Váltani készül a Tesco! Itt a nagy bejelentés!

Pénzcentrum
2009. július 28. 05:55

Mint arról a Pénzcentrum is beszámolt, a múlt héten újabb Tesco Express üzleteket adtak át a fővárosban. Az üzletnyitások kapcsán Hackl Mónikát, a Tesco Global Áruházak Zrt. kommunikációs vezetőjét kérdeztük az üzletlánc jövőbeli stratégiájáról.

Pénzcentrum: Hány Tesco Express üzletet adtak át eddig Magyarországon?


Hackl Mónika

Hackl Mónika: Két Tesco Express áruházat is nyitottunk a múlt hét pénteken, egyiket a III. kerületben a Madzsar u. 9-11., a másikat a XIX. kerületben az Ady Endre út 42-44. szám alatt. 2008 novemberében és decemberében összesen három Expressz nyílt (Bimbó út, Andor út, Bartók B. út). Korábban a fővárosban a Pagony úton és a szegedi Domusban nyitottunk, így összesen hétre nőtt az Express üzletek száma.

Pénzcentrum: Mekkora létszámmal és milyen árakkal dolgoznak a hipermarketekhez képest?

Hackl Mónika: A Express üzletekben 20 fő körüli a dolgozói létszám, az új formátumú boltok a hipermarketekkel ellentétben kisebb üzlettérrel rendelkeznek. Az árak ugyanabban a zónában mozognak, mint a hipermarketekben. Áruházunk célja, hogy minél komfortosabb és egyúttal még személyesebb bevásárlás-élményt nyújtsunk a vásárlóink számára.

Pénzcentrum: Miben más az Express üzletek kínálata?

Hackl Mónika: A választékban jóval kevesebb cikkelem, körülbelül 3000-3500 féle válogatott termék található. Elsősorban élelmiszereket kínálunk, non-food termékek egyáltalán nincsenek. A Tesco kedvelt saját márkás termékei az Express üzletekben is megtalálhatóak. A kényelmi jelleget hangsúlyozva kimondottan napi cikkeket kínálunk a vásárlóinknak. Erős hangsúly van a frissárun, a zöldség választékon, a helyben sütött kenyereken és a süteményeken. Az üzletek döntő többségében található csemege pult is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Pénzcentrum: Hány Tesco Express átadását tervezik az előttünk álló időszakban, milyen területi elosztásban?

Hackl Mónika: A Tesco tovább folytatja az Express üzletek számának bővítését. Első ütemben döntően Budapesten, majd a vidéki nagyvárosokban nyitunk.

Pénzcentrum: Igaz-e az a híresztelés, hogy hipermarketet már nem építenek, helyettük a fókuszban az Express üzletek nyitása áll?

Hackl Mónika: Hipermarketeket is tervezünk még építeni, de jellemzően inkább kisebb méretűeket (3 ezer négyzetméter körülieket). A korábbi évekhez képest nagyobb arányban nyitunk kis formátumú áruházakat (Expressz, Szupermarket). Az év második felében újabb tagokkal bővül majd a budapesti Tesco Express-hálózat, melyek révén a kerületek infrastrukturális fejlesztésein túl igyekszünk hozzájárulni a munkahelyteremtéshez is.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?