29 °C Budapest

Itt a törlesztéskönnyítő hitelkártya

Pénzcentrum
2009. június 19. 10:32

A jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek hiteltörlesztését segítő hitelkártya akciót indított 2009. június 15-étől az Erste Bank Hungary. Az akció lényege, hogy aki a Törlesztéskönnyítő Hitelkártyával vásárol, annak a pénzintézet meghatározott összeget jóváír a jelzáloghitel törlesztési számláján.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője elmondta: a pénzügyi válság számos esetben nehézségek elé állítja azokat, akik hiteleiket próbálják törleszteni. A mostani akcióban, az ügynevezett Törlesztéskönnyítő Hitelkártyával minden háromezer forintot meghaladó összegű vásárlás után 100 forint visszatérítést ír jóvá az ügyfelek jelzálogkölcsönhöz kapcsolódó törlesztési számláján a pénzintézet. A vásárlások után jóváírt összeget így a törlesztési számla tulajdonosa, illetve társtulajdonosa felhasználhatja jelzáloghitelének törlesztéséhez vagy egyéb célra.

A 2009. május 11-től befogadott lakáscélú hitel és jövedelemalapú szabad felhasználású jelzáloghitel ügyletekhez kapcsolódóan hitelkártya igénylés esetében a bank Törlesztéskönnyítő Hitelkártyát biztosít ügyfeleinek. A hitelkártyához kapcsolódó hitelkeret összege minimum 300 ezer forint.

Az Erste Bank már korábban is számos egyéb könnyítést bevezetett a bajba jutott ügyfelek megsegítésére: a törlesztés védelmi biztosítás, a futamidő hosszabbítás, a kedvezményes elő- és végtörlesztési lehetőségek, a fix-összegű törlesztő részletfizetés vagy a csak kamat törlesztés meghatározott ideig mind-mind az ügyfelek törlesztési nehézségeit segítő lehetőség.

Az Erste abban bízik, hogy a Törlesztéskönnyítő Hitelkártya és a bank által kínált egyéb hiteltörlesztés-könnyítési lehetőségek kihasználásával az ügyfelek könnyebben vészelhetik át ezt a pénzügyileg nehéz időszakot - fejezte be Sztanó Imre.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?