4 °C Budapest

Készítheted a személyidet a hipermarket bejáratánál! Mi áll a háttérben?

Pénzcentrum
2010. április 27. 04:50

Cora Havi Plusz 2010. február 27-étől a Cora hipermarketekben található Biztonságos Megoldások standoknál köthető meg a Groupama Garancia Biztosítóval közösen kidolgozott Cora Havi Plusz biztosítási csomag, amely egyrészt abban különbözik az eddigi termékektől, hogy rendkívül egyszerű a szerződéskötés, másrészt pedig abban, hogy díja fix, azaz csakis a választott csomagtól függ, nem számít a biztosított kora, neme, legmagasabb iskolai végzettsége, lakóhelye, vagy foglalkoztatásának körülményei.


Pethő Mónika

"A Cora Havi Plusz egy olyan biztosítási csomagtermék, amely munkanélküliség és keresőképtelenség esetén havi fix összegű térítést fizet a szerződőnek, baleseti rokkantság és halál esetén pedig egy fix egyösszegű segítséget nyújt a bajba jutottnak, illetve az örökösöknek.

Ha nagy a baj, akkor gyorsan jelentős összeget fizet, de akkor is a családok hóna alá nyúl, és pótolja a kiesett jövedelmet, amikor belátható időn belül áthidalható problémával szembesül a szerződő. Két csomagot kínálunk az ügyfeleknek, a biztosítási esemény bekövetkezése esetén az adott csomagban meghatározott összeget térítjük az ügyfeleknek függetlenül a jövedelmüktől." - mondta Pethő Mónika, a Gropama Garancia Biztosító főosztályvezetője.

Az ügyféligényeknek megfelelően kidolgozott Cora Havi Plusz biztosítás egyszerűen, könnyen és gyorsan - 5 percen belül - megköthető, a díjfizetés is egyszerű, a biztosítási díj megfizetésével egy teljes évre előre megvásárolható a biztosítási fedezet. A terméket egyelőre kizárólag a Cora hipermarketekben forgalmazzák, a szerződéskötésben biztosítási hostessek állnak az érdeklődők segítségére.


Cora Biztonságos Megoldások stand

A biztosító nem kíváncsi az igénylő jövedelmére, nem kell bemutatni bankszámlakivonatot, sem munkáltatói- vagy APEH jövedelemigazolást. A biztosítottak minimális életkora 20 év, a maximális belépési korhatár pedig 61 év.

A szerződés megkötéséhez a következő adatokat kérik be: név, születési név, születési hely, születési idő, anyja neve, adóazonosító jel, állandó lakcím, levelezési cím, telefon, mobil, illetve e-mail cím. Ezeket az ügyintéző felviszi a rendszerbe, kinyomtatja a papírokat, az ügyfél aláírja, befizeti az éves díjat és a következő nap 0 órától már él a szerződés.

Kinek éri meg lakástakarék szerződést kötni 2010-ben? Válaszol az OTP Lakástakarék elnök-vezérigazgatója Kattints!

Az egy éves futamidő letelte előtt a biztosító egy emlékeztető levelet küld, mely a következő biztosítási évre vonatkozó díjról szóló csekket is tartalmazza. Amennyiben ezt az ügyfél befizeti, úgy minden további adminisztráció nélkül folytatódik a biztosítás, további 1 évig.. Káresemény esetén (munkanélkülivé válás, keresőképtelenség, baleseti rokkantság, illetve haláleset) az ügyfél, illetve annak örököse az ország 150 Groupama Garancia fiókjában megteheti a kárbejelentést.

Vannak olyan szerződési feltételek, amelyeknek mindenképpen teljesülniük kell - az értékesítés első hónapjában gyakorlatilag nem volt olyan ügyfél, akivel nem tudtak volna leszerződni - nem részesülhet a szolgáltatásban például az, aki maga idézte elő a munkanélküliségét (felmondott, vagy közös megegyezéssel távozott a munkahelyéről).

Vállalkozók is köthetnek ilyen szerződést, mivel egy vállalkozó is kényszerülhet táppénzre, de mivel saját magát foglalkoztatja, így a munkanélküliségre nekik nem fizetnek. Ez a többi hazai munkanélküliségi biztosításnál is így volt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a szerződés egy éve alatt bármely alkalmazottból vállalkozó lehet, és ugyanez igaz fordítva is. A szerződő státusza akár többször is változhat, a munkavállalói státuszt a kárigény bejelentésekor vizsgálják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A biztosító jelenleg körülbelül 100 ezer munkanélküliségi kockázatot is tartalmazó szerződést tart nyilván. A banki partnerükön keresztül jelzáloghitelekhez 2006-tól, személyi kölcsönökhöz 2008 közepétől, míg hitelkártyához 2009 közepétől köthetnek ilyen biztosítást az ügyfelek. Személyi kölcsönök esetén a legmagasabb a penetráció, az ügyfelek 65-70%-a kötött munkanélküliségi biztosítást a kölcsöne mellé.

A biztosító új biztosítása esetében két csomagot kínál, az alapcsomag havi 70 ezer forintot, míg aprémium csomag havi 90 ezer forintot fizet a biztosított munkanélkülisége esetén 9 hónapon keresztül. Keresőképtelenné válásra 12 hónapon át térítenek 30, illetve 40 ezer forintot. Táppénz esetén akkor is jár 12 hónapon át a pénz, ha a keresőképtelenség mondjuk az egy éves biztosítási tartam negyedik hónapjában lépett fel. Az alapcsomag díja egy napra vetítve 102 forint, ami nem nevezhető egy nagy összegnek, ugyanakkor a másik oldalon a család anyagi biztonsága áll.

Ennyit kapnak a 36 éves öregségi nyugdíjasaink! Íme a számok Kattints!

Azoknak viszont rossz hírünk van, akik sportot szeretnének űzni a munkanélküliségi biztosítás kihasználásából, ugyanis egy szerződő az élete során legfeljebb 12 hónapig részesülhet a szolgáltatásban, tehát nem lehet megtenni azt, hogy egy fél évig dolgozok, egy fél évig pedig élek a biztosításból. A biztosító a veszélyközösség érdekeit tartja szem előtt, a kockázatokat úgy kell lefedni, hogy a közösségi érdek ne sérüljön.

Az egy év leteltével változhat a biztosítás díjtétele, de azt nem a statisztikai hivatal által közzétett munkanélküliségi ráta határozza meg, hanem több egyéb tényező, többek között a kárhányad. Éven belül nem változik a díj, aki már megkötötte a szerződést, annak egy évig biztosan annyi is marad a díja.

Munkaerőpiac, munkanélküliség - ahogy a Profession.hu látja

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 16:14
Sok hazai és külföldi szerkesztőség képviselőjét nem engedték be a CPAC 2024 konzervatív konferenciá...
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm