17 °C Budapest

Nyugodt lehetsz: Állambácsi biztosítja a gyereket!

2009. augusztus 31. 06:20

Szeptember 1-én megkezdődik a 2009/2010-es tanév, 1.384.490 diák ül az iskolapadba. A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt javasolja a szülőknek, hogy ne kössenek tanuló balesetbiztosítást, mert az állami minden gyermek után már kifizetett egyet. A Pénzcentrum utánajárt, mit is jelent ez a gyakorlatban.

Az 119/2003. (VIII. 14.) Kormányrendelet értelmében a Magyar Állam a tanulók biztosításáról a biztosító intézetekkel kötött szerződés keretében gondoskodik. A szerződés következtében minden, a Magyar Köztársaság területén állandó lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár harmadik életéve betöltésének napjától, tizennyolcadik életéve betöltésének napjáig baleset-biztosításban részesül. A biztosítás költségeit a Kormány a központi költségvetésből fedezi.

2007. január elsején a Pénzügyminisztérium által meghirdetett tenderben a Generali-Providencia nyerte el az állam által finanszírozott tanuló balesetbiztosítás szolgáltatásának lehetőségét.

A biztosítás területi hatálya az egész világra kiterjed, azaz bárhol a világon (és ezen belül Magyarországon is) bekövetkezett baleset esetén utólag, a káresemény (szolgáltatási igény) bejelentése után biztosítási szolgáltatást nyújtanak.

Az államilag finanszírozott gyermek balesetbiztosítás szolgáltatásainak részletes leírását a Generali honlapja mellett a biztosító tanuló balesetbiztosításait bemutató, közel másfél milliós példányszámban megjelenő tájékoztató kiadványa is tartalmazza, amelyet a társaság évente eljuttat a gondozó-nevelő intézményekbe és iskolákba.

A Pénzcentrum a Generalitól úgy értesült, hogy az általuk így biztosítottak száma az államilag finanszírozott tanuló balesetbiztosításban 1.710.663 fő. A biztosító 2007. január elseje óta közel 50 000 bejelentett szolgáltatási igényt regisztrált az államilag finanszírozott balesetbiztosításra.

Mit tegyünk, ha megsérült a gyerek?

Ha gyermekünk balesetet szenvedett, az úgynevezett "szolgáltatási igény" bejelentését a Generali-Providencia Zrt. valamennyi kirendeltségén és fiókjaiban megtehetjük. Érdemes felhívni a gyermek balesetbiztosítás központi információs telefonszámát, ahol minden segítséget megadnak: 06/40-200-230.

A feltételekről, a szolgáltatásokról és a kárbejelentési helyekről információ beszerezhető hétköznap 8-20 óra között a Generali TeleCenter 06/40-200-250 telefonszámán.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Milyen szolgáltatásokat tartalmaz?

Az állam által biztosított szolgáltatásokat, azok mértékét az alábbi táblázat mutatja:

Forrás: generali.hu


Kaphatunk kiegészítést is

Természetesen a Generali az államilag finanszírozott gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításhoz kínál egy kiegészítő csomagot is. A Szimba elnevezésű csoportos tanuló-balesetbiztosítás minden óvodában, bölcsödében és iskolában megköthető -de ez egy kiegészítő szolgáltatás, tehát az iskola nem kötelezheti a szülőt annak megkötésére.

Biztosítottak lehetnek a bölcsödébe, óvodába felvett gyermekek, az oktatási intézmények nappali tagozatos tanulói, akik a biztosítás megkötésekor a 25. életévüket még nem töltötték be.

Sokatmondó adat, hogy ezt a kiegészítő csomagot a 2008/2009-es tanévben az 1,3 millió diákból közel 400 ezren vették igénybe.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
Kiszámoló  |  2022. szeptember 29. 11:47
Románia és Bulgária után itthon is elindult a Rejoy, ami használt telefonokat árul garanciával. A te...
MEDIA1  |  2022. szeptember 29. 10:27
Az október elsejétl bevezetend munkarendet öt hónapon át tesztelik, és nem kötelez a dolgozók számár...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 29. 07:59
Hiteligénylés eltt állsz? Bármelyik bankot is választod, a kérelem mellé számos dokumentumot kell be...
Holdblog  |  2022. szeptember 29. 05:00
Az orosz-ukrán konfliktus hetedik hónapjában már nem az a kérdés, hogy Európa recesszióba süllyed-e,...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?