36 °C Budapest

Kiszivárgott a bank egyik belső levele: a konkurenciához küldik az ügyfeleket

Pénzcentrum
2010. március 1. 13:02

A National Australia Bank számítógépes rendszere teljes kapacitással sem bírja kezelni azt a rohamot, amit a közelmúltban piacra dobott akciós lakáshitel konstrukció váltott ki. Vélhetően a bank legnagyobb hitelközvetítő partnerétől kiszivárgott egy levél, amelyben a hitelintézet arra kéri őket, hogy próbálkozzanak a konkurenciánál, amíg nem áll helyre a rend.

A bank annak köszönheti a szokatlanul magas érdeklődést, hogy a piaci részesedésük növelése érdekében decemberben újraárazták a hiteltermékeiket. Az ezt követően bevezetett 6,49%-os lakáskölcsön olyan ügyfélrohamot váltott ki, amelynek súlya alatt majdnem összeomlott a központi hitelfeldolgozó rendszer.

A bank e-mailben tájékoztatta legnagyobb hitelközvetítő partnerét (az AFG csoportot) a kérelmek feldolgozásával kapcsolatos problémákról, de a levél egy a versenyszférában szokatlan mondatot is tartalmazott. A belső használatra küldött üzenet tartalma azonban kiszivárgott, amit a Herald Sun tett közzé:

"Sürgős üzenet a lakáshitelekről:

A National Australia Bank ezúton tájékoztatta tisztelt partnereit, hogy az átvett akciós hitelkérelmek nagy számára való tekintettel az ügyletek várható átfutási ideje a szokásosnál hosszabb lehet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bankunk mindent megtesz a gyors döntéshozatal érdekében, de megkérjük önöket, hogy - különösen, ha közeleg az adásvételi szerződésben megjelölt fizetési határidő, akkor - mérlegeljék a lehetőségeiket és vegyék fontolóra más pénzintézetek hiteltermékeit is."

A 2500 brókerrel dolgozó AFG hitelközvetítő csoport vezetője elmondta, hogy ilyen közleménnyel még életében nem találkozott. Mindenkit meglepett, hogy egy bank gyakorlatilag a konkurenciához küldi az ügyfeleit. A brókerek egy része ugyanakkor üdvözölte a transzparens lépést, mivel így az ügyfeleiket nem ringatják hiú ábrándokba.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 29. 09:59
A magyar jegybank elég határozottan lépett kedden, és üzenetet küldött a piac szereplőknek, hogy nem...
MEDIA1  |  2022. június 28. 17:38
A negyvenes éveiben lévő kameramant többek között két gyermeke is gyászolja.
MNB Intézet  |  2022. június 28. 10:22
Despite a broad consensus on phasing out fossil fuels, some people still hesitate about the actual e...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?