Nyugodt lehetsz: Állambácsi biztosítja a gyereket!

2009. augusztus 31. 06:20

Szeptember 1-én megkezdődik a 2009/2010-es tanév, 1.384.490 diák ül az iskolapadba. A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt javasolja a szülőknek, hogy ne kössenek tanuló balesetbiztosítást, mert az állami minden gyermek után már kifizetett egyet. A Pénzcentrum utánajárt, mit is jelent ez a gyakorlatban.

Az 119/2003. (VIII. 14.) Kormányrendelet értelmében a Magyar Állam a tanulók biztosításáról a biztosító intézetekkel kötött szerződés keretében gondoskodik. A szerződés következtében minden, a Magyar Köztársaság területén állandó lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár harmadik életéve betöltésének napjától, tizennyolcadik életéve betöltésének napjáig baleset-biztosításban részesül. A biztosítás költségeit a Kormány a központi költségvetésből fedezi.

2007. január elsején a Pénzügyminisztérium által meghirdetett tenderben a Generali-Providencia nyerte el az állam által finanszírozott tanuló balesetbiztosítás szolgáltatásának lehetőségét.

A biztosítás területi hatálya az egész világra kiterjed, azaz bárhol a világon (és ezen belül Magyarországon is) bekövetkezett baleset esetén utólag, a káresemény (szolgáltatási igény) bejelentése után biztosítási szolgáltatást nyújtanak.

Az államilag finanszírozott gyermek balesetbiztosítás szolgáltatásainak részletes leírását a Generali honlapja mellett a biztosító tanuló balesetbiztosításait bemutató, közel másfél milliós példányszámban megjelenő tájékoztató kiadványa is tartalmazza, amelyet a társaság évente eljuttat a gondozó-nevelő intézményekbe és iskolákba.

A Pénzcentrum a Generalitól úgy értesült, hogy az általuk így biztosítottak száma az államilag finanszírozott tanuló balesetbiztosításban 1.710.663 fő. A biztosító 2007. január elseje óta közel 50 000 bejelentett szolgáltatási igényt regisztrált az államilag finanszírozott balesetbiztosításra.

Mit tegyünk, ha megsérült a gyerek?

Ha gyermekünk balesetet szenvedett, az úgynevezett "szolgáltatási igény" bejelentését a Generali-Providencia Zrt. valamennyi kirendeltségén és fiókjaiban megtehetjük. Érdemes felhívni a gyermek balesetbiztosítás központi információs telefonszámát, ahol minden segítséget megadnak: 06/40-200-230.

A feltételekről, a szolgáltatásokról és a kárbejelentési helyekről információ beszerezhető hétköznap 8-20 óra között a Generali TeleCenter 06/40-200-250 telefonszámán.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Milyen szolgáltatásokat tartalmaz?

Az állam által biztosított szolgáltatásokat, azok mértékét az alábbi táblázat mutatja:

Forrás: generali.hu


Kaphatunk kiegészítést is

Természetesen a Generali az államilag finanszírozott gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításhoz kínál egy kiegészítő csomagot is. A Szimba elnevezésű csoportos tanuló-balesetbiztosítás minden óvodában, bölcsödében és iskolában megköthető -de ez egy kiegészítő szolgáltatás, tehát az iskola nem kötelezheti a szülőt annak megkötésére.

Biztosítottak lehetnek a bölcsödébe, óvodába felvett gyermekek, az oktatási intézmények nappali tagozatos tanulói, akik a biztosítás megkötésekor a 25. életévüket még nem töltötték be.

Sokatmondó adat, hogy ezt a kiegészítő csomagot a 2008/2009-es tanévben az 1,3 millió diákból közel 400 ezren vették igénybe.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2024. április 17. 21:41
Az Eurostat ábrája arról, hogy melyik uniós ország mennyit költ az egészségügyre a GDP arányában. (M...
Bankmonitor  |  2024. április 17. 16:56
Az új lakásfelújítási támogatás jóval többek számára elérhető, mint a korábbi otthonfelújítási progr...
MEDIA1  |  2024. április 17. 15:09
Korábban bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor köreiből származó pénzekből érkezett néhány évvel ezelőt...
Holdblog  |  2024. április 17. 08:21
Egyelőre nem utal válsághelyzetre a GDP 73 százalékára duzzadt költségvetési hiány, de a további ela...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem