lenne.

Medveczky Ilona udvarát korábban kertész ápolta, a villában a rendről egy házvezetőnő gondoskodott, a művésznőt sofőr szállította. Ez a múlt, a locsolás, a fűnyírás, a mosás, a főzés, a takarítás és az 52 780 forintos nyugdíjszelvény pedig a jelen. Az egykor ünnepelt dívának már többen javasolták, hogy adjon túl a százmilliókat érő budai luxusvilláján, de az otthonához már hosszú évtizedek óta ragaszkodik. A művésznő az elmúlt években kitanulta a spórolás művészetét, de szívesen fogadja az ismerősök segítségét is.

Magyar celebek az APEH szégyenlistáján! Milliókkal tartoznak

Bergendy István nyugdíj ma már 50 ezer forint felett van, habár a művész elmondása szerint szokatlan dolog történt az ellátás folyósításának kezdetén. A kilencvenes években egy levelet kapott, amiben az állt, hogy 4 711 forint lesz a nyugdíja, ami ellen 15 napon belül fellebbezhet, megtette. A válaszlevélben elnézést kértek tőle, hogy valószínűleg a kollégák hibáztak a számítás során, a pontos összeg 4 311 forint, azóta nem nyújtott be semmilyen más ügyben fellebbezést a zenész.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?