8 °C Budapest

A Tesco vállalja a felelősséget!

2009. augusztus 6. 11:32

A Tesco is felkerült arra a listára, amely a legátláthatóbb módon működő hazai vállalatokat gyűjtötte össze. Az áruházlánc a 12. helyet foglalja el a CSR 24/7 elnevezésű kutatás eredményeként született rangsorban, s ezzel első a kereskedelmi láncok között. A felmérés azt vizsgálta, az egyes vállalatok mennyit mutatnak meg a közvéleménynek abból, amit a természeti és társadalmi környezetük érdekében tesznek.

A CSR 24/7 Rating a Braun & Partners Network által kifejlesztett, nemzetközi rendszereken alapuló értékelési módszer, amely nyilvános, bárki által elérhető információk alapján méri a vállalatok átláthatóságát. Ezt az értékelést olyan szempontok szerint végzik, mint az átláthatóság és kommunikáció, a vállalatirányítás, a partneri kapcsolatok, a környezeti- és gazdasági felelősség, a társadalmi kapcsolatok és a munkavállalókkal kapcsolatos kérdések.

A hazai összesítésben a Tesco-Global Áruházak Zrt. a 12. helyezést érte el. A kereskedelmi szektor további szereplői a 16., 19. és 23. helyen végeztek, így elmondható, hogy a Tesco a legátláthatóbban működő hazai kereskedelmi lánc. Az utóbbi évek hasonló vizsgálatainak fényében megfigyelhető a tendencia, hogy a Tesco nem csak társadalmi felelősségvállalási programja, hanem az azzal kapcsolatos tudatos tájékoztatás terén is nagy lépést tett előre.

Az előkelő helyezés eléréséhez elsősorban arra volt szükség, hogy a Tesco egyre több információt tegyen hozzáférhetővé honlapján a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos kezdeményezéseiről. Így például múlt év végétől elérhető itt minden sajtóanyag, ami olyan nagyszabású CSR programok kapcsán került kiadásra, mint Az év támogatottja program, a Tesco helyi támogatási programjai, a Magyar Vöröskereszttel közös véradások vagy adománygyűjtések, a PET-palack és aludoboz visszaváltási akciók, valamint a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével történő adományozások. Ezen kívül a Tesco áruházakban alkalmazott környezetbarát megoldásokról folyamatosan frissülő, részletes információ található a www.ecotesco.hu oldalon.

"Nagyon örülünk a CSR 24/7 Rating eredményének, hiszen ez azt mutatja, hogy CSR vonatkozású törekvéseinknek van látható eredménye. Továbbra is azon dolgozunk, hogy felelős szomszédként jelen legyünk vásárlóink mindennapjaiban, és hozzájáruljunk ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez", mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.

Az átláthatóság a piaci szereplők és a fogyasztók számára egyaránt fontos, hiszen utóbbiak így kapnak információt arról, mit tesznek a közelükben működő meghatározó vállalatok a környezetükért. A vállalatok számára ugyanakkor visszajelzési, és ennek következtében fejlődési lehetőséget nyújt, ha minél többet megmutathatnak tevékenységükből, fejlesztéseikből.

"A Tesco környezetbarát, energiatakarékos megoldásairól a www.ecotesco.hu oldalon tájékozódhat az érdeklődő. Kézzelfogható eredményekkel pedig nap, mint nap találkozhat áruházainkban: ilyenek például a környezetbarát építési-kivitelezési technológiák, az energia-visszanyerő berendezések, a környezetbarát bevásárlószatyrok, valamint a PET-palackok és alumínium dobozok visszaváltási rendszere", tette hozzá Hackl Mónika.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 4. 07:02
Napjainkban egyre többet beszélgetek a gazdagságról, gazdagodásról, annak korlátairól. Lehet nagyon...
MEDIA1  |  2022. december 3. 11:24
A Csináljuk a fesztivált! idén több mint 10 év szünetet követően először tavasszal jelentkezett új e...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16