Tesco-roham: tragédiával is végződhetett volna

2009. augusztus 5. 16:58

Kis híján életét vesztette egy vásárló egy angliai Tesco áruházban. A nő éppen a próbafülkében volt, amikor az áruház egyik alkalmazottja légfrissítőt fújt a levegőbe...

Hajszál híján életét vesztette egy nő az észak-angliai Rotherham város Tesco áruházában. A 48 éves Michelle Hambleton épp az egyik próbafülkében tartózkodott, amikor egy áruházi alkalmazott légfrissítőt fújt a levegőbe.

A nő rendkívül erős allergiában szenved, különösen érzékeny a légfrissítőkben található anyagokra. Már több tucatnyi alkalommal voltak rohamai az ilyen szerek miatt, de ilyen súlyos rosszulléttel még sohasem találkozott.

Amikor érezte, hogy baj van, megkérte az eladót, hogy hagyja abba a fújást. A Tesco munkatársa először nem értette, miért zavarja a nőt az aeroszol erős illata, azt hajtogatta, hogy a próbafülkék rossz levegője miatt szükséges az intézkedés.

Michelle Hambleton (Fotó: telegraph.co.uk)


A vásárló azonban néhány másodperc elteltével allergiás rohamot kapott és a földre zuhant. Nem volt pulzusa, és nem lélegzett.
Szinte csodával határos, hogy éppen az áruházban tartózkodott egy szolgálaton kívüli ápolónő, aki a mentők megérkezéséig szájon át lélegeztetve tartotta életben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Tesco szóvivője azzal védekezett, hogy az áruházban használt aeroszol egy kereskedelmi forgalomban levő, bevizsgált, és hatósági engedéllyel rendelkező, gyakran használt termék, ami csak szélsőséges esetekben vált ki ilyen reakciót.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm