Kiszivárgott a bank egyik belső levele: a konkurenciához küldik az ügyfeleket

Pénzcentrum
2010. március 1. 13:02

A National Australia Bank számítógépes rendszere teljes kapacitással sem bírja kezelni azt a rohamot, amit a közelmúltban piacra dobott akciós lakáshitel konstrukció váltott ki. Vélhetően a bank legnagyobb hitelközvetítő partnerétől kiszivárgott egy levél, amelyben a hitelintézet arra kéri őket, hogy próbálkozzanak a konkurenciánál, amíg nem áll helyre a rend.

A bank annak köszönheti a szokatlanul magas érdeklődést, hogy a piaci részesedésük növelése érdekében decemberben újraárazták a hiteltermékeiket. Az ezt követően bevezetett 6,49%-os lakáskölcsön olyan ügyfélrohamot váltott ki, amelynek súlya alatt majdnem összeomlott a központi hitelfeldolgozó rendszer.

A bank e-mailben tájékoztatta legnagyobb hitelközvetítő partnerét (az AFG csoportot) a kérelmek feldolgozásával kapcsolatos problémákról, de a levél egy a versenyszférában szokatlan mondatot is tartalmazott. A belső használatra küldött üzenet tartalma azonban kiszivárgott, amit a Herald Sun tett közzé:

"Sürgős üzenet a lakáshitelekről:

A National Australia Bank ezúton tájékoztatta tisztelt partnereit, hogy az átvett akciós hitelkérelmek nagy számára való tekintettel az ügyletek várható átfutási ideje a szokásosnál hosszabb lehet.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bankunk mindent megtesz a gyors döntéshozatal érdekében, de megkérjük önöket, hogy - különösen, ha közeleg az adásvételi szerződésben megjelölt fizetési határidő, akkor - mérlegeljék a lehetőségeiket és vegyék fontolóra más pénzintézetek hiteltermékeit is."

A 2500 brókerrel dolgozó AFG hitelközvetítő csoport vezetője elmondta, hogy ilyen közleménnyel még életében nem találkozott. Mindenkit meglepett, hogy egy bank gyakorlatilag a konkurenciához küldi az ügyfeleit. A brókerek egy része ugyanakkor üdvözölte a transzparens lépést, mivel így az ügyfeleiket nem ringatják hiú ábrándokba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?