29 °C Budapest

Az E.ON is visszatérít

2009. április 9. 18:05

A hatályos törvényeknek megfelelően az E.ON Energiaszolgáltató Kft. áramdíj visszatérítést fizet fogyasztóinak, mivel a hatósági áras áramértékesítésnél az értékesítési árrés a 2008. évre vonatkozóan - a társaságon kívül álló okok miatt - meghaladta a jogszabályban előírt értéket.

A 2008. évre alkalmazható induló fogyasztói árakat a MEH javaslata alapján a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium határozta meg, ugyanakkor az egyetemes áramszolgáltatóknak beszállító MVM Trade - a MEH határozata szerint ­- 2008. október 1-jétől csökkentette nagykereskedelmi árait. Mivel a döntően ennek következtében megnövekedett árrés meghaladta a jogszabályban előírt értéket, az egyetemes szolgáltatók ezt a többletbevételt visszatérítik. A MEH határozata alapján az E.ON a visszatérítendő díj 60 százalékát szeptember végéig egyösszegű számlajóváírással, míg 40 százalékát a rászoruló lakossági fogyasztókat támogató alapítványok útján juttatja vissza fogyasztóinak. Az E.ON ily módon több mint 2,5 millió fogyasztójának összesen mintegy 1,6 milliárd forintot térít vissza.

Az E.ON üdvözli, hogy a Magyar Energia Hivatal határozata - a szolgáltatók által javasolt módon, az alapítványok segítségével történő visszafizetés alkalmazásával - lehetőséget biztosít a szociálisan rászoruló ügyfelek megsegítésére, kikapcsolások megelőzésére, korábban kikapcsolt lakossági fogyasztók visszakapcsolására. A díjvisszatérítéssel kapcsolatban a fogyasztóknak semmilyen tennivalójuk nincs, a visszatérítés konkrét módját és részleteit az E.ON részletes tájékoztatóban közli fogyasztóival.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem