Lassan csökkennek a devizatörlesztők

Pénzcentrum
2009. szeptember 2. 09:02

A forint erősödése miatt ugyan csökkennek a devizahitelek törlesztőrészletei, ugyanakkor a dráguló banki források miatti többletterheket továbbra is az ügyfelekre hárítják a bankok - írja a Népszabadság.

Bár a forint stabilizálódása, és hazánk ország kockázati besorolása miatt nyugodtan csökkenhetnének a devizahitelek törlesztőrészletei, sajnos még mindig jóval magasabbak azok, mint egy évvel ezelőtt. Ennek az az oka, hogy a bankok tavaly megemelték a devizahitelek kamatát, vagy a kezelési költséget, a dráguló forrásokra hivatkozva.

Persze az utóbbi időben a bankok forráshelyzete is javult, a svájci frank és az euró alapkamata is alacsonyabbak, mint eddig bármikor, és a hazai alapkamat, és a kockázati felárak is csökkentek.

Szakértők szerint ezt azért nem érvényesítették eddig a bankok az ügyfelek felé, mert bár csökkentek a kockázati felárak, de még így is magasabbak, mint a válság elmélyülése előtt, emelkedtek a hitelezési kockázatok is, és a problémás hitelek aránya is jelentősen megnőtt.

A szakemberek szerint azonban ebben a fél évben elkezdődhet a hitelköltségek csökkenése, hiszen várhatóan élénkül a piac, s az erősebb versenynek köszönhetően mérséklődhetnek a kamatok.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az OTP-nél például úgy döntöttek, hogy október elejétől egyes forint- és devizaalapú hitelek esetében differenciált hitelkamat-csökkentést hajtanak végre.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. december 10. 16:43
A FED igyekszik hűteni a befektetők várakozásait a kamatcsökkenések gyorsaságával kapcsolatban, mond...
MEDIA1  |  2023. december 10. 11:23
Úgy tűnik, megint csavartak egyet felfelé a propaganda szintjén, ugyanis a Bors című, Fidesz-közeli...
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 9. 08:00
Tegnap kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyorsan, i...
Holdblog  |  2023. december 9. 06:48
Kijöttek a legfrissebb PISA-eredmények, amelyekben a diákok teljesítményét mérik hosszú idősoron, és...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm