27 °C Budapest

1217 milliárddal indulhatnak lakást venni a Fundamentások

Pénzcentrum
2010. február 18. 12:40

Az elmúlt évben újabb mérföldkövekhez érkezett a Fundamenta-Lakáskassza, a társaság a válság ellenére több fontos területen is bizonyított. 2009-ben sikerült megtartani a munkatársi állományt, szinten maradt a lakástakarék termékek értékesítése, ugyanakkor nőtt a cég eredménye.

A 2009-es évben előbb a mérlegfőösszeg, majd a befektetés-állomány, az év utolsó hónapjában pedig a betétállomány is átlépte a 200 milliárd forintos lélektani határt.

A lakossági betétállományt nézve már a tíz legnagyobb hitelintézet között szerepel a Fundamenta, ügyfélszám tekintetében a negyedikek, mérlegfőösszeg alapján pedig a 17. pozíciót foglalják el.

A társaság az elmúlt 12 évben számos paraméter alapján meghatározó jelentőségű szereplővé nőtte ki magát a magyar lakásfinanszírozási piacon.

A válság következtében felértékelődtek a megtakarítási termékek a lakosság számára, de a hazai piac 12%-os lefedettsége még messze elmarad a nyugat-európai 40-45%-tól. A bővülésnek tehát van tere, a Fundamenta szerint a következő 4-5 évben megduplázódhat a lakástakarék szerződéssel rendelkező ügyfelek száma.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

2009-ben 138 ezer darab lakástakarék szerződést kötött a társaság, ami alig maradt el az előző évi 141 ezer darabtól. Kiemelkedőnek tekinthető, hogy a partnerbankoknak közvetített és a saját hitelezéssel együtt a bankrendszer teljes forint alapú lakáshitelezésének a 10,64%-a a Fundamentához kötődik.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 11:39
A műsorvezető-szerkesztő a Media1-nek azt mondta, hogy a műsorban is tettek arra való utalást, hogy...
Holdblog  |  2022. május 27. 11:29
Hold After Hours podcast. Miközben Zsiday Viktorral moonwalkolunk, egyben demisztifikáljuk Kínát, az...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?