Óvoda-bölcsőde: nem kérnek belőle!

Pénzcentrum
2009. augusztus 27. 09:02

Mind a bölcsődék, mind az óvodák szakmai szervezete rossz megoldásnak tartja az egységes óvoda-bölcsődék bevezetését, mely a kisebbekre nagyon rossz hatással lehet - írja a Népszabadság.

A bölcsődés korú gyerekeknek rosszabb, mint ha egyáltalán nem járnának semmilyen intézménybe, hiszen egy két éves gyerek életkori sajátosságainak nem felel meg, ha 6-7 évesekkel jár egy csoportba - állítja Scheer Ferencné, a Magyar Bölcsődék Egyesületének ügyvivője.

További problémát jelenthet a tárgyi feltételek hiánya. Egy kétévesnek teljesen más méretű bútor, másmilyen mosdó kell, mint egy óvodásnak. Az ügyvivő azt sem tartja szerencsésnek, hogy a bölcsődei gondozónő távollétében képzetlen dadus látná el a gondozási műveleteket.

Fábián Katalin, a Magyar Óvodapedagógiai Egyesület elnöke szintén kritikával illette az elképzelést, szerinte ugyanis nem a kistelepüléseken jelent igazán problémát a bölcsődei férőhelyhiány, hanem a fővárosban.

Mint ismeretes, szeptember elsejétől a tízezer főnél kisebb településeken, új intézménytípust lehet alakítani, úgynevezett egységes óvoda-bölcsődét, amely megoldaná a néhány bölcsődés korú gyermekek elhelyezési problémáját, akik miatt nem hoznak létre külön intézményt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezekben az intézményekben a gyerekek létszáma nem haladhatja meg a húsz főt, ebből legfeljebb 15 lehet óvodás korú. A három év alatti gyerekek egy ilyen csoportban sem lehetnek többen ötnél. A gyerekeket kétéves kortól vehetik fel.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 13. 21:13
Perintfalvi Rita katolikus teológus, író, egyetemi oktató közösségi médiás bejegyzésében ír arról, h...
Holdblog  |  2024. április 13. 06:40
Az európai áramtermelés közel fele származott tavaly megújuló forrásból. Ez az arány az évtized végé...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 17:00
A napokban bejelentették az új lakásfelújítási támogatási programot, számos fontos részlet látott na...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem