32 °C Budapest

Címke: otp ingatlanalap (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. december 20. 11:35

Még mindig az ingatlan a legjobb befektetés?

Az ingatlant tartja jelenleg az egyik legkedvezőbb növekedési kilátásokkal bíró megtakarítási és befektetési formának a lakosság - derül ki egy friss felméréséből. A befektetői döntési szempontok közül továbbra is a biztonság és a kiszámíthatóság a legfontosabb, ami kedvezően hathat az ingatlanalapok népszerűségére is.

Pénzcentrum | 2012. október 30. 16:35

A gibraltári alap is jobban fogy, mint a magyar

A hazai befektetési alap piacon erős trendek követték egymást, először a kötvény, majd a pénzpiaci és az ingatlan, most pedig az abszolút hozamú alapok a kedvencek. Ennek a korszaknak is eljön azonban a vége, amint túl sok lesz az alap, és sok lesz köztük a gyenge teljesítményű - hangzott el a Portfolio.hu Öngondoskodás konferenciáján. Bár a nyugdíjrendszer átalakítása nagy pofon volt a szektornak, az alapkezelők most főként a lakossági üzletágban igyekeznek erősíteni pozícióikat és növelni betéteiket.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 23. 09:32

Gyorsabb lett az OTP befektetési jegyek visszaváltása

A PSZÁF engedélyével a befektetők számára előnyösen változott meg az OTP Ingatlanalap kezelési szabályzata. Eddig - még a 2008 végi válság nyomán életbe léptetett kényszerintézkedések miatt - 90 naptári nap múltán juthatott a pénzéhez az a befektető, aki visszaváltotta az alap befektetési jegyeit. Ezentúl 20 forgalmazási nap, azaz mintegy négy hét múlva megkaphatja pénzét a kiszállni kívánó ügyfél. Ez az 50 millió forint alatti kifizetésekre vonatkozik, eme összeghatár elérése esetén viszont 90 forgalmazási nap marad a határidő.

Pénzcentrum | 2010. április 29. 13:02

Hitelkamat-csökkentés az OTP Banknál

Hitelkamat-csökkentésről döntött a legnagyobb hazai hitelintézet: a meglévő hitelállományt érintő lépés hatását június 1-jétől érzékelhetik az ügyfelek a törlesztőrészletekben. Az egyes forint, euró és svájci frank alapú fogyasztási, valamint lakás-, illetve jelzálog típusú hitelekre vonatkozó, differenciált mértékű kamatcsökkentést a makrogazdasági és versenykörnyezet tette lehetővé.

Pénzcentrum | 2009. május 11. 15:33

Mit tett a PSZÁF a pénzügyi kockázatok enyhítésére?

A hazai pénzügyi szektor kiemelkedő kockázata, hogy a hitelminőség markánsan romlik idén - húzta alá Varga Csaba, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete főigazgatója az intézmény sajtótájékoztatóján. A kockázatok kezelése érdekében felértékelődnek az állami hatósági szabályozói és felügyelési intézkedések. A Felügyelet az eddig megtett lépéseken túl is garantálja a pénzügyi piacok biztonságát.

Pénzcentrum | 2009. március 19. 16:10

Felejtsd el a régi rendszert, a válság új szabályokat szült!

A gazdasági válság a legtöbbünk pénztárcájának vastagságát alaposan megváltoztatta, de a pénzügyekhez való hozzáállásunkat még egyáltalán nem biztos, hogy sikerült megfordítania. Pedig az új gazdasági helyzetben új szemléletre van szükség a sikeres túléléshez. Adunk néhány ötletet.

Világgazdaság | 2009. február 10. 10:15

Szervezkednek az elégedetlen ingatlanalapos ügyfelek!

Érdekvédelmi szövetséget szerveztek a befektetéseikért egyre jobban aggódó ingatlanalapos ügyfelek. A befektetéseik értéke egyre csökken, ők viszont áprilisig nem férnek a vagyonukhoz a megváltozott, 90 forgalmazási napos visszaváltási határidő miatt.

Pénzcentrum | 2008. november 26. 05:40

Beindultak az ingatlanalapok: meghitelezik a "szegény" befektetőket...

A PSZÁF november 7-ei ingatlanalapok forgalmazását felfüggesztő határozata óta a kereskedés ismét helyreállt, azonban némileg változtak a feltételek. A korábban megszokott azonnali teljesítés helyett ugyanis 90 nap alatt juthatnak csak pénzükhöz a befektetők, de aki nagyon megszorul emiatt, akár hitelhez is juthat befektetési jegye segítségével.

Pénzcentrum | 2008. november 25. 10:00

Ingatlanalapok: még nem múlt el a veszély!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szerint eredményes volt a mentőakció és sikerült megfékezni az ingatlanalapokat sújtó tőkekivonási hullámot, de a veszély még nem múlt el teljesen. A vártnál kevesebben kezdeményezték a befektetési jegyeik visszaváltását, de a felügyelet folyamatosan kontrollálja a piaci eseményeket.

Pénzcentrum | 2008. november 21. 16:42

Újraindul az OTP Ingatlanbefektetési Alap forgalmazása

Az OTP Csoport 2008. november 24-ével újraindítja az OTP Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeinek folyamatos forgalmazását. Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. pozíciója stabil, a likvid eszközök összege jelentős, közelíti a 22 milliárd forintot. Az OTP Csoport elkötelezett a befektetői bizalom megőrzésében, és rendelkezik az ehhez szükséges eszközökkel.

Pénzcentrum | 2006. szeptember 20. 08:45

Már nem nyerő az ingatlanalap!

Az elmúlt havi rohamnak köszönhetően jelentősen visszaesett a hazai ingatlanalapok ingatlanhányada szeptemberre, így mára az alapok eszközértékéből csak 30-45%-ra tehető a valóban ingatlanban dolgozó tőke nagysága.