Kiszorítják az ovisokat az óvodákból

Pénzcentrum
2009. augusztus 31. 09:47

Nem több, hanem inkább kevesebb szülő mehet vissza dolgozni, ha a kistelepüléseken szeptembertől bevezetik az egységes óvoda-bölcsődéket. Az eddigi 25 fős óvodás csoportok helyett ugyanis csak 20 fősek indulhatnak, így éppen a 3-4 évesek szorulhatnak ki az intézményből, akik után gyes sem jár- írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mint arról beszámoltunk, szeptembertől új intézménytípus valósulhat meg a tízezer főnél kisebb lélekszámú településeken: az egységes óvoda-bölcsőde bevezetésével a kormány célja az, hogy azokon a településeken is megoldott legyen a három év alatti gyerekek napközbeni ellátása, ahol eddig nem volt bölcsőde. Ezáltal minél több édesanya állhatna munkába.
Jöhetnek az óvoda-bölcsődék

A Magyar Nemzet információi szerint azonban éppen ellentétes hatást válthat ki az új intézménytípus bevezetése. A fenntartónak ugyanis az lesz az érdeke, hogy felvegye a maximálisan megengedett öt bölcsődéskorú gyereket a csoportba, mert a 3 év alatti gyerekek után kétszer annyi támogatást kapnak, mint az óvodások után. Így az ígért több gyermek helyett az eddigi huszonötnél negyven százalékkal kevesebb, csupán 15 három év feletti gyerek kerül be az óvodába.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06