Euró: beváltsam vagy lekössem? Íme a banki kamatok

Pénzcentrum
2010. április 19. 05:02

A Pénzcentrum.hu a magyarországi pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedte egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk a deviza megtakarítással rendelkező olvasóknak a legjobb lekötési lehetőség kiválasztásában.

Az elmúlt egy hónapban - ha szerény mértékben is, de - tovább csökkentek a bankok által az euró betétekre kínált kamatok. Az első negyedévben kínált akciók március végén lezárultak, a pénzintézetek áprilistól új ajánlatokkal várják az ügyfeleket.

Vannak bankok, ahol feltételek nélkül, míg máshol csak különböző kritériumok teljesülése esetén érhető el az ügyfelek által elvárt évi 3,00%-os kamat, de találtunk ettől magasabb hozammal kecsegtető akciós ajánlatot is. A Pénzcentrum összeállításának köszönhetően a hosszabb és a rövidebb időtávon gondolkodó ügyfelek is megtalálják a nekik való ajánlatot.

A piacon elérhető legmagasabb kamatot 3,75%-kal a Sopron Bank adta, de a pénzintézet különböző feltételekhez köti az akciós kamatot. A bank 3 hónapos lekötés esetén 3,00%-os kamatot fizet, a legkisebb leköthető összeg 300 euró.

A második helyen álló 3,00%-os FHB 2000+ betét azokra az ügyfelekre vonatkozik, akik a március elsején fennálló megtakarítási állományukat legalább 2 ezer euróval növelik, de 50 ezer euró felett normál lekötés esetén is elérhető a 3,00%-os kamat. Őket követi az Allianz Bank, amely 400 eurótól 6 hónapra szintén 3,00%-os kamatot kínál.

Tart még a K&H Banknál az Üdvözlet betétekre vonatkozó akció, de különböző feltételek teljesülése esetén CIB Kombinált betétben és Erste Aktív betétben is elérhető a három százalék.

3 hónapos lekötésre évi 2,96%-ot (EBKM: 3,00%) kínál az MKB Bank, majd a Budapest Bank (2,20-2,80%), az OTP Bank (1,47-2,45%) és a Raiffeisen Bank (2,10-2,30%) következik. A sort az UniCredit (1,80%) és a Citibank (1,50%) zárja.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Merre ment az euró az elmúlt negyedévben?

"Március közepe után április közepén is felértékelődési hullám érte el a kedvező nemzetközi befektetői hangulatban a forintot, így az euróval szembeni jegyzések 262 körüli szintig süllyedtek. A kétharmados Fidesz-győzelem esélye, a görög csődkockázatok várható mérséklődése, illetve a kedvező külpiaci hangulat támogathatja a forint további rövid távú erősödését, ami a Magyar Nemzeti Banktól további kamatcsökkentéseket, esetleg devizapiaci beavatkozást is kiválthat.

Az EUR/HUF árfolyam változása az elmúlt három hónapban (Forrás: portfoliofinancial.hu)

A befektetői hangulat azonban változékony lehet. A már elindult amerikai tőzsdei gyorsjelentési szezon, illetve az új magyar kormány tényleges gazdaságpolitikai lépései rövid távon meghatározóak lehetnek a forintárfolyam alakulása szempontjából." - mondta Weinhardt Attila, a portfolio.hu elemzője.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 18:51
Hiába nyert másodjára is pert az Átlátszó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ellen, az a márc...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?