9 °C Budapest

Itt a törlesztéskönnyítő hitelkártya

Pénzcentrum
2009. június 19. 10:32

A jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek hiteltörlesztését segítő hitelkártya akciót indított 2009. június 15-étől az Erste Bank Hungary. Az akció lényege, hogy aki a Törlesztéskönnyítő Hitelkártyával vásárol, annak a pénzintézet meghatározott összeget jóváír a jelzáloghitel törlesztési számláján.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője elmondta: a pénzügyi válság számos esetben nehézségek elé állítja azokat, akik hiteleiket próbálják törleszteni. A mostani akcióban, az ügynevezett Törlesztéskönnyítő Hitelkártyával minden háromezer forintot meghaladó összegű vásárlás után 100 forint visszatérítést ír jóvá az ügyfelek jelzálogkölcsönhöz kapcsolódó törlesztési számláján a pénzintézet. A vásárlások után jóváírt összeget így a törlesztési számla tulajdonosa, illetve társtulajdonosa felhasználhatja jelzáloghitelének törlesztéséhez vagy egyéb célra.

A 2009. május 11-től befogadott lakáscélú hitel és jövedelemalapú szabad felhasználású jelzáloghitel ügyletekhez kapcsolódóan hitelkártya igénylés esetében a bank Törlesztéskönnyítő Hitelkártyát biztosít ügyfeleinek. A hitelkártyához kapcsolódó hitelkeret összege minimum 300 ezer forint.

Az Erste Bank már korábban is számos egyéb könnyítést bevezetett a bajba jutott ügyfelek megsegítésére: a törlesztés védelmi biztosítás, a futamidő hosszabbítás, a kedvezményes elő- és végtörlesztési lehetőségek, a fix-összegű törlesztő részletfizetés vagy a csak kamat törlesztés meghatározott ideig mind-mind az ügyfelek törlesztési nehézségeit segítő lehetőség.

Az Erste abban bízik, hogy a Törlesztéskönnyítő Hitelkártya és a bank által kínált egyéb hiteltörlesztés-könnyítési lehetőségek kihasználásával az ügyfelek könnyebben vészelhetik át ezt a pénzügyileg nehéz időszakot - fejezte be Sztanó Imre.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. október 6. 06:06
A legnagyobb kikötk közötti szállítmányozási díjakat összesít Drewry World Container Index év per év...
Kiszámoló  |  2022. október 5. 20:30
Éppen gondolkodtam, hogy lassan kellene a gyerekeknek saját bankkártya és alkalmazás hozzá, csak hog...
Kasza Elliott-tal  |  2022. október 5. 19:27
Ha érdekel az osztalékalapú befektetés, olvasgatod itt a blogon az elemzéseimet, velem együtt k...
MEDIA1  |  2022. október 5. 19:14
A nemrég a DIGI-t és az Antenna Hungáriát is felvásárló 4iG lesz a Honeycomb, Szalay-Bobrovniczky Kr...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?