Ez a sikerbiznisz manapság...

Pénzcentrum
2010. május 18. 09:32

Nem meglepő, hogy jelentősen megnövelte a zálogházak forgalmát a válság, de az ügyfélkör átalakult az elmúlt időszakban: a kevesebb fizetésből élők közül egyre kevesebben nyitnak be a zacikba, mert kifogytak a zálogosítható vagyontárgyakból -írja a Népszabadság.

Egyre kevesebb nemesfém kerül be a zálogházakba, pedig ez az egyik leggyakrabban "zaciba vágott" értéktárgy. Elsősorban a kevésbé tehetős ügyfelek nem adnak már be nemesfémet. Ők vagy már korábban beadták aranytárgyaikat a zálogházakba, vagy más helyeken értékesítették.

Bolláné Sándor Zsuzsa, a Magyar Zálogházak és Záloghitelezők Országos Szövetségének titkára a lapnak elmondta: a tehetősebbek fellendítik a forgalmat, akadnak például vállalkozók, akik pillanatnyi likviditási hiányukat orvosolják az elzálogosított vagyonukkal, hiszen ez gyorsabb megoldást jelent számukra, mint egy banki hitel.

A ki nem váltott, lejárt zálogjegyen feltüntetett tételeket általában a zálogház értékesíti -persze ha van erre engedélye és forgalomképes a tárgy. Gyakori zálogházi tárgyként tűnnek fel a honi nemesfémkészítés 1960 és a rendszerváltás közötti termékei, amelyek minőségi kivitelezést takarnak, ám nem tartoznak a "divatos" tárgyak közé.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43