5 °C Budapest

Mennyi nyugdíjat kapnak a magyar celebek? Itt a lista!

2010. augusztus 3. 04:44

Számos magyar híresség a kisnyugdíjasok táborát gazdagítja. A múlt és a közelmúlt sztárjai között akadnak olyanok, akiknek több évtizedes munkásságukat követően 30-50 ezer forintot hoz a pénzespostás. Sokuknak, ha csak ebből kellene megélni, akkor könnyen felkophatna az álluk, így marad a haknizás akár a hatodik hetedik iksz környékén is.

48 év munka után 34 ezer forint, bár szörnyen hangzik, valóban csak ennyi nyugdíjat tud felmutatni Komár László. A művész - egy a Magellánnak adott interjúban elmondta -, hogy az egyetlen pozitívum, hogy ingyen utazhatna a tömegközlekedési járműveken, habár nagyon ritkán él ezzel a lehetőséggel. A művész szerint harminc-egynéhányezer forintból nehéz a "rock and roll"-életformát biztosítani, ezért többek között neki is marad a haknizás, pedig - mint mondta - egyik lábukkal már a sírban vannak. Komár kíváncsi lenne, hogy a befizetett járulékok alapján hogyan jött ki a havi 34 ezer forintos nyugdíj, ha ebből kellene megélnie, akkor - akárcsak a többiek, ő is - nagy bajban lenne.

Medveczky Ilona udvarát korábban kertész ápolta, a villában a rendről egy házvezetőnő gondoskodott, a művésznőt sofőr szállította. Ez a múlt, a locsolás, a fűnyírás, a mosás, a főzés, a takarítás és az 52 780 forintos nyugdíjszelvény pedig a jelen. Az egykor ünnepelt dívának már többen javasolták, hogy adjon túl a százmilliókat érő budai luxusvilláján, de az otthonához már hosszú évtizedek óta ragaszkodik. A művésznő az elmúlt években kitanulta a spórolás művészetét, de szívesen fogadja az ismerősök segítségét is.

Magyar celebek az APEH szégyenlistáján! Milliókkal tartoznak

Bergendy István nyugdíj ma már 50 ezer forint felett van, habár a művész elmondása szerint szokatlan dolog történt az ellátás folyósításának kezdetén. A kilencvenes években egy levelet kapott, amiben az állt, hogy 4 711 forint lesz a nyugdíja, ami ellen 15 napon belül fellebbezhet, megtette. A válaszlevélben elnézést kértek tőle, hogy valószínűleg a kollégák hibáztak a számítás során, a pontos összeg 4 311 forint, azóta nem nyújtott be semmilyen más ügyben fellebbezést a zenész.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.11.29 12:44
A külvilág minden napra tartogat valami megküzdenivalót, ami talán kissé jobban feszíti a határainka...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
perfekt  |  2022.11.28 11:17
A keddi, azaz a 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény vá...
hrdoktor  |  2022.11.28 06:42
Kimerült, kedvetlen, feszült, olykor felkelni sincs kedve? Csökkenő lelkesedéssel, egyre gépiesebben...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?