5 °C Budapest

Tesco-roham: tragédiával is végződhetett volna

2009. augusztus 5. 16:58

Kis híján életét vesztette egy vásárló egy angliai Tesco áruházban. A nő éppen a próbafülkében volt, amikor az áruház egyik alkalmazottja légfrissítőt fújt a levegőbe...

Hajszál híján életét vesztette egy nő az észak-angliai Rotherham város Tesco áruházában. A 48 éves Michelle Hambleton épp az egyik próbafülkében tartózkodott, amikor egy áruházi alkalmazott légfrissítőt fújt a levegőbe.

A nő rendkívül erős allergiában szenved, különösen érzékeny a légfrissítőkben található anyagokra. Már több tucatnyi alkalommal voltak rohamai az ilyen szerek miatt, de ilyen súlyos rosszulléttel még sohasem találkozott.

Amikor érezte, hogy baj van, megkérte az eladót, hogy hagyja abba a fújást. A Tesco munkatársa először nem értette, miért zavarja a nőt az aeroszol erős illata, azt hajtogatta, hogy a próbafülkék rossz levegője miatt szükséges az intézkedés.

Michelle Hambleton (Fotó: telegraph.co.uk)


A vásárló azonban néhány másodperc elteltével allergiás rohamot kapott és a földre zuhant. Nem volt pulzusa, és nem lélegzett.
Szinte csodával határos, hogy éppen az áruházban tartózkodott egy szolgálaton kívüli ápolónő, aki a mentők megérkezéséig szájon át lélegeztetve tartotta életben.

A Tesco szóvivője azzal védekezett, hogy az áruházban használt aeroszol egy kereskedelmi forgalomban levő, bevizsgált, és hatósági engedéllyel rendelkező, gyakran használt termék, ami csak szélsőséges esetekben vált ki ilyen reakciót.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?