Tesco-roham: tragédiával is végződhetett volna

2009. augusztus 5. 16:58

Kis híján életét vesztette egy vásárló egy angliai Tesco áruházban. A nő éppen a próbafülkében volt, amikor az áruház egyik alkalmazottja légfrissítőt fújt a levegőbe...

Hajszál híján életét vesztette egy nő az észak-angliai Rotherham város Tesco áruházában. A 48 éves Michelle Hambleton épp az egyik próbafülkében tartózkodott, amikor egy áruházi alkalmazott légfrissítőt fújt a levegőbe.

A nő rendkívül erős allergiában szenved, különösen érzékeny a légfrissítőkben található anyagokra. Már több tucatnyi alkalommal voltak rohamai az ilyen szerek miatt, de ilyen súlyos rosszulléttel még sohasem találkozott.

Amikor érezte, hogy baj van, megkérte az eladót, hogy hagyja abba a fújást. A Tesco munkatársa először nem értette, miért zavarja a nőt az aeroszol erős illata, azt hajtogatta, hogy a próbafülkék rossz levegője miatt szükséges az intézkedés.

Michelle Hambleton (Fotó: telegraph.co.uk)


A vásárló azonban néhány másodperc elteltével allergiás rohamot kapott és a földre zuhant. Nem volt pulzusa, és nem lélegzett.
Szinte csodával határos, hogy éppen az áruházban tartózkodott egy szolgálaton kívüli ápolónő, aki a mentők megérkezéséig szájon át lélegeztetve tartotta életben.

A Tesco szóvivője azzal védekezett, hogy az áruházban használt aeroszol egy kereskedelmi forgalomban levő, bevizsgált, és hatósági engedéllyel rendelkező, gyakran használt termék, ami csak szélsőséges esetekben vált ki ilyen reakciót.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?