A fogyasztóknak adja bevétele egy részét a Démász

Pénzcentrum
2009. augusztus 6. 09:47

A DÉMÁSZ rászoruló lakossági fogyasztókat támogató közhasznú szervezeteknek juttatja vissza 2008. évi bevételének meghatározott részét, valamint hozzájárulást fizet a Krízisalapba.

A Délmagyarországi Áramszolgáltató Zrt. (DÉMÁSZ) - a Magyar Energia Hivatal (MEH) határozata alapján - visszatéríti 2008. évi, az egyetemes szolgáltatás árrés többletéből származó bevételének meghatározott részét. Az összeg 60 százalékát a kormány által létrehozott Krízisalapba fizeti be, míg 40 százalékát a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak juttatja, hogy így a rászoruló lakossági fogyasztókat támogathassa.

A visszatérítésre azért kerül sor, mert a hatósági áras áramértékesítésnél az értékesítési árrés a 2008. évre vonatkozóan meghaladta a jogszabályban előírt értéket.

Az alapítványok segítségével történő visszatérítés alkalmazásával így lehetőség nyílik a vállalat szolgáltatási területén szociálisan rászoruló ügyfelek megsegítésére, az áramszolgáltatásból történő kikapcsolások megelőzésére, a korábban kikapcsolt lakossági fogyasztók visszakapcsolására, valamint a Krízisalapba történő hozzájárulás révén segítheti a gazdasági válság következtében, önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülő állampolgárokat.

A kifizetésekről, támogatásokról a lebonyolítást végző szervezetek fognak tájékoztatást adni a támogatásra jogosultak részére. A DÉMÁSZ Egyetemes Szolgáltató ügyfelei Csongrád és Békés megyében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársait kereshetik, míg Bács-Kiskun, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében a Magyar Vöröskereszt irodáiban állnak bővebb információval ügyfeleink rendelkezésére a szervezet munkatársai.

A DÉMÁSZ Zrt. nem vesz részt a pályázatok elbírálási folyamatában, ezeket teljes mértékben a közhasznú szervezetek végzik majd.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 25. 19:29