10 °C Budapest

Felszólítás a Fundamentától - ha nincs elmaradásod, akkor is küldik

2009. május 27. 12:02

Az állami támogatás lehívási feltételeinek változása következtében a Fundamenta figyelmezteti a rendszertelen megtakarítókat az ezzel járó támogatás- és kamatveszteségről. Az ügyfél által tanúsított fizetési rendszeresség kihatással van az igénybe vehető támogatás mértékére, ezért a Fundamenta a rendszeres megtakarításra ösztönzi ügyfeleit. A hátralékról szóló felszólítást azonban a lejárt megtakarítási időszakkal rendelkező, kiutalásra váró, késedelem nélküli ügyfelek is megkapták, mi állhat a háttérben?

A Fundamenta szerint a válasz egyszerű: "mivel a megtakarítási időszak lejártát követően az ügyfél úgy is dönthet, hogy tovább fizeti a havi megtakarításokat, így aki ezt választja, az máris késedelembe esett". Az ügyfélszolgálat szerint a felszólítást automatikusan azok az ügyfelek is megkapják, akik nem nyilatkoztak a megtakarítás folytatásának az ellenkezőjéről!

Nyilván a módszernek az a része üdvözlendő, hogy a cég nyomon követi az ügyfelek befizetéseit és értesítést küld, ha az ügyfelet hátrány érheti a rendszertelen befizetés, vagy a késedelem miatt, ugyanakkor a felszólítás összezavarhatja a több éves megtakarításának a kiutalására váró ügyfeleket.

Mennyit bukhat a rendszertelen befizető?

Az állami támogatás lehívásának feltételei még 2007. január elsejével változtak. Azóta nem az éves befizetés 30 %-át adja támogatásként az állam, hanem félévente vizsgálják a fizetési rendszerességet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ha egy havi 10 ezer forint megtakarítást vállaló ügyfél (harmadik oszlop a táblázatban) az első félévben csak 40 ezret, a másodikban 80 ezret fizet, akkor lemondhat az állami támogatás egy részéről, mert az első félévben nem teljesítette a szerződésében vállaltakat.

Nagyításért kattintson a táblázatra!

Aki a felszólítás hatására még adott féléven belül rendezi elmaradásait, annak az ügyfélnek nem kell búcsút intenie a támogatásoknak (negyedik oszlop a táblázatban).

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 17. 16:56
Az új lakásfelújítási támogatás jóval többek számára elérhető, mint a korábbi otthonfelújítási progr...
MEDIA1  |  2024. április 17. 15:09
Korábban bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor köreiből származó pénzekből érkezett néhány évvel ezelőt...
Kiszámoló  |  2024. április 17. 11:05
Írtam négy éve a szépreményű Four Generations Property "cégről", ami azóta már több néven újra és új...
Holdblog  |  2024. április 17. 08:21
Egyelőre nem utal válsághelyzetre a GDP 73 százalékára duzzadt költségvetési hiány, de a további ela...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm