27 °C Budapest

Váltani készül a Tesco! Itt a nagy bejelentés!

Pénzcentrum
2009. július 28. 05:55

Mint arról a Pénzcentrum is beszámolt, a múlt héten újabb Tesco Express üzleteket adtak át a fővárosban. Az üzletnyitások kapcsán Hackl Mónikát, a Tesco Global Áruházak Zrt. kommunikációs vezetőjét kérdeztük az üzletlánc jövőbeli stratégiájáról.

Pénzcentrum: Hány Tesco Express üzletet adtak át eddig Magyarországon?


Hackl Mónika

Hackl Mónika: Két Tesco Express áruházat is nyitottunk a múlt hét pénteken, egyiket a III. kerületben a Madzsar u. 9-11., a másikat a XIX. kerületben az Ady Endre út 42-44. szám alatt. 2008 novemberében és decemberében összesen három Expressz nyílt (Bimbó út, Andor út, Bartók B. út). Korábban a fővárosban a Pagony úton és a szegedi Domusban nyitottunk, így összesen hétre nőtt az Express üzletek száma.

Pénzcentrum: Mekkora létszámmal és milyen árakkal dolgoznak a hipermarketekhez képest?

Hackl Mónika: A Express üzletekben 20 fő körüli a dolgozói létszám, az új formátumú boltok a hipermarketekkel ellentétben kisebb üzlettérrel rendelkeznek. Az árak ugyanabban a zónában mozognak, mint a hipermarketekben. Áruházunk célja, hogy minél komfortosabb és egyúttal még személyesebb bevásárlás-élményt nyújtsunk a vásárlóink számára.

Pénzcentrum: Miben más az Express üzletek kínálata?

Hackl Mónika: A választékban jóval kevesebb cikkelem, körülbelül 3000-3500 féle válogatott termék található. Elsősorban élelmiszereket kínálunk, non-food termékek egyáltalán nincsenek. A Tesco kedvelt saját márkás termékei az Express üzletekben is megtalálhatóak. A kényelmi jelleget hangsúlyozva kimondottan napi cikkeket kínálunk a vásárlóinknak. Erős hangsúly van a frissárun, a zöldség választékon, a helyben sütött kenyereken és a süteményeken. Az üzletek döntő többségében található csemege pult is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Pénzcentrum: Hány Tesco Express átadását tervezik az előttünk álló időszakban, milyen területi elosztásban?

Hackl Mónika: A Tesco tovább folytatja az Express üzletek számának bővítését. Első ütemben döntően Budapesten, majd a vidéki nagyvárosokban nyitunk.

Pénzcentrum: Igaz-e az a híresztelés, hogy hipermarketet már nem építenek, helyettük a fókuszban az Express üzletek nyitása áll?

Hackl Mónika: Hipermarketeket is tervezünk még építeni, de jellemzően inkább kisebb méretűeket (3 ezer négyzetméter körülieket). A korábbi évekhez képest nagyobb arányban nyitunk kis formátumú áruházakat (Expressz, Szupermarket). Az év második felében újabb tagokkal bővül majd a budapesti Tesco Express-hálózat, melyek révén a kerületek infrastrukturális fejlesztésein túl igyekszünk hozzájárulni a munkahelyteremtéshez is.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm