13 °C Budapest

Az E.ON is visszatérít

2009. április 9. 18:05

A hatályos törvényeknek megfelelően az E.ON Energiaszolgáltató Kft. áramdíj visszatérítést fizet fogyasztóinak, mivel a hatósági áras áramértékesítésnél az értékesítési árrés a 2008. évre vonatkozóan - a társaságon kívül álló okok miatt - meghaladta a jogszabályban előírt értéket.

A 2008. évre alkalmazható induló fogyasztói árakat a MEH javaslata alapján a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium határozta meg, ugyanakkor az egyetemes áramszolgáltatóknak beszállító MVM Trade - a MEH határozata szerint ­- 2008. október 1-jétől csökkentette nagykereskedelmi árait. Mivel a döntően ennek következtében megnövekedett árrés meghaladta a jogszabályban előírt értéket, az egyetemes szolgáltatók ezt a többletbevételt visszatérítik. A MEH határozata alapján az E.ON a visszatérítendő díj 60 százalékát szeptember végéig egyösszegű számlajóváírással, míg 40 százalékát a rászoruló lakossági fogyasztókat támogató alapítványok útján juttatja vissza fogyasztóinak. Az E.ON ily módon több mint 2,5 millió fogyasztójának összesen mintegy 1,6 milliárd forintot térít vissza.

Az E.ON üdvözli, hogy a Magyar Energia Hivatal határozata - a szolgáltatók által javasolt módon, az alapítványok segítségével történő visszafizetés alkalmazásával - lehetőséget biztosít a szociálisan rászoruló ügyfelek megsegítésére, kikapcsolások megelőzésére, korábban kikapcsolt lakossági fogyasztók visszakapcsolására. A díjvisszatérítéssel kapcsolatban a fogyasztóknak semmilyen tennivalójuk nincs, a visszatérítés konkrét módját és részleteit az E.ON részletes tájékoztatóban közli fogyasztóival.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45