11 °C Budapest

Jelentett a Fundamenta! Véletlenül ez is kiszivárgott! Íme a számok!

Pénzcentrum
2010. február 19. 04:50

Az évtized közepére megduplázódhat az ügyfelek száma A 2009-es év a válság ellenére is a stabilitás, az elismerések és az újabb mérföldkövek eléréséről marad emlékezetes a Fundamenta-Lakáskassza életében. A társaság több fontos területen is bizonyított az elmúlt évben, egyrészt sikerült megtartani a munkatársi állományt, szinten maradt a lakástakarék termékek értékesítése, ugyanakkor nőtt a cég eredménye - mondta rövid bevezetőjében Dr. Gergely Károly, a Fundamenta-Lakáskassza elnök-vezérigazgatója.

Az elmúlt 2-3 évben sorra érkeztek a különböző mérföldkövek eléréséről szóló hírek a Fundamenta háza tájáról. Előbb sikerült átlépni az ezermilliárdos küszöböt a szerződéses összeg tekintetében (2009 végén már 1217 milliárdnál tartottak), majd következett az egymillió megkötött szerződés és az egymilliárdos eredmény, amit az elmúlt évben sikerült megduplázni.

2009-ben sem maradtak adósak a kerek számokkal, hiszen előbb a mérlegfőösszeg, majd a befektetés-állomány, végül az év utolsó hónapjában a betétállomány is átlépte a 200 milliárd forintos lélektani határt. Az első százmilliárd elérése közel tíz évbe telt, a másodikhoz azonban már kevesebb, mint 3 év is elegendő volt.

Dr. Gergely Károly, a Fundamenta-Lakáskassza elnök-vezérigazgatója

A kedvező adatok a szakmai minőségen túl a Fundamenta gazdasági erejének megítélésé szempontjából is fontosak. Az ügyfélszám tekintetében (650 ezer aktív ügyfél) már a negyedikek, a lakossági betétállományt nézve a tíz legnagyobb hitelintézet között szerepelnek, míg mérlegfőösszeg alapján a 17. pozíciót foglalják el.

A társaság az elmúlt 12 évben számos paraméter alapján meghatározó jelentőségű szereplővé nőtte ki magát a magyar lakásfinanszírozási piacon. A válság következtében a felelőtlen eladósodással szemben a megtakarítások kerültek előtérbe, így a Fundamenta a pénzügyi piacok zuhanásának évében is stabil maradt, sőt, több tekintetben növekedni is tudott.

Piaci lefedettség

A hazai piac jelenlegi 12%-os lefedettsége még messze elmarad a nyugat-európai 40-45%-tól, de például a cseheknél 55% körüli a penetráció, a bővülésnek tehát van tere. A termék iránt tömeges az igény, s a lakosság fontos eszköznek tekinti a konstrukciót a lakáshoz jutásban, nagyobbra cserélésben és a korszerűsítésben. A lakosság látja, hogy ebben a konstrukcióban megbízhat, a nehezebb időkben sem jelentkeznek megtakarítási kockázatok, és a hitelfelvevőknek sem jelent kamat-, illetve árfolyamkockázatot.

"Célunk, hogy a jelenlegi magyarországi penetráció 4-5 év alatt megduplázódjon, azaz 25% körüli szintre emelkedjen. Ez a Fundamenta esetében azt jelenti, hogy a 650 ezres ügyfélszámot ezen időszak alatt megduplázzuk" -
jelentette ki Dr. Gergely Károly, a Fundamenta-Lakáskassza elnök-vezérigazgatója.

Értékesítési eredmények

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az értékesítési eredményekről Morafcsik László, a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. értékesítési- és marketing igazgatója elmondta, hogy 2009-ben 138 ezer darab lakástakarék szerződést kötött a társaság, ami alig maradt el az előző évi 141 ezer darabtól.

A társaság által a partnereknek kifizetett jutalékok összege üzleti titoknak minősül, de átlagosan 2,5 millió forintos szerződéses összeggel kalkulálva megközelítőleg kiszámítható.

A 138 ezer új szerződés 2,5 millióval felszorozva 345 milliárd forintot jelent (bár a szerződéses összeg a kifutó szerződések miatt az elmúlt évben csak 108 milliárd forinttal emelkedett), az 1%-os szerződéskötési díjakból kifizetett a közvetítői jutalékok mértéke milliárdos nagyságrendet tesz ki.

10,64%-os piaci részesedés a forinthitelek piacán, 2 milliárdos adózott eredmény

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?