13 °C Budapest

Váltani készül a Tesco! Itt a nagy bejelentés!

Pénzcentrum
2009. július 28. 05:55

Mint arról a Pénzcentrum is beszámolt, a múlt héten újabb Tesco Express üzleteket adtak át a fővárosban. Az üzletnyitások kapcsán Hackl Mónikát, a Tesco Global Áruházak Zrt. kommunikációs vezetőjét kérdeztük az üzletlánc jövőbeli stratégiájáról.

Pénzcentrum: Hány Tesco Express üzletet adtak át eddig Magyarországon?


Hackl Mónika

Hackl Mónika: Két Tesco Express áruházat is nyitottunk a múlt hét pénteken, egyiket a III. kerületben a Madzsar u. 9-11., a másikat a XIX. kerületben az Ady Endre út 42-44. szám alatt. 2008 novemberében és decemberében összesen három Expressz nyílt (Bimbó út, Andor út, Bartók B. út). Korábban a fővárosban a Pagony úton és a szegedi Domusban nyitottunk, így összesen hétre nőtt az Express üzletek száma.

Pénzcentrum: Mekkora létszámmal és milyen árakkal dolgoznak a hipermarketekhez képest?

Hackl Mónika: A Express üzletekben 20 fő körüli a dolgozói létszám, az új formátumú boltok a hipermarketekkel ellentétben kisebb üzlettérrel rendelkeznek. Az árak ugyanabban a zónában mozognak, mint a hipermarketekben. Áruházunk célja, hogy minél komfortosabb és egyúttal még személyesebb bevásárlás-élményt nyújtsunk a vásárlóink számára.

Pénzcentrum: Miben más az Express üzletek kínálata?

Hackl Mónika: A választékban jóval kevesebb cikkelem, körülbelül 3000-3500 féle válogatott termék található. Elsősorban élelmiszereket kínálunk, non-food termékek egyáltalán nincsenek. A Tesco kedvelt saját márkás termékei az Express üzletekben is megtalálhatóak. A kényelmi jelleget hangsúlyozva kimondottan napi cikkeket kínálunk a vásárlóinknak. Erős hangsúly van a frissárun, a zöldség választékon, a helyben sütött kenyereken és a süteményeken. Az üzletek döntő többségében található csemege pult is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Pénzcentrum: Hány Tesco Express átadását tervezik az előttünk álló időszakban, milyen területi elosztásban?

Hackl Mónika: A Tesco tovább folytatja az Express üzletek számának bővítését. Első ütemben döntően Budapesten, majd a vidéki nagyvárosokban nyitunk.

Pénzcentrum: Igaz-e az a híresztelés, hogy hipermarketet már nem építenek, helyettük a fókuszban az Express üzletek nyitása áll?

Hackl Mónika: Hipermarketeket is tervezünk még építeni, de jellemzően inkább kisebb méretűeket (3 ezer négyzetméter körülieket). A korábbi évekhez képest nagyobb arányban nyitunk kis formátumú áruházakat (Expressz, Szupermarket). Az év második felében újabb tagokkal bővül majd a budapesti Tesco Express-hálózat, melyek révén a kerületek infrastrukturális fejlesztésein túl igyekszünk hozzájárulni a munkahelyteremtéshez is.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07