27 °C Budapest

Hitelkamat-csökkentés az OTP Banknál

2010. április 29. 13:02

Hitelkamat-csökkentésről döntött a legnagyobb hazai hitelintézet: a meglévő hitelállományt érintő lépés hatását június 1-jétől érzékelhetik az ügyfelek a törlesztőrészletekben. Az egyes forint, euró és svájci frank alapú fogyasztási, valamint lakás-, illetve jelzálog típusú hitelekre vonatkozó, differenciált mértékű kamatcsökkentést a makrogazdasági és versenykörnyezet tette lehetővé.

A 0,15 és 3 százalékpont közötti kamatvágásnál egyebek mellett a jegybanki alapkamat alakulásának, a forrásköltségek mérséklődésének és a finanszírozási kockázat csökkenésének folyamatát és a kapcsolódó prognózisokat mérlegelte az OTP Bank.

Továbbá a forint erősödése által - a keresztárfolyamok változása miatt - kevésbé érintett svájci frank alapú kölcsönök kamatának csökkentésénél figyelembe vette a törlesztőképesség erősítésének az ügyfelekre és a bank működésére gyakorolt pozitív hatását.

A kamatdöntés egy 10 millió forint hitelösszegű, 20 éves futamidejű, svájci frank alapú lakáshitellel rendelkező háztartás számára, 0,25 százalékpontos csökkentést alapul véve, egy év alatt 15 ezer forintot meghaladó megtakarítást eredményezhet.

A hiteldinamika erősítése érdekében a bank tavaly több alkalommal csökkentette piaci kamatozású jelzáloghiteleinek kamatát - mind forint, mind deviza esetében -, illetve a banki Magatartási Kódex ajánlásaival összhangban a korábban folyósított változtatható kamatozású termékeit változó kamatozásúakra cserélte, és irányadó bankközi kamatlábak (BUBOR, EURIBOR) változását követő árazású termékeket vezetett be.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az új hitelkonstrukciók amellett, hogy versenyképesek, az ügyfelek számára még inkább kiszámítható és ellenőrizhető törlesztőrészleteket eredményeznek.

Az OTP Bank 2010. április 17-étől csökkentette az új folyósítású ingatlanalapú piaci forint hiteleinek kamatát is.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?