9 °C Budapest

Itt a törlesztéskönnyítő hitelkártya

Pénzcentrum
2009. június 19. 10:32

A jelzáloghitellel rendelkező ügyfelek hiteltörlesztését segítő hitelkártya akciót indított 2009. június 15-étől az Erste Bank Hungary. Az akció lényege, hogy aki a Törlesztéskönnyítő Hitelkártyával vásárol, annak a pénzintézet meghatározott összeget jóváír a jelzáloghitel törlesztési számláján.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője elmondta: a pénzügyi válság számos esetben nehézségek elé állítja azokat, akik hiteleiket próbálják törleszteni. A mostani akcióban, az ügynevezett Törlesztéskönnyítő Hitelkártyával minden háromezer forintot meghaladó összegű vásárlás után 100 forint visszatérítést ír jóvá az ügyfelek jelzálogkölcsönhöz kapcsolódó törlesztési számláján a pénzintézet. A vásárlások után jóváírt összeget így a törlesztési számla tulajdonosa, illetve társtulajdonosa felhasználhatja jelzáloghitelének törlesztéséhez vagy egyéb célra.

A 2009. május 11-től befogadott lakáscélú hitel és jövedelemalapú szabad felhasználású jelzáloghitel ügyletekhez kapcsolódóan hitelkártya igénylés esetében a bank Törlesztéskönnyítő Hitelkártyát biztosít ügyfeleinek. A hitelkártyához kapcsolódó hitelkeret összege minimum 300 ezer forint.

Az Erste Bank már korábban is számos egyéb könnyítést bevezetett a bajba jutott ügyfelek megsegítésére: a törlesztés védelmi biztosítás, a futamidő hosszabbítás, a kedvezményes elő- és végtörlesztési lehetőségek, a fix-összegű törlesztő részletfizetés vagy a csak kamat törlesztés meghatározott ideig mind-mind az ügyfelek törlesztési nehézségeit segítő lehetőség.

Az Erste abban bízik, hogy a Törlesztéskönnyítő Hitelkártya és a bank által kínált egyéb hiteltörlesztés-könnyítési lehetőségek kihasználásával az ügyfelek könnyebben vészelhetik át ezt a pénzügyileg nehéz időszakot - fejezte be Sztanó Imre.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 17. 16:56
Az új lakásfelújítási támogatás jóval többek számára elérhető, mint a korábbi otthonfelújítási progr...
MEDIA1  |  2024. április 17. 15:09
Korábban bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor köreiből származó pénzekből érkezett néhány évvel ezelőt...
Kiszámoló  |  2024. április 17. 11:05
Írtam négy éve a szépreményű Four Generations Property "cégről", ami azóta már több néven újra és új...
Holdblog  |  2024. április 17. 08:21
Egyelőre nem utal válsághelyzetre a GDP 73 százalékára duzzadt költségvetési hiány, de a további ela...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem